Reklama

Reklama

Moderní metropole zvířat Zootropolis je město jako žádné jiné. Jen v Zootropolisu najdete luxusní čtvrti jako je Sousedství Sahara nebo chladný Tundrov. Je to velkolepé velkoměsto, ve kterém žijí pospolu zvířata ze všech koutů světa. Je to metropole, kde můžete být kýmkoli bez ohledu na to, zda jste obří slon nebo malá myška. Když však do města dorazí optimistická strážnice Judy Hopkavá, zjistí, že být prvním králíkem v policejním sboru velkých a drsných zvířat není žádná legrace. A protože chce všem dokázat, že na to má, skočí po první příležitosti řešit náročný a záhadný případ, i když to znamená vzít do party upovídaného a všemi mastmi mazaného lišáka Nicka Wilda. (Falcon)

(více)

Recenze (994)

fablefavorit 

všechny recenze uživatele

Zatímco se PIXAR plácá ve vodách průměrnosti, Disney svoji dceřinnou firmu co do kvality počítačově animovaných filmů v lecčems začíná překonávat. Zootopia staví na jednoduché myšlence, která i dnes může některým z nás připadat postavená na hlavu: že genetické predispozice neovlivňují cestu, jakou si jedinec zvolí. Tuto myšlenku předkládá s citem, aby to pochopila i mladší část publika, ale zároveň dostatečně zajímavě, aby to neodradilo ty dospělejší. To ale není vše, čím tato bláznivá karikatura moderní společnosti je. Máme tu spoustu narážek na známé filmy, neotřelý humor (scéna s lenochody), výbornou dynamiku mezi hlavní dvojicí a několik překvapivých zvratů. Komentář tedy zakončuji otázkou s následnou odpovědí, abych vypadal chytře (jak mne to film naučil) "Je Zootopia výborný film? Je. Opravdu je." ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby hezký a vtipný animák, jen mám pocit, že tomu má vnoučátka nebudou rozumět. Je to určeno spíše pro starší děti a možná hlavně pro dospělé. Jde o složitost děje, různé zvraty a intriky, kterým dospělí aplaudují, ale které mladší děti asi nepochopí. Potěší samozřejmě lenochodi, vyjící vlci a jiné fóry. Každopádně tu milou Judy Hopkavou a jejího přítele lišáka na dětech vyzkouším a podle jejich reakce se pak ještě rozhodnu, jestli přihodím pátou hvězdu nebo ne.P. S. Jak jsem slíbil, tak činím. Vnoučatům se to moc líbilo a tak přihazuji pátou hvězdu. Netvrdím, že všemu rozuměli, ale nejlepší hlášky si spolu často opakujeme a to je podstatné! ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Prehodnocujem a zvyšujem hodnotenie ... na druhý pokus to bolo ešte lepšie - a navyše... mám jednoducho slabosť na detektívky.. ;)) ()

KNTRFKT 

všechny recenze uživatele

KONEČNĚ! Pohádka, kterou jednou pustim svý předokonale vyrýhovaný zygotě a nebudu se bát, že se jí u toho přeházej sady chromosomů a nebo, že mi ve spaní něžně přiloží ke xichtu polštář přesně jako to dělá Kryštůfek Robin Prasátku.... Scénáristi si asi opravdu vyhráli a fantasii se opravdu meze nekladly-nudismus například byl perfektní. Jen mě trochu sralo, že jsem trailer s lenochodama několikrát viděl-díky mnoha idiotům, které tímto zdravím, a tudíž jsem si tenhle moment už moc nevychutnal. Kždopádně Zootropolis obsahuje všechno, co je žádoucí-smysl pro detail, propracovanost příběhu....Narozdíl od nejvyhajpovanějšího bullshitu jménem Inside out, tohle by si zlatou sošku určitě zasloužilo. ()

Evander 

všechny recenze uživatele

3D: Hezká pohádka, krásná animace i hudba. Pobaví odraz lidského světa ve zvířecím městě. Dokonce i český dabing je tentokráte dobrý. A jednoznačně se jedná o nejlepší zpracování 3D, které jsem do dneška viděl. 80% ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Vtipná pecka pro celou rodinu a po delší době animák s nosnějším příběhem. Scéna s lenochody úplně nej ... :-) 80% ()

Ivua 

všechny recenze uživatele

Hravé, živé, originálne.. a ani si nepamätám kedy som sa pri filme naposledy tak zasmiala ako pri scéne s leňochodmi. Tí boli vážne bezkonkurenční. :) ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Body jsou hlavně za pěknou animaci a konzistentní příběh, ale bohužel za ten příběh by se nemusel stydět Göbels ani Husák. Multikulti agitka čpí všemi póry (nápadnější už by bylo jenom kladivo do hlavy) a smutné na tom je, že je cílená na děti, které si ještě neumí formovat svůj názor. Pak se budou hrozně divit, když je fretka okrade či hůře, protože je přirozenější a pohodlnější být predátorem. Alespoň že hlavní myšlenka je postavena na odměně za vlastní píli, takže americký sen není mrtvý, i když se chvíli zdálo, že by na králíčky v ZPD měli mít kvóty. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Pre W. Disney Animation Studios to teraz vyšlo! Veľmi dobre vymyslené postavy (pán Veľký ma šokoval!), skvelé dialógy a scény („lenochodi“ v kanceláriách) a v niekoľkých prípadoch dokonalá paródia reálneho priebehu každodenného života. Podstata príbehu - „neboj sa snívať o veľkých vecí“ – síce nie je nová, ale celé je to tak šikovne spravené, že musím dať plných päť hviezdičiek. PS. Ten výraz Nicka Wilde, keď je prichytený kvôli neplateniu daní, je ku „nezaplateniu“. Osobné hodnotenie: 91% (*****) ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Recenze a komentáře nelhaly. Je to skutečně inteligentní, originální a dobře udělaný animák pro celou rodinu. Není přiblble infantilní ani s trapně přehrocenými postavami, prostě ideálně vyvážený a příjemně vtipný. Rozhodně si dám líbit nějaký další výlet do tohohle světa. ()

Zajdo 

všechny recenze uživatele

Za posledných veľa rokov s prehľadom najlepšia rozprávka akú som videl. Scénka s leňochom je už teraz legendárna :D ()

skeptic 

všechny recenze uživatele

Wau. Animák z detektívnou zápletkou sa len tak nevidí. Funguje to výborne, je to tak akurát komplikované aby to pochopili malí i veľký. Nechýba tradičná "farebnosť ",ktorá je dávkovaná v tých správnych intervaloch, ide po zlatej strednej ceste (nie prehnane ako v trojke Madagaskaru, aj keď mi to veľmi nevadilo:)).Keď sa na fikčný svet zootropolis dívame ako na nejaký odraz sveta nášho všimneme si aj vážnejšie stránky (hlavne rasové predsudky). Čo ešte mimo iného potešilo je tradične dobrý slovenský dabing na, ktorý sme už pri podobných filmoch zvyknutý. Zootropolis je zábavný, vtipný, výborným tempom obalený animák, pre osobu každého veku a vzrastu. Nemám (alebo sa mi nechce) čo vytýkať, ľahko takýmto animákom podľahnem (a strácam kritickosť), zvlášť takému dobrému!... Dúfam že bude dvojka!....aj pesnička od "gazely" sa mi už páči viac....100% ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele

Že by se měl u filmů člověk bavit, to se očekává, u animáků dvojnásob, kde očekává něco originálního. Ale, že to bude i takhle napínavý, tak to jsem nežral. A lenochodi jednoznačně BEST! ()

dodo24 

všechny recenze uživatele

Príklad toho ako "nenápadne" vplývať na ľudské zmýšľanie a to od detstva. Donútiť až ku chorej tolerancii, ba priam až ku láske, k neprirodzenosti a zvrátenosti a naučiť deti, že možu byť hocikým, dokonca aj tým kým v skutočnosti byť nemôžu... Kde zmizli časy, kedy aspoň rozprávky pre deti mali morálny a náučný podtón a pointu ??? ()

Wargoo 

všechny recenze uživatele

Opäť raz kopec vtipných detailných nápadov, skvelej animácie a vcelku dobre dotiahnutého scenára. Slabšie než V hlave, ale účel pobaviť splnilo. Scénka s leňochodmi skvelá, ale pokazená samotným trailerom. Strihačom by som niekedy prsty dolámal. 4**** a 74,102% Oscar v nie náročnej konkurencií zaslúžený. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepsich animakov,aky som kedy videl,krasna animacia,skvely pribeh,je to vtipne a su tam mile postavicky,takto si predstavujem idealny kresleny film pre deti,ale i dospelych...:-) ()

owwidius 

všechny recenze uživatele

Urcite nadpriemerny animak. Cool napad (inak celkom aktualna paralela), vacsinu aj celkom funny, i ked pribeh taky dost sablonovity. Ale scena s lenochodmi je fakt megaaaaaa, rozhodne najlepsia, strasne sme sa smiali. [#13/2017] ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Stokrát omletý nápad, který není samoúčelný, ale má co říct, citlivě namontovaný na skoro až dospělou detektivní zápletku, jak od Shanea Blacka. Lépe to dopadnout nemohlo. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Výborný animovaný film s hlubším vnitřním konfliktem. Přiznám se, že jsem podobný animák, co pracuje s alegorickými motivy, vyhýbá se trapnostem a infantilnosti a pohladí po duši neviděl hodně dlouho. Celkem mě pobavil ten krysí godfather a jeho hlas v originále. Disney v podstatě z nulové frančízy vytvořilo první miliardový film roku 2016. Try Everything od Shakiry se do filmu hodilo a doufám, že se někdy dočkám dalšího dílu. Bomba. 5* ()

B.Wilde 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděla už několikrát a mám pocit, že se mi nikdy neomrzí, zcela právem patří k těm top animákům, co jsem zatím viděla... možná by neměl daleko ani na první místo, za animáky. Příběh je poutavý, akční a i vtipný. Má skvělou hubnu i animaci... ale to nejlepší na něm je Nick s Judy a postupná dynamika jejich vztahu. Hned mě napadlo, že kdyby to byl normální film, byli by skvělý pár from hate to love... a pak jsem zjistila, kolik fans je tak vidí i tak... a tak jsem si řekla, vlastně proč by ne. Když tam ta chemie je, nedá se prostě nic dělat. ;) ()

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Reklama

Reklama