Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvěma sestrám - dvojčatům je 15 a obě chtějí do Prahy na spartakiádu... Každou pětiletku vznikl radostný film o masových strahovských radovánkách. Ve studiu odškrtli jednu položku a tvůrci byli vyznamenáni medailí za zásluhy o tělovýchovu, jinak se nic nestalo. (oficiální text distributora)

Recenze (29)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Mne sa to celkom páčilo. Neviem, ako to hodnotili ľudia v čase vzniku filmu, ale dnes sa na spartakiádu môžete pokojne pozrieť s úsmevom, už je to za nami. Príbeh milý, na dnešné pomery až naivne nevinný. Scenár prostý, ako základoškolský sloh a aj tej ideológie tam bolo, chvalabohu, poskromne. Vrámci československej tvorby pre deti, mi to príde nadpriemerné. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Nikdy v životě jsem neviděla větší vymývač mozků než spartakiádu...Díky bohu takhle slaboduchý film zachránil perfektní herec tehdy ještě štěně Vladimír Dlouhý. Co jsem ovšem brala jako naprostou ptákovinu byl orchestr, který hrál při odjezdu cvičenců do Prahy...Navíc jak je možné, že se Anna v Praze neztratila a spolehlivě našla cestu nejen do školy kde přespávali nebo co ale i k Ondrovi...divné...ale nic co by mě uráželo. ()

Reklama

štísko 

všechny recenze uživatele

Byla to pro mne doba, kdy jsem tak jako každej normální puberťák hledal nějakou holku. Takže mi ten film tenkrát vyloženě sedl. Že to byla propagace spartakiády? To mi nevadilo. Cvičil jsem na ní zcela dobrovolně a užil si spousta srandy. Jsou pochopitelně lepší komedie. Ale na podobné filmy koukám více z nostalgie, než pro jejich kvalitu. A vcelku chápu, že dněšního mladého diváka to nemá čím oslovit. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Hezký film, který mne sice moc nenadchl svou love story, ale zase mi přinesl hezké vzpomínky. Také tím, že mne donutil dohledat si informace o spartakiádě právě z toho roku, kdy jsem cvičil i já. Hlavně kvůli filmové chyby, kde se děti baví o vysvědčení. Už je mají v ruce a pak jedou na Strahov. Což je blbost, protože spartakiáda proběhla koncem června. Až pak jsem si uvědomil, že v tom roce měli někteří vysvědčení dříve, tedy ti, kteří do Prahy jeli. Takže se filmová chyba nekonala. Pěkné holčiny, nesympatický Dlouhý, takže takový střední průměr. ** A PŮL ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Spartakiáda zde slouží v podstatě jen jako určení doby, ve které se ten celkem obyčejný příběh odehrává a vlastně slouží jako výchozí bod pro vystevení příběhu. Nápad, který měly holky je naprostá klasika, která je hojně využívaná a zneužívaná. U nás ve třídě to bylo to samé. Kluci taky procházeli takovou zkouškou. Odhalila je češtinářka. Ta si všimla, že děvčata mají drobnou a téměř neslyšitelnou odchylku v hlase, takže je parádně nachytala při zkoušení. Oficiální text distributora mi příjde jako škodolibý výsměch době. Každá doba měla holt své. Aby se taky jednou někdo neposmíval tomu, v čem teď žijeme. Mě nezajímá, kdo si co odškrtnul nebo kdo získal jakoukoliv medaily za to či ono. ()

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Děčíně, Sebuzíně a Praze. (M.B)

Reklama

Reklama