Reklama

Reklama

Studentka čtvrtého ročníku střední školy zcela propadla online hře vadí – nevadí, ve které anonymní společenství „pozorovatelů" začíná manipulovat každý její tah. (Freeman Ent.)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (453)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Modernější verze The Game mne velice oslovila. Skupinka zajímavých a krásných lidí bez morálního kompasu, se na sociálních sítích předhání kdo udělá větší hovadinu. Přičemž je hlavním ukazatelem kvality, stejně tak jako i je i rolí soudu, jejich publikum. Nejnabitější a nejlepší mi přišel bez debaty začátek, neboť se film rozjíždí opravdu velkolepě. Postupně nadšené mírně opadá a druhá půlka je viditelně slabší, jelikož se zaobírá malichernostmi a hlavní postavy jednají spíše hloupě. V každém případě však velmi překvapivě emotivní, byť spíše nepravděpodobný vývoj finální scény celý film zachrání a jenom mne utvrzuje v takto pozitivním hodnocení. Mé dojmy by mohlo vylepšit pouze větší soustředění na jednotlivé úkoly a hlavně by dílo potřebovalo zápornou postavu jako sůl. Je to pro mně nepochopitelné, ale takřka každá postava se nakonec ukáže být čistá jako sklo. 71% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

„Vadí, nevadí?“ „Nevadí.“ „Tak ukaž na Assbukách kundu, dostaneš litr!“ „Tak jo!“ Začíná to relativně nevinně, prostě nic, co by vypatlaná, avšak morálně uvědomělá nezletilá kravka nezvládla levou zadní. Pokud tedy zrovna není zaneprázdněná zaháněním masařek ocasem. Pak se to ale krutě přiostří a je nutno poslat onlajn do piče svou úpa nejlepčí kámošku evr. A to je vskutku smrtící a téměř nezvládnutelný úkol! Ještěže je tu ten dystopicky zbuznělý metrouš a jeho ramínko k vyplakání, který naší pipku provede všemi úskalími této nekompromisně zabijácké hry až k čisté nesobecké lásce, nepokryteckým bíefefkám, rodinnému štěstí a kráčení k zapadajícímu slunci vstříc světlým zítřkům v Mumulendu, aby společně ukázali té lhostejně anonymní internetové degeneraci konzumních nedonošenců správný směr virtuální socializace a sdílení retardovaných tytrubkových kravin za neutuchajícího dohledu a podpory Velkého bratra. I ten nosný nápad je dost originální. Něco jako jak apgrejdovat kultovní film s Árnym pro 21. století a uplácat bárbinkovský “Běžící poštěvák“ s nádechem Hangrgejs. Ale má to silné esteticko – kulturní poselství, tak holky zbystřete!: „Když si kysličníkem odbarvíš bobra, NIKDY nezapomeň i na obočí, pičo! Můžeš totiž pak vypadat úplně jako vkusná more krasavice Džesyka Mižigarová, co se hustě vyparádila na Romále!“ ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Když už úkolovku, tak doporučuju raději toto. Nerve baví tak 3/4 hoďky, dokud to je taková pohodovka. Potom se to začne tvářit vážně a člověk už jen kroutí hlavou až do stupidního finále. Zábava pro teenagery jak dělaná, je tam snad všechno, co dnešní děcka hltají. Starší ročníky už to zřejmě moc neuspokojí. 50% ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Zde se cíluje na teens skupinu, co žijí ve světě instafamous, lajků a jiných followers. Mizící identita nadcházejících generací křičí po uchlácholení ega skrz falešný obdiv kybernetických přátel. Neexistující realita, která utváří osobnost. Film to glorifikuje a přináší trochu z bližší budoucnosti. Snad jako ukázku, kam špatně to může dospět, ale taky spíš jako interaktivní možnost současných trendů. Připočtu k tomuto nesmyslnosti v hackerském světě a do toho ještě horší kvalitu hereckého provedení. Nemůžu dát víc než tři hvězdičky. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Sám som bol zvedavý, akým smerom sa to uberie. Po predložení deja som ostal viac krát naštvaný, ale záverečná myšlienka potvrdila, že tvorcom šlo o to práve ukázať na to, čo sa dnes deje. Hľadači pokemónov, Selfie maniaci, dementi, čo sekundu nevydržia bez šaškovania s mobilom v ruke. Odfotia si aj hovno v záchode a ihneď to postujú. Moderné technológie sú dozaista skvelým výdobytkom, ale kde to strhlo dnešnú mládež je na zamyslenie. Kam teda smeruje dnešná civilizácia? Za konzumom, žitím z dňa na deň s jediným cieľom čo najrýchlejšie a bez akýchkoľvek morálnych škrupúľ zarobiť prachy. V minulosti boli chlapi gentlemani, dnes sú to potetovaní kriminálnici bez akejkoľvek úcty. Ženy boli kedysi dámami, dnes čím väčšia prostitútka, tým uznávanejšia. K tomu svet vedú média, moderní „umelci“, sociálne siete i tieto mobilné skrinky, v ktorých si 1 zo sta hľadá zaujímavé a poučné informácie, väčšina hľadá len nejakú formu „jednoduchej zábavy“. Práve preto vidím prínos tohto filmu, ktorý sa takýmto pubertálne orientovaným extrémom pokúsil toto naznačiť. Ak ste pri filme boli stokrát nasratí na blbých adolescentov s mobilom v ruke, tak o to práve šlo. O to, kam to až môže zájsť. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (16)

  • V uvítacím videu hry „Nerve“ jsou sestřihy z různých filmů. Jedná se například o legendární scénu z filmu Matrix (1999), kde Morpheus nabízí Neovi, aby si vybral mezi modrou a červenou pilulkou, z nichž jedna jej vrátí do jeho virtuálního života a druhá mu umožní vstoupit do skutečného světa. V dalším záběru je vidět dav obyvatel z filmu Hunger Games: Vražedná pomsta (2013). Konkrétně ve chvíli, kdy jeden z přihlížejících vzdává hold Katniss přiložení dvou prstů na rty a následným pozvednutím ruky. (Calwen22)
  • Natáčelo se v New York City (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama