Reklama

Reklama

Čarodějnice

  • Česko Čarodějky: Pověst z Nové Anglie (více)
Trailer 4
Horor / Mysteriózní
USA / Kanada / Velká Británie, 2015, 92 min (Alternativní 89 min)

Obsahy(1)

V polovině sedmnáctého století měli lidé blíž k přírodě, blíž k Bohu, blíž k iracionálním jevům, které dnes považujeme už jen za pohádky. Sedmičlenná rodina farmáře Williama (Ralph Ineson), která v té době žila v relativním bezpečí jedné z osad v Nové Anglii, se po vážném střetu se sousedy rozhodla kolonii opustit a vydala se dobývat americkou divočinu. Po krátkém putování se usadili v zemi nikoho, poblíž rozlehlého temného lesa, o němž by leckterá citlivá povaha řekla, že působí zlověstně. Neblahé tušení členů farmářovy rodiny umocňuje i řada obtížně vysvětlitelných událostí, které jejich nový život provázejí, zašlou úrodou počínaje a podivným chováním domácího zvířectva konče. Vrcholem série katastrof je pak zmizení farmářova nejmladšího syna přímo před očima nejstarší dcery Tomassin (Anya Taylor-Joy), která ho měla hlídat. V atmosféře všudypřítomné paranoie plynoucí z dalších podivných událostí dochází k postupnému rozkladu rodiny, Tomassin je jednomyslně označena za viníka všech neštěstí a obviněna z čarodějnictví, ačkoliv je to paradoxně právě ona, kdo si ještě zachovává alespoň zdání zdravého rozumu. A to, co se skrývá v temném lese a doposud bylo jen v roli pouhého pozorovatele, se rozhodne udeřit. (CinemArt)

(více)

Diskuze

Falconica

Falconica (hodnocení, recenze)

Jak člověk pozná, že ho film bude bavit? Když všichni lokální patetický edgelordi opilí online pozorností, kterou dostávaj od 12tiletejch chlapečků po první noční poluci, daj nízký hodnocení a vyčerpaj se 30 větama recenze.

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

mm13

Psal jsem to do téhle diskuze, kdyby to mohlo něčemu pomoci.

Na ČSFD je to u kupy filmů a je to dost voser hledat, jestli fakt nějaký DC nebo alt. verze existuje, nebo jde jenom o tuhle chybu. Jakmile ty časy vychází po přepočtu děleno 25 a pak krát 24 (nebo naopak), tak jde o téměř jistě o jednu verzi. Naštěstí z anglické wiki a z imdb se člověk dozví víc a když tam není žádná další, tak je to téměř tutovka, že na ČSFD je chyba. 

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Castrator

fakt to bude tým... nevenoval som tomu pozornosť (Alternatívnému údaju o minutáži), ale napríklad tu pri tomto filme je to presne tak, že DVD (PAL) uvádza 89 min. a BD (NTSC) 92 min.

Trapas. A riadny. A vôbec nie ojedinelý. POMO-vi sa darí budovať okolo seba tým tých "najspoľahlivejších". Ale tak hlavne, že od istého času píšu recenzie a nie komentáre, sú to profesionáli!! ;))

na příspěvěk reagoval Castrator

TheWhiteWolf

TheWhiteWolf (hodnocení, recenze)

Prosím vás, nevěl by někdo, kde se dá sehnat tenhle film o stopáži 89 minut? (Alternativní) děkuji mnohokrát.

na příspěvěk reagoval Castrator

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

dr.horrible

Moje krásná přítelkyně (modelka) se má přenádherně. Zažíváme spolu různá dobrodružná (hororová) dobrodružství. Doufám, že i ty příteli se máš v této době dobře. Myslím na tebe.

na příspěvěk reagoval mm13

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Nudný kecavý film. To bylo keců jak na pondělní poradě u nás ve fabrice. Hororovému žánru se věnuji téměř 30 let. Za tu dobu mám nakoukánno a považuji se za velmi znalého kritika hororového žánru horor. Tento snímek je pro mne jako učebnicového křesťana bez atmosféry, strachu, s abstencí logického chování a jednání. U hororu se má člověk bát, to mi nikdo nevymluví. Takže stále jedinou čarodějnici, kterou doporučuji je ta z BLAIR. Hodnotím 1*

na příspěvěk reagoval dr.horrible

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

Sayko

K tomu není důvod, jelikož snímek měl premiéru již v roce 2015. Bylo to na festivale v Sundance, v lednu.  Jakožto zdejší hororový expert si ono datum velmi dobře pamatuji, jelikož jsem se do Sundance osobně chystal. Na poslední chvíli jsem bohužel musel cestu zrušit.

na příspěvěk reagoval mm13

Sayko

Sayko (hodnocení, recenze)

Doprdele, tohle bylo skvělý! Jen taková maličkost, mohl by někdo přepsat datum vydání na 2016?

na příspěvěk reagoval Psychor

konvicce

konvicce (hodnocení, recenze)

Troodon

Nízké hodnocení je jen důkazem rozrůstající se demence, stejně jako ortodoxní láska k marwelovskému trusu.

Troodon

Troodon (hodnocení, recenze)

Vůbec nechápu to hodnocení tady. Čarodějnice je úžasný atmosferický počin, jaké se jen tak netočí. A že tu lidi dávají jednu hvězdičku? Proč?

na příspěvěk reagoval konvicce, konvicce

Brooks

Brooks (hodnocení, recenze)

Skôr si mzslím, že tu išlo o očakávania. Výdatná reklamná masáž hovorila o horore desaťročia a pritom ide o osobitú tvorcovskú víziu, ktorá sa o horor obtiera len mimochodom.

na příspěvěk reagoval konvicce

 (hodnocení, recenze)

Brooks

Asi to hodnocení má něco do sebe, když to má 57 %. Mě osobně se film moc nelíbil **

na příspěvěk reagoval Brooks

TheDon

TheDon (hodnocení, recenze)

konvicce

pole v Anglii ? no pár jsem jich tam viděl :) ale žádný mě nijak nezaujalo, mě to zemědělství moc nebere.....:D

na příspěvěk reagoval konvicce

Související novinky

Anya Taylor-Joy v dalším hororu

Anya Taylor-Joy v dalším hororu

25.08.2021

Herečka Anya Taylor-Joy (Dámský gambit) si velmi oblíbila spolupráci s režisérem Robertem Eggersem. Do Hollywoodu ostatně prorazila díky filmu Čarodějnice, teď se ale objeví i v jeho vikingské… (více)

Nicole Kidman mezi vikingy

Nicole Kidman mezi vikingy

07.11.2020

Režisér a scenárista Robert Eggers už si stihl udělat svými dvěma posledními snímky Čarodějnice a Maják celkem silné jméno. Nyní tvůrce chystá na příští rok revenge thriller o vikinzích, do kterého… (více)

Od Čarodějnice k Nosferatu

Od Čarodějnice k Nosferatu

15.08.2017

Robert Eggers si vybojoval režijní ostruhy Čarodějnicí a teď konečně oznámil svůj další film. Bude jím remake hororové klasiky Upír Nosferatu, která v roce 1922 nakopla upíří subžánr a představila… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama