Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danny DeVito prokázal mistrovství v žánru černé komedie již před patnácti lety snímkem Válka Roseových. Rozvádějící se manželský pár (Michael Douglas a Kathleen Turnerová) v něm svedl nelítostný zápas o to, komu po rozvodu připadne jejich společný dům. Také v jeho novém filmu Baba na zabití je předmětem sporu vytoužená nemovitost. Tentokrát se jedná o starobylý dům v Brooklynu se třemi krby, vitrážovými okny a majestátní knihovnou. Mladí manželé Alex a Nancy se do něj nastěhují v domnění, že našli svůj vysněný domov. Splněný sen má ovšem malý háček: první poschodí obývá za regulované nájemné na první pohled roztomilá stará dáma, paní Connellyová, která, jak je ujišťuje realitní agent, se netěší dobrému zdraví, takže dům bude novým majitelům brzy patřit celý. Jak záhy vyjde najevo, opak je pravdou. Paní Connellyová se rozhodně zemřít nechystá a svou ďábelskou vitalitu vynakládá zejména na vynalézání nových a nových způsobů, jak novým sousedům znepříjemnit život. Od televize puštěné na plné pecky, přes permanentní žádosti o drobnou pomoc až po pozorování jejich milostných hrátek. (Filmbox)

(více)

Recenze (384)

BLOKBASTER (Adrian Žiška)

"Herec a režisér Danny DeVito divákom naservíroval už viaceré čierne komédie, ktoré boli a stále sú skvelou štúdiou ľudských charakterov donútených spolu vedľa seba koexistovať v obmedzenom priestore (napr. vlakové kupé alebo spoločný dom). Z nich je jednoznačne najlepšia Vojna Roseovcov -…"

Dokina.cz (Vojtěch Rynda)

"Nejzajímavější je Baba na zabití jako další položka ve filmografii Bena Stillera, který se bude zanedlouho v české distribuci vyskytovat hned trojmo (dále Riskni to s Polly a Starsky & Hutch; Drew Barrymore přihodí do ohně jen jedno další želízko v podobě 50x a stále poprvé). Stiller se zjevně…" více

Filmpub.cz (Petr Čihula)

"Pokud vám připadá devadesát minut lehce nadprůměrného a malinko černého humoru v dobrém hereckém podání málo, čeká vás na konci malé překvapení. Vyloupne se zčistajasna a té hořké komedii o malém souboji ve velkém bytě dodá tak příjemně sladkou chuť, že byste šli do kina klidně znova a nedalo by to…"

Filmweb.cz (Tomáš Chvála)

"I přes všechny výše vypsané výtky je Baba na zabití stále nadprůměrný film. Má solidní tempo, vzhledem ke své krátké stopáži nestihne nudit a v několika místech pobaví. Veliká škoda, že tvůrci neměli víc ulítlých nápadů, kterými by rozčeřili hladinu průměrnosti. Třeba takový Chick (v podání…" více

Kinema.sk (Jano Hušták)

"Z pohľadu komiky je Tú starú treba zabiť! slušne prepracovaný film - situačné aj konverzačné gagy maximálne ťažia zo schopností hercov a aj využitie starého domu ako zdroja humoru je pomerne efektívne a dá sa na ňom dobre zasmiať. Scenárista Larry Doyle (jeden z tvorcov Simpsonovcov) sa však predsa…" více

Tiscali.cz (Jan Jaroš)

"Babě na zabití zoufale chybí přesnější odhad nosnosti jednotlivých zápletek, selhává vypravěčský spád. Hrátkám s psychologickou opravdovostí schází jak scenáristický podklad, tak odpovídající herecké ztvárnění. Budeme se sice bavit, ale občas tato zábava notně zaskřípe."

Volny.cz

"Konečné rozuzlení příběhu není sice překvapivé, je jasné, kdo vyhraje, i tak nás scenárista Larry Doyle malinko převeze Problém je v tom, že tempo příběhu se vleče, a vtip značně pokulhává, scénky jsou kýčovité, stále se opakující, bez nápadu. Dialogům chybí gradace napětí, jsou nudné a strojené.…"

Reklama

Reklama