Reklama

Reklama

Dungeon ni deai o motomeru no wa mačigatteiru no daró ka?

(seriál)
  • Japonsko ダンジョンに出会いを求めるのは間違っているだろうか (více)
Trailer
Japonsko, (2015–2024), 30 h 18 min (Minutáž: 24–27 min)

Předloha:

Fujino Omori (komiks)

Kamera:

Šingo Fukujo

Hudba:

Keidži Inai

Hrají:

Jošicugu Macuoka, Inori Minase, Maaja Učida, Nobuhiko Okamoto, Ai Kajano, Aja Suzaki, Činacu Akasaki, Rie Murakawa, Mucumi Tamura, Taku Jaširo, Jóko Hikasa (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(74)

Obsahy(1)

Ve městě Orario, kde bohové, lidé a další bytosti žijí pospolu, se nachází pod zemí obrovský labyrint. Kdo do něj vejde, může se stát boháčem, ale také zemřít. Jedním z dobrodruhů je Bell Cranel, který potkává bohyni Hestii a uzavřou spolu smlouvu, že za své služby dostane od ní požehnání, které mu pomůže v labyrintu. A tak začíná jeho dobrodružství za získání bohatství a slávy. (Harroc)

(více)

Recenze uživatele DaweForeman k tomuto seriálu (3)

Dungeon ni deai o motomeru no wa mačigatteiru no daró ka? (2015) 

Na jednu stranu tohle anime vypadá opravdu dobře, ale když se člověk nad ním zamyslí, tak má docela velkou řádku nedostatků, ale přesto hodnotím za 4 hvězdy. Musím uznat, že většinou takovéhle prostředí (vystřižené z počítačové hry) je často nešikovně zpracováno nebo není natolik zajímavé, aby se udržel onen RPG prvek. Zde ale prostředí působí velice přirozeně a jednotlivé prvky jsou dobře zakompovány, že si nad nimi člověk neláme extra hlavu jako u hry. Myšlenka oněch Bohů a jejich rodin (cechů) je velice zajímavá, monstra jsou dobře zpracovaná a schopnosti nejsou úplně přestřelené. Dále bych rozhodně dobře hodnotil i akci, které se tu člověk nabaží až až (především poslední boj s bossem je úžasný) a napětí je tu taky celkem dost. Sem tam do toho ta vtipná hláška nebo situace, která trochu uvolní atmosféru. Hlavní díry bych viděl pak právě v příběhu, kdy některé záležitosti jsou tu skoro zbytečně zmíněně, protože se vlastně člověk pořádně nic nedozví - jaké je pozadí hlavní postavy, proč se tam objevil ten boss, co má v plánu ta zákeřná bohyně, proč to má zrovna takovýhle název, když romantika je tam zrovna ne moc rozvinutá a jiné další. Animace je celkem povedená a hudba ujde. ()

Familia Myth III (2020) (S03) 

Kvalitativně je to o něco horší než první série, ale lepší než druhá (z pohledu Bellovi linky). Tato série se zaměřuje na inteligentní monstra, na které Bell narazí, což pro něj bude začátek nejednoho problému. Hodně se to zaměřuje na etickou stránku daného světa a hází to hlavního hrdinu do dalšího testování jeho hodnot a schopností. Člověk se tu opět setká s nejedním vrtochem jednotlivých bohů, kteří upínají svůj zrak právě na hlavního hrdinu. Příběh se tak posunuje zase o něco dopředu, kdy mu to dodá několik nových informací tak, že s nimi spokojí a bude se těšit na další dávku v následujících sériích. Po animační a hudební stránce se to drží na svém. ()

Šin šó: Meikjú hen (2022) (S04) 

Tak jsme se dočkali dalšího epického dobrodružství z tohoto světa, kdy Bell a jeho skupina zavítají na střední patra. Jak už tomu bývá, tak Bell má to štěstí, že nemůže narazit na běžné dobrodružství, ale vždy na něco extra, kdy se tentokrát v téhle sérii rovnou bude muset vypořádat se 2 anomáliemi. Příběh by se tak dal rozděli na dvě části, první rozehřívající čtvrtinu a pak na zbylé tři čtvrtiny plné akce, silného napětí a boje o přežití. Druhá část se může zdát jako velice předlouhlá, ale každý díl stojí za to, kdy člověk se zatajeným dechem sleduje, co se bude dít dál až do poslední chvilky. Navíc se tu konečně odvypráví celkový příběh o famílii elfky Ryu. Člověk se tak dočká nejednoho překvapení a dramatu. Je vidět, že tohle anime i po několikáté sérii si dokáže udržet celkovou poutavost bez ztráty kvality. Po animační a hudební stránce se to drží svého. ()

Reklama

Reklama