Reklama

Reklama

Perfektní den

  • Španělsko Un día perfecto (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

První obětí všech válečných konfliktů bývá zdravý rozum. A přesně to se stalo i skupince humanitárních pracovníků z mezinárodní organizace Aid Across Borders, která pomáhá ve válečné zóně kdesi na Balkáně. Sophie (Mélanie Thierry) je v partě nováčkem a chce spasit svět. Mambrú (Benicio Del Toro) už všechno viděl a chce domů. Káťa (Olga Kurylenko) kdysi chtěla získat Mambrúa a tlumočník Damir (Fedja Stukan) chce, aby válka už konečně skončila. „B" (Tim Robbins) ani neví, co vlastně chce. Teď mají na krku jednu z posledních studní uprostřed hor, která je zdrojem vody pro několik vesnic a právě teď v ní plave mrtvola, kterou tam někdo neznámý hodil. Vytáhnout tělo a vyčistit studnu je zdánlivě jednoduchý úkol, ale pro naše humanitární hrdiny se postupně stává neřešitelným úkolem s několika rébusy. Počínaje marným sháněním pevného provazu přes bloudění horskými cestami, na kterých leží zaminované krávy, až po nesmyslné příkazy od velitelů mírových vojsk OSN. Při řešení úkolů tak občas musí sáhnout k netradičním nebo rovnou šíleným řešením. Zároveň nesmí zapomínat, že jsou na území, kterým se prohnala válka a ta se může zase kdykoliv probudit. Prostě je to jen další Perfektní den z mnoha. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (283)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Antimilitaristická konverzačka so superhviezdnym obsadením. Čiže i keď sa jedná o malý španielsky film, má právo na okupáciu tunajších kín. Je to miestami veľmi vtipné, o humor sa stará najmä Robbins, miestami drsné, pretože sme na území vo vojne, ale nedochádza tu v podstate k žiadnemu poriadnemu konfliktu s druhou, alebo aspoň "našou" stranou. K spokojnosti mi teda chýbala nejaká silná scéna, podobná tej z Troch kráľov, kde Wahlbergovi lejú naftu do hrdla. P.S.: Kurylenko je najkrajšia žena planéty aj v ohoze z 90. rokov. ()

Rajesh_K. 

všechny recenze uživatele

Drama a zároveň výborná černá komedie.. Jednoduchá zápletka, super obsazení, kde u mě herecky opět přesvědčil Benicio a skvělý dialogy. Myslím, že nejsme jediní, kdo zažíval "Perfektní den"..:-) Závěrečný soundtrack byl super. Příjemná oddychovka. Rád bych se na to podíval někdy znova. (85%) => 4★ ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„VŠECHNO JE KOMPLIKOVANÉ A COKOLIV TĚ NAPADNE, JE TADY MOŽNÉ.…“ /// O tom, jak jsme v Bosně (nebo nějakým jiným Jugošským bordelu) sháněli provaz… a díky tomu ukázali (všem, co se na nás čuměj), jakej je (byl) život humanitárního pracovníka v časech (po)válečných. Moc dobrá role pro Del Tora (a sympatická pro Robbinse) a líbí se mně soundtrack. Vlastně celý to není vůbec špatný. Nejsu žádný „sluníčko“, takže mi vobčas uniká smysl (nějakejch) humanitárních misí. TOHLE ale nic lacině nepropaguje. Spíš předvádí maličkou epizodu, která je, přestože vypráví o vážnejch věcech, fajn uvolněná. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Ve studni mám tlustýho šmejda (a všude kolem se poflakujou modrý přilby). 2.) Jsem notorickej pomáhač . 3.) Thx za titule „Tereza Benhartová“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Ach áno. Bol to bezchybný deň. Podarilo sa nám vyrobiť ďalší film o obetavej, často márnej a byrokratmi, miestnymi zadubencami i vojakmi z OSN, marenej práci zdravotníkov zo Západu. Pomáhajúcim nevzdelaným sedlácko buranským balkáncom ukazovať, ako sa pri práci s pitnou vodou narába s lyžičkou, vidličkou a nožíkom. Lebo však oni ani netušia, ako a či vôbec vytiahnuť telo zo studne, ktorú používajú ako zdroj pitnej vody. Ich kolegovia v obchodoch i skladoch sú tupé hovadá, presiaknuté nacionalizmom, ktorí sme my v Španielsku dávno odstránili (ETA už neni a Katalánsko - to sú len také prekáračky). Alebo sú to násilníci, popravujúci susedov, alebo bezškrupulózni obchodníci. Náš level je vyššie, my riešime len vlastné milostné problémy. Ostatné je hračička, loptička, ktorú poriešime. Miestami trefné, miestami veľmi akoby z nadhľadu poučujúce tie primitívne, nevzdelané nacionalistické postboľševické hordy za západnou hranicou. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Perfektní den je velmi ironický název tohoto španělského snímku, který se příběhově odehrává na konci války na Balkáně. Výborná herecká sestava, dobrý scénář (výborně vypointované scény) a perfektní hudební soundtrack. Další film z řady snímků o humanitární pomoci, kde bohužel byla často hlavním problémem byrokracie, než přímo válečné běsnění. Sice malý snímek, který nepřináší nic nového do svého subžánru, ale je dobře natočen a nenudí, proto silné 4 hvězdy. PS: Výborný Tim Robbins! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Film sa natáčal v Alquife, Granade, Cuenca a Malage (Španielsko). (Arsenal83)
  • Film vyvolal veľké ovácie a až takmer 10-minútové "standing ovation" po ukončení premietania v Cannes. Potlesk v stoji patril aj duu hercov v podaní Benicia Del Tora a domácej Mélanie Thierry. (MikaelSVK)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama