Reklama

Reklama

Vánoční crazy komedie. Pátý díl úspěšné série se značkou Kameňák opět sleduje neskutečné karamboly kolem starosty Pepana, který tentokrát opravdu nemá klidný adventní čas. Zdá se, že Kameňákov neproslaví, protože nepřející občanští aktivisté mu zhatili plán – postavit obří skokanský můstek na nedaleké hoře Říp. A to si přímluvu obstaral osobně u samotného pana prezidenta! Zázraky se však dějí, zvláště o Vánocích, a prezident ve finále jako vždy překvapí. Než ale dospějeme k happyendu, u kterého se dojme celý Kameňákov i celé lidstvo, zažijeme během čtyř adventních týdnů typický kameňákovský mumraj. (Indigo Film)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (286)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nečakajte prekvapenie. Ani dokonca tá Vianočná atmosféra nieje dostačujúca. Zabudnite na Vianočnú atmosféru Pelíškov. No a k hereckým výkonom netreba komentár, pretože nik kto hrá v Kameňákoch sa nemôže nazývať hercom. Iba ak skrachovaným.Po trilógii Zdeňka Trošky sa Kameňáku chopili iní tvorcovia. Štvorku mal pod palcom Ján Novák a bola to najhoršia časť série. Päťku si zobral na starosť F.A. Brabec, ktorý má za sebou isté projekty a podarilo sa mu blbosťou prekonať aj hroznú štvorku. Ísť do Kameňáku je ako naraziť na dno. Do Vianočného Kameňáku sa dostali iba povinné scény s vtipmi, ktoré zväčša poznáte, na budovanie vzťahov postáv alebo vašej priazne nie je čas. Vtipy sú skôr kruté, väčšinou ošúchané. Iste, niektoré možno považovať za celkom odvážne, no kadencia je relatívne nízka, čo je problém. ()

GilanCZ odpad!

všechny recenze uživatele

To je tak těžký udělat vánoční vtipnou komedii? Po ještě teoreticky snesitelných prvních dvou dílech klesla série na naprosté dno a tam se statečně drží i s tímto dílem. Děj je sice naprostá blbost, ale budiž.. Trapnost a tuctovost "vtipných scének" ale snést opravdu nejde a místo odpočinkové komedie, kde je přehnané přemýšlení nad smyslem klidně až nežádoucí, vzbuzuje film skutečný odpor. Nu což, gratuluju pánové, další zasloužený "odpad!". ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

A je to opět tady. Kameňácká série pokračuje a vypadá to dle zdejších komentářů, že očekávání bylo "opět" jinde, než v Kameňákově! Možná je to díky absenci Zdeněčka Trošičkového nebo vánoční atmosférou, ale parta naivků, čekající umění, invenci a rotrhanou bránici, navíc platící za lístek nemalý peníz, nenašla v Kameňáků nic jiného než KameŇák. Uf, to mi je ale divnota a nechápavost... jinak k filmu. Strašně to trpí tím, že tam není Jana Paulová :-) ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

No tak dalo se to, po čtyřce jde opět o zhoršení. Zpočátku jsem se ani nesmál, pak už ano, sice někdy je tam ta scéna jen kvůli tomu vtipu, ale dejme tomu, že se to snaží o návrat ke "kořenům této filmové série", to připomínají i 4 advetní týdny. O kameňáky se jedná jen sem tam; obsazení je známé, ale herecky nehodnotím (moc hrát nemuseli, to by zvládli i ochotníci), je zde i náš prezident a celé to působí kalkulem "je třeba udělat vánoční film, když máme ty komerční vánoční svátky" a pro debily bývá po vtipech dementní zvuk, aby věděli, že se mají smát. ()

honajz2 odpad!

všechny recenze uživatele

Kameňák byl ucházející. Kameňák 2 byl koukatelný. Kameňák 3, tam bylo vidět, že je největší čas to ukončit. Kameňák 4 byla ukázka pekla. A Vánoční Kameňák je něco, na co se nedá nějak normálně komentovat. Nudné, bez vtipu, hodně neoriginální parodie na Zemana, písnička na konci... Všechno to tvoří něco nekoukatelného, nudného, příšerného. Je to lepší než Kameňák 4, ale i tak je to nekoukatelná sra*ka... ()

Galerie (153)

Zajímavosti (7)

  • Autobus, kterým Julča (Kristýna Hrušínská) přijíždí do Kameňákova, je Ikarus E91, patřící dopravci DPP, vyrobený v roce 2003 a sešrotovaný roku 2020. (JLanovkar)
  • Po závěrečných titulcích se ještě objeví jedna scéna. (ČSFD)

Reklama

Reklama