Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bůh existuje. Žije v Bruselu. A je to pěkně nesnesitelný morous, který nosí ponožky do pantoflí a celé dny tráví vymýšlením absurdních zákonů a znepříjemňuje lidem život. Je to trochu jiný příběh, protože tenhle Bůh má kromě syna Ježíše ještě manželku a malou dceru, která ho nemůže vystát a jednoho dne pošle na truc všem lidem na světě SMS s datem jejich smrti. Co se asi stane, když se někdo dozví, že mu do konce života zbývá měsíc, nebo naopak 62 let? (Aerofilms)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (389)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Když tady čtu čerstvé komentáře z dnešní ČSFD projekce v kině Scala - čertu s věřícími, kteří "nerozdýchají tohle alternativní zobrazení Nejvyššího", aspoň nám nebudou krást kyslík, no ne. Dormaelův nejnovější počin filmařinou hodně připomíná staršího Pana Nikdo, způsob časových narací, hudební motivy, nadsázka. Pro mě je to ale vyzrálejší dílo, ačkoliv hranice mezi hurónským smíchem (velmi časté) a smutnou realitou (smrtelno, velmi procítěné a hluboké a všeobklopující) je křehká a propustná a snímek může snadno působit depresivně. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Asi jsem trochu čekal, že to bude lepší, než mi to nakonec přišlo (ona už samotná skutečnost, že jsem film viděl v totálně vyprodaném kině Aero, v člověku určitá očekávání navodí, žeano - bůhví, co všechny ty lidi vytáhlo do kina zrovna na tento film, který měl nulovou kampaň vyjma toho, že běžel letos ve Varech...). Nakonec jsem měl dojem, že trailer obsahuje z filmu skoro to nejlepší, a samotný film je už jenom jeho natažením do délky, kterou jsem osobně shledal celkem nepříjemně úmornou - ten film nemá ani dvě hodiny, ale osobně jsem měl místy pocit, že se konce snad nedočkám. Abych jen nehanil - rozjezd je neobyčejně povedený a celkově nemám problém napsat, že je to velmi pěkný film, v němž je několik skutečně kouzelných a divácky velice vstřícných momentů. Vyloženě okouzlen jsem byl hereckou představitelkou role Ey (Pili Groyne), skvělou kamerou, nápaditým humorem, soundtrackem a krásným závěrem, ale přes to všechno jsem se stejně nemohl ubránit jistému zklamání - ten film mě v podstatě neobyčejně nudil, a z ubíjejícího čekání na závěrečné titulky mě pouze občas vysvobodily některé scény, které se mi ale pro změnu líbily strašně moc. Takže ve výsledku asi takový hodně rozporuplný dojem - nápadů má ten film na rozdávání a spousta lidí se do toho filmu jistě zamiluje, ale osobně jsem asi už viděl příliš mnoho filmů, abych mohl tento přijmout zcela nekriticky. Za mě velmi opatrné 4 hvězdy. Mimochodem vidět na velkém plátně zestárlou a ztloustlou Catherine Deneuve se pro mě rovnalo dost nepříjemnému zážitku - pro člověka, který ji choval dlouho v oblibě kvůli jejím rolím z 60. a 70. let, je docela šok vidět ji najednou o desítky let starší. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Hravý typ inteligentnej komédie, v ktorej sa často bizarným, no pritom aj láskavým a humorným spôsobom vysvetlí veľa vecí. Napríklad to, prečo padá chlieb na zem zásadne namastenou stranou alebo prečo v obchode postupuje vedľajší rad pri pokladni rýchlejšie.... Film si z ničoho nerobí ťažkú hlavu, robí si satiru a srandu z hocičoho, dokonca aj sám zo seba. Obdivujem ako si napríklad C. Deneuve dokázala zo seba vystreliť a zaľúbiť sa do gorily a maznať sa s ňou v posteli, pričom scénu keď príde manžel domov a nájde ju s ňou pod perinou budem mať ešte dlho v pamäti. Spôsob ako sa možno zo začiatku kontroverzná vec zmení na čistú komédiu, a to i za cenu bizarnosti a surreálneho vyznenia, je naprosto perfektný. Samozrejme, našli by sa tu aj hluché, nudnejšie pasáže, ale našťastie ich bolo málo. Suma sumárum, niečo originálne, nápadité a so šikovne zašifrovanou satirou v bizarnom obale. 80/100 ()

applause 

všechny recenze uživatele

Tuhle komedii jsem vážně mermomoci vidět nechtěla a nic zvláštního jsem od ní nečekala a asi jsem věděla proč. Napřed jsem nechápala pointu, a když už jsem myslela, že to bude lepší, nebylo. Můžu tak maximálně říct, že tenhle film ukazoval pravé hodnoty lidského života a snažil se zachytit, co by asi lidé dělali, kdyby věděli, kolik jim zbývá času do smrti. Podle mě to mohlo být zpracováno jinak. ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

strašný mišmaš a hrozná troškovina. Film využívá z 90% hrozně přímočarého a jednoduchého humoru, až jsem se cítil jak na nějaké třeskuté komedii. Vysvětlování životů jednotlivých apoštolů je hrozně zdlouhavé a mnohem raději bych sledoval útrapy malé Eai. Chvílema sranda a chvílema divné násilí. K přihlédnutí k neustálému smíchu diváků jsem byl asi jediný, kterému se film nelíbil. Kdybych věděl, že to točil režisér filmu Mr. Nobady, tak utíkám hned ze sálu do Prahy pěšky. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Když Ea (Pili Groyne) píše na otcově počítači, slova na obrazovce neodpovídají tomu, jak rychle píše. Také můžeme vidět, že píše slova jako kdyby zadávala příkazy, ve chvíli, kdy se na obrazovce zobrazují jen obrázky. (Fary)
  • Závěrečná scéna na pláži je natočená v belgickém Blankenberge. (Mara97)

Související novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Bitva cizojazyčných filmů začíná

Bitva cizojazyčných filmů začíná

25.10.2015

Poslední měsíce filmového roku vždy patří hlavně oscarové líhni. Americké snímky se předhání v tom, kdo urve nejvíc pozornosti, to samé ale dělají i celovečeráky ze zbytku světa, které touží po… (více)

Reklama

Reklama