Reklama

Reklama

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa

  • USA Moana (více)
Trailer 4

Walt Disney Animation Studios uvedou struhující počítačově animovaný film Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa o nebojácné dospívající dívce, která se vydává na nebezpečnou cestu, aby zachránila svůj lid. Cestou potkává Vaiana (Auli'i Cravalho) kdysi mocného poloboha Mauiho (Dwayne Johnson), který jí pomůže stát se zkušenou mořeplavkyní. Společně se plaví přes širý oceán a zažívají nebezpečná a úžasná dobrodružství, například setkání s obřími mořskými monstry, ze kterých leckdy uniknou jen o vlásek. Na konci cesty Vaiana splní úkol svých předků a najde to, co vždycky hledala: sama sebe. (Falcon)

(více)

Recenze (478)

Lucka07 

všechny recenze uživatele

Kdyby z tohoto animáku někdo vystřihl naprosto zbytečné písničky, dala bych *****. Ale někdo si prostě nemohl pomoci, asi si myslel, že je to dnes hrozně IN. ()

revere 

všechny recenze uživatele

Disneyovci pokračují v tradici zpracování pověstí exotických národů, jen přešli z kresleného světa do 3D. I když to mé konzervativní já nepotěšilo, příběhu to neuškodilo. Ale ... neříkal tu někdo něco o otravných písničkách? ()

johankazarku 

všechny recenze uživatele

S grafikou sa naozaj pohrali, dokonca mi postavy niekoho z osobného života pripomínali, prostredenie krásne, farebné u mňa však tých pesničiek bolo až moc, miestami ma to až rušilo. ()

RavenSpector 

všechny recenze uživatele

Písničky otřesné a otřesně podané, ale pohádka parádní. A opět tady máme nesmyslný český překlad názvu z Moany na nesmysl. ()

D1705 

všechny recenze uživatele

Disney sa umúdril natočiť nejaké dobrodružstvo z OCEÁNIE. Ešte niečo z Antarktídy, ako napr. Warner Bros. a mali by to kompletné. Milujem Oceániu. Vaiana, prosté dievča z osady niekde v Polynézii, ktorej stará mama stále do hlavy vtĺkala rôzne legendy, ktoré sa neskôr ukázali pravdivé. Maui bol najprv naymslený, lenivý a neochotný poloboh, no neskôr sa s Vaianou spriatelil, lebo bol na nej "závislý" a spoločne porazili zlého ohnivého boha. Krásny príbeh, ktorý opäť skončil šťastne-Vaiana sa stala vodkyňou, Maui sa opäť pripojil ku spoločnosti a moreplavecký duch v každom ožil. 100% ()

Pacas 

všechny recenze uživatele

Z celého srdce nenávidím Disneyovské animáky kde je každých pět vteřin idiotská písnička ale tady jsem si to užíval. Skvělý dabing i texty písniček, líbilo. ()

Kikyo 

všechny recenze uživatele

Animace je na jedničku. Nepřestávám se divit, kam se ty animáče v dnešní době posunují. Moře bylo jako opravdické, každý detail vyladěný. Co se mi ale trochu nelíbilo byl ten příběh. Musím říct, že mě prostě skoro nebavil. Nebylo tu skoro nic, co bych neviděla už jinde a myslím si, že je to škoda. Vím, že je těžké přijít s něčím novým a originálním, ale tady mi ta Xkrát ohraná písnička o vyvoleném hrdinovi prostě vadila. ()

zekon 

všechny recenze uživatele

Nejnudnější animák za posledních pár let a do toho ty otravné trapné písničky.......no já si pěkně pospal :) ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele

Pokud Amerika vytváří výchovné pohádky, tak tuhletu bych zařadil rozhodně mezi "doporučenou četbu", rozhodně víc než třeba Já, padoucha, aby se děti stotožňovaly se zlem..! :-/ Vayana krásně inspiruje k vůli jít za svými cíli a ke statečnosti. :) ()

KraLuban 

všechny recenze uživatele

Opravdu pěkné - přemýšlím, že jsem asi nikdy neviděl vizuálně krásnější animák. Kromě toho fajn příběh, krásná polynéská mytologie...kdyby se tu tak často nezpívalo (holt Disney si to neodpustí), bylo by to úplně dokonalé. ()

Kyrgyzstanec

všechny recenze uživatele

Takové disneyovské pecky jako Frozen a Tangled mě moc nebavily, ale Vaiana mě fakt oslovila. Jasně, značná část je Maui rozmlouvající se svým tetováním, ale mezi řádky (snímky?) jsou vpraveny vpravdě hluboké myšlenky. U filmu jsem chytil nostalgii na svou náboženskou duši a uronil slzu za dítě, jehož potenciál rodiče nechají zahrabaný v jeskyni. A sevřel se mi žaludek při představě Polynésanů, kteří před několika tisíci lety skutečně vzali lodě a vypravili se na otevřené moře. Kupodivu značná část příběhu je skutečná tokelaucká mytologie v provedení hrdinů s duší miléniála. ()

Mighty 

všechny recenze uživatele

Jakožto Disneyovský fanoušek si nemůžu odpustit okomentovat pohádku jako je tato. Fakt, že byla ve většině státech přejmenována z Moany na Vaianu, z důvodu pornografického obsahu, který google najde při zadání hesla Moana, mi přijde vtipný, ale pochopitelný. Nikdo nechce aby jejich ratolest místo pohádky o neobyčejné princezně našla choulostivá videa. Viděla jsem obě verze. V té, jež nazýváme Vaiana mě nebetyčně irituje fakt, že postavy viditelně artikulují jiné slovo při vyslovování princeznina jména. Ale to je maličkost, kterou se ani nemá cenu zabývat. Pro klidné spaní všech maminek i dětí jsem ochotna se nad tím už nepozastavovat. Pohádka jako taková je vtipná, jak pro děti, tak dospělé. Nachází se zde řada vtipů, které pochopí pouze dospělý divák, nicméně dětem nijak neublíží. Jako každá správná princezna je Vaiana neohrožená, statečná a neposlušná dcera náčelníka, kterou doprovází zvířecí nejlepší kamarád. Konec byl nečekaný, což od pohádek nikdy nečekám. Velké plus má u mě zpěv Dwayna Johnsona! ()

Naby 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhezcich pribehu pro deti i dospele. Cela pohadka je protkana peknymi i mensimi pribehy a velmi casto perfektne zpracovanyma pisnickama. Nektere predelavky do cestiny jsou jeste chytlavejsi nez original, gratulace!!! Tenhle pribeh si urcite nenechte utect, opravdu za to stoji. Podle meho jedna z nejlepsich pohadek za posledni dobu, vtipem, napetim, celkovym zpracovanim. Celkem 4,8* ()

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Reklama

Reklama