Reklama

Reklama

Brimstone

(festivalový název)
  • Nizozemsko Brimstone (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Brimstone je epický thriller z dob starého Západu. Je příběhem ženy vzdorující své minulosti, která se jí neustále připomíná. Liz (Dakota Fanning) je mladá žena, která žije spolu s manželem a dvěma dětmi. Je porodní asistentkou a komunikuje prostřednictvím znakové řeči. Její vztah se čtyřletou dcerou by mohl být lepší, ale celkově se Liz cítí ve svém životě spokojeně. Když však poprvé uvidí v kostele nového reverenda (Guy Pearce), Liz ihned ví, že ona a její rodina jsou v nebezpečí. Postupně se reverend snaží vzít Liz všechno, co miluje. Do jejího života se vrací minulost, na kterou se snažila zapomenout... (mac000)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (419)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nejsem Westernový fanoušek, ale Brimstone není tak úplně typický western. Provedení atmosféry, prostředí a brutalita je hodně skvělá. Škoda té délky a hluchých míst, nedokázal jsem se tak snadno vžít do děje a udržet pozornost. Rozhodně jde o lepší westernový zážitek a fanoušci budou radostí mlátit hlavou o zeď. Já se uspokojím tím, že se jedná o western, u kterého se nemusím dloubat v řitním otvoru .. 6/10 = 68% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nebyl to vůbec špatný počin. Od samého začátku měl atmosféru, ale také zajímavý děj. Ten je tu rozdělen do kapitol, z nichž každá má co nabídnout a postupně nám rozkrývá celý příběh. Snímku nechybí dobře zvolené prostředí, hektolitry krve, brutalita hraničící až s nechutností a povedené herecké výkony. Mně osobně bylo po zhlédnutí tohoto počinu poměrně zle, ale přesto jsem nedokázal Brimstone vypudit z hlavy a neustále se mi hlavou honily jednotlivé scény či různé možnosti, jak si kterou událost vyložit. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost netradiční western. Je poznat, že to je evropská produkce. Tohle by v Americe nikdy neprošlo. Místy je to až moc brutální, a to nejen násilím, ale i morálně. Skvělý výkon Dakoty Fanning. Tohle byla pro mě nejvíc záporná role od Guy Pearce, úžasný výkon. Ten chlap byl nesmrtelný. Celé je to rozdělené na kapitoly ve stylu Tarantina. Ta bezmoc je vskutku strašná. Děj je dost drsný a chvíli trvá, než to do sebe začne zapadat. Prostě krutá doba. Kit Harington a Carice van Houten tu mají pouze menší role, ale i tak super. Některé scény jsou dost násilné, nic pro slabé povahy. "Je to hřích!" ()

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

Tento film budu dlouho rozdýchávat, protože něco tak surového a hutného jsem hodně dlouho neviděla. Obecně mám ráda filmy s pomalým tempem a vypravováním a přesně toho jsem se dočkala, přičemž jsem nenarazila na žádné hluché místo. Rozdělení na kapitoly fungovalo skvěle, i když ke konci byl Brimstone dle mě už příliš přehnaný v tom smyslu, že místo lítosti k hlavní hrdince divák cítí pouze znechucení a říká si, co dalšího špatného se zase stane. A když už jsme u hlavní hrdinky, Dakota Fanning si mě získala na celé čáře, co zde předvádí je neskutečné, a to samé i Guy Pearce. Byly to dvě a půl hodiny utrpení a brutality okořeněné neskutečnými záběry, ze kterých jsem měla husí kůži, a zopakovala bych si to ihned znovu! ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nelineární vyprávění perfektně buduje atmosféru, napětí a stupňuje odpor k mrazivému a zfanatizovanému záporákovi. Brimstone přináší syrový pocit utrpení, krutosti, ale k tomu i odpovídající katarzi. Je to jednoduchý koncept. Velice se mi líbí prostředí filmu, celkové moderní pojetí westernu, drsné charaktery a smekám za to, že 145 minut v pomalejším tempu ani na chvilku nenudilo. Pouze v poslední kapitole mě pár negativních věcí cvrnklo do nosu... 9/10 ()

Galerie (98)

Zajímavosti (16)

  • Brimstone mimo jiné znamená řízenou střelu vzduch-země k zničení tanků nebo obrněných vozidel. (Emo-haunter)
  • Režisér Martin Koolhoven opísal Brimstone projekt ako holandský western. Inšpiráciou mu boli jeho obľúbené talianske spaghetti westerny. (beso74)

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Reklama

Reklama