Reklama

Reklama

Studentka čtvrtého ročníku střední školy zcela propadla online hře vadí – nevadí, ve které anonymní společenství „pozorovatelů" začíná manipulovat každý její tah. (Freeman Ent.)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (451)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Celkem by mě zajímalo, jestli ambice tvůrců byla jen v mezích popcornového bijáku, anebo se snažili alespoň o povrchní obžalobu online společnosti. Kdyby se o něco takového pokusil někdo s jasnější vizí a technickým umem, mohla by z toho být Hra pro 21. století. Takhle na mě Nerve působil jako film, který úplně neví, pro koho je. Neony jsou fajn, ale žádný Gaspar Noé se rozhodně nekoná, pouze lehce dotvářejí atmosféru vyhypované společnosti mladých lidí, která už neví co se životem a je nepřetržitě online s dokonalým přístupem k internetu a nekonečnou zásobou nabitých baterií. 6/10 ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Pubertální romance, kde vývoj vztahu roztomilé hrdinky s bujným obočím a naprosto nesympatického debílka (jak já fandil tomu šprtovi!) zastiňuje druhý plán filmu, jímž je kritika on-line prostředí, kde se z jinak normálních lidí pod rouškou anonymity stávají zvířata. Myšlenka je to trefná, stačí se podívat do všemožných internetových diskuzí; ve snímku je to k dokonalosti dovedeno k závěru, kde se po krvi dychtící publikum v gladiátorské aréně snadno skryje pod nejrůznějšími maskami, z nichž nejvíc převažuje guyfawkesovská tvář Anonymous. Jakmile se však z anonymní masy stávají konkrétně jmenovanými jedinci, urychleně hru opouštějí. Zároveň si kritika bere na paškál snadnou dostupnost k on-line informacím a jejich jednoduchému zneužití, zůstává však na velice krotkých pozicích. Nerve je natočeno atraktivně, zářivě barevně, vystupují v něm samí hezcí lidé a scény jsou podbarveny líbivým popovým soundtrackem. V závěru jsem vizuálem byl už dost přesycený, stejně jako vlezlého product placementu Applu. Nakonec celé to na mě působilo spíš jako delší epizoda teenagerského seriálu, byť s velkorysým rozpočtem. A na to už nejsem cílovka. ()

Reklama

leila22 

všechny recenze uživatele

Náhodou, pre mňa bol Nerve celkom slušným prekvapením. Dlhšie som sa rozhodovala, či tento film vôbec potrebujem vidieť v kine, s obavou, že dostanem typický americký plytký teenegersky film o ničom hrajúci sa na niečo. Žijeme v chorej dobe a bude to už len horšie, Nerve to celkom pekne vystihol. Mladí ľudia sú v ochotní urobiť hocičo, len aby boli uznávaní a aby sa páčili. Ale páčili komu? Niekomu na druhej strane siete, ktorý sa skrýva za vymysleným menom. Neuvedomujeme si silu internetu a jeho dôsledky. Oceňujem hudbu, vizuál a príjemné napätie, ktoré som si fakt užila. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

A já nebudu zbytečně prudit, Nerve je v pohodě. Nadstandardně blbé to na poměry hollywoodské produkce není, zato co se týče napětí a zábavnosti ano. Ústřední koncept, osekaný na kost, bych si dokonce dovolil nazvat celkem chytrým a podnětným, že pak haprují konkrétní jednotlivosti, když se v tom člověk začne vrtat, je věc druhá. Vsadil bych se nicméně, že přesně ti lidé, kteří tu s nízkým hodnocením kritizují scénář, by úplně přesně stejně napsaný film hodnotili smířlivěji, jen kdyby se změnil styl a postavy se tvářily zádumčivěji. Spíš v tom čuchám vymezování se proti tomu líbivému kabátku. Pózeři zapšklí :D Vlastně je mi docela líto, že jsem si Nerve nechal ujít v kině. Emma Roberts je zlatá a s tím hošanem má i celkem funkční chemii. 7/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

S celkovým výsledkom som nakoniec spokojný, Na "Nerve" som sa tešil. Mám rád Emmu Roberts, dúfal som s v schopný thriller a plus všetko, do čoho sa zapájajú hry dokáže vzbudiť môj záujem. A musím povedať, že sklamaný som neostal. Nechcem tým povedať, že by film nemal žiadne problémy, ale k tomu sa dostaneme. V prvom rade pochválim Emmu Roberts a Dava Franca, ktorí tu fungujú dobre a celkom im aj verím v každej scénke. Dobre sa na nich díva a musím povedať, že v mnohých akciách fungujú ako dobrý pár. Nápad fungovania Nerve je tiež veľmi dobrý a myslím si, že asi by som nemal na to odvahu byť hráčom. Alebo minimálne viem určite, že by som niektoré veci nedal. Takže klobúk dolu voči našim postavám. Záver filmu je tiež veľmi dobre vymyslený a myslím si, že aj veľmi dobre odráža mentalitu dnešných mladých, ktorí si cenia viac zhliadnutia na internete než ľudský život. A nemyslím to len v rámci života a smrti. Proste keď sa niečo deje, treba to natočiť a hodiť na net. Rozhodne to určite veľa ľudí ocení. A čo už, či to niekomu ublíži alebo nie? Takže v tomto film funguje. Negatíva sú podľa mňa trošku fakt, že mohol film ísť aj trošku drsnejšou cestou. Nemyslím si, že by to bolo na škodu, len nápad na "Nerve" sa mohol kľudne posunúť trošku ďalej a urobiť z toho skutočne seriózny thriller. Funguje to tu fajn, ale myslím si, že sme mohli skúsiť prekonať niektoré bariéry a ísť trošku tvrdšie na divákov. Sydney ako postava na mňa funguje až viac pri konci filmu, kedy sa skutočne ukáže ako kamarátka. Ale nebudem dávať spoilery. Inak mám pocit, že je vykreslená trošku stereotypne. A ďalším trošku problémom je fakt, že ostatné postavy nie sú dostatočne vykreslené na to, aby boli dostatočne zaujímavé. Sledujeme najviac Iana a Vee. Ale zase na druhú stranu je to presne aj miesto, na ktoré sa sústrediť treba. Ale možno keby máme vo filme trošku viac času spoznať niektoré postavy viac, bolo by to zaujímavejšie. Keby to ale mám zhrnúť, tak "Nerve" je celkom uspokojivým thrillerom a celkovo dobrým filmom. Ak máte radi filmy s touto tématikou, čeknite si ho. Budete spokojní. Hodnotenie: B ()

Galerie (92)

Zajímavosti (16)

  • Natáčelo se v New York City (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama