Reklama

Reklama

Brimstone

(festivalový název)
  • Nizozemsko Brimstone (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Brimstone je epický thriller z dob starého Západu. Je příběhem ženy vzdorující své minulosti, která se jí neustále připomíná. Liz (Dakota Fanning) je mladá žena, která žije spolu s manželem a dvěma dětmi. Je porodní asistentkou a komunikuje prostřednictvím znakové řeči. Její vztah se čtyřletou dcerou by mohl být lepší, ale celkově se Liz cítí ve svém životě spokojeně. Když však poprvé uvidí v kostele nového reverenda (Guy Pearce), Liz ihned ví, že ona a její rodina jsou v nebezpečí. Postupně se reverend snaží vzít Liz všechno, co miluje. Do jejího života se vrací minulost, na kterou se snažila zapomenout... (mac000)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (419)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €12miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $2,125,810▐ no fúha, silná káva, režisér Martin Koolhoven prekvapil a natočil teda riadne drsnú drámu, rozdelenú na štyri etapy a chutia, pokiaľ máte silný žalúdok, , má to pomalé tempo ale všetko má správnu časovú os a dej stále drží v napätí herci skvelý dokonca aj Dakota Fanning sa ukázala vo výbornom svetle, Guy Pearce je démon sám o sebe, dá sa povedať že film nemá slabé miesta /90%/ ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Hozená rukavice současnému americkému westernu. Brimstone je po všech stránkách film na velice kvalitní úrovni. Přední herecké duo je brilantní. Guy Pearce uvěřitelně ďábelský a Dakota Fanning uhrančivá, především v momentech, kdy je kvůli okolnostem nucena hrát pouze pohledem. Vyprávění je vrstevnaté a nechronologické kapitoly fungují emočně dobře (samozřejmě, že by šel příběh odvyprávět lineárně od začátku do konce, ale to přeci každý podobný snímek). Souhrnem všeho pak docházím k tomu hlavnímu: Brimstone má 2 a půl hodiny a ani náznakem jsem se nenudil. Příběh mě dokázal zajímat po celou svou délku a neměl jsem pocit, že by v nějakém momentě zaškobrtl, nebo ztrácel dech. Patrně nejzajímavější film westernového ražení posledních let. 8/10 ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TAKOVÝ JE ÚDĚL ŽENY.“ ... ŘEKL KDO?“ ... „STOJÍ TO V BIBLI.“… /// Pearce je božím ztělesněním ďábla a Dakota mi moc chyběla. Retrospektivní vyprávění z divokýho západu, ve kterým ti hodní snášej příkoří sráčů, poháněnejch chtíčem. Příběh dokazuje, že v drsnosti může bejt (úchylná?) krása. S napětím a neskrejvanou radostí čekám na poslední kapitolu s názvem ODPLATA. (ne zlato, nezvedej prosebně zrak k nebi!...) Dramatický orgie pro drsnější pozorovatele, za který musím Koolhovenovi složit 5ti hvězdnou poklonu! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Fotr je uchylák. 2.) Holka si mě dokáže získat, aniž by vydala hlásku. 3.) Hledám film pro pedofily. 4.) Thx za titule „titulkomat“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Ta jedna hvězda je z nebe spadlá jen za to, že se úvod táhl jako nožka za mrtvičkářem. Kdo však vytrvá, neprohloupí. Pokud někteří z vás vnímají snímek jako feministickou agitku, budiž. Já se obávám, že tomu tak není. Mezi námi, muži, je hovad sdostatek, a to i bez honu na čarodejnice v podobě mýtů píčovin. Sám jsem příkladem. Bylo by dosti tendenční film kvůli momentánímu záchvatu amerického puritánsko - zlodějského likvidování lidské přirozenosti odsuzovat. Ostatně - ten je možný jen proto, že zmrdství je mezi samečky i samičkami zastoupeno procentuálně... tak nějak stejně. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi krutý a surový film. Svojou myšlienkou je venovaný skôr ženám, no formou je určený mužom. Nežnejšie pohlavie nemusí mať na každú scénu žalúdok. Mŕtvych sa tu objaví snáď viac ako v jednej sérii Game of Thrones, no potešila účasť rovno dvoch protagonistov z tohto seriálu. Herecký tu ale jasne vedie Guy Pearce, tak sadistického a brutálneho kazateľa snáď mohol stvárniť len on. Film ale nie je pre každého, bežný konzument ho poľahky vypne pri prvej vyslovene hnusnej scéne. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (17)

  • Oči Carice Van Houten jsou normálně modré, ale ve filmu nosí hnědé čočky. Emilia Jones (hraje mladší verzi Joanny) má zase naopak hnědé oči, ale ve filmu modré. Guy Pearce má běžně modré oči, ve snímku ale pouze v kapitolách 2 a 3 - v kapitolách 1 a 4 jsou téměř černé. (Nine)
  • Natáčelo se v Maďarsku, Španělsku, Rakousku a Německu. (Kama12)
  • Guy Pearce (Reverend) a jeho filmová manželka Carice van Houten (Anna) tvoria pár aj v skutočnosti. Zamilovali sa počas natáčania a v auguste 2016 sa im narodil syn Monte Pearce. Vďaka tejto veľkej udalosti dokonca zmeškali premiéru na filmovom festivale v Benátkach. (bj_)

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Reklama

Reklama