Reklama

Reklama

Velkolepý biblický příběh o zmrtvýchvstání je vyprávěný z pohledu nevěřícího. Mocný římský vojevůdce Clavius (Joseph Fiennes) a jeho pomocník Lucius (Tom Felton) jsou pověřeni úkolem objasnit, co se opravdu stalo Ježíšovi v týdnech po jeho ukřižování, aby vyvrátili zvěsti o zmrtvýchvstání mesiáše a zabránili povstání v Jeruzalému. (HBO Europe)

(více)

Recenze (157)

Solverino 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná záležitost. Chvílemi docela dobré, ale chvílemi spíše komedie. Apoštolové se chovají jako retardi nebo zhulení hippíci, Pilátovi je všechno jedno, všichni hrají tak jako otráveně, pak zase dlouho nic... no mohli se do toho teda opřít víc. Má to potenciál, ale výsledek je jaksi rozpačitý. ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý zobrazuje zmŕtvychvstanie Ježiša Krista z pohľadu rímskeho tribúna. Celé to na mňa zapôsobilo akoby som pozeral nejaký TV film, pretože ani po tej technickej stránke to nebolo nič extra. Po dejovej stránke som od začiatku zíval nudou. Zo začiatku nezaujíma "detektívka", potom zas náboženská časť. Tento film v podstate nepriniesol nič nové a navyše herecké obsadenie sa mi nepáčilo. Film nijak neurazil, dopozerať sa dal, ale viac než na jedno pozretie to rozhodne nie je. ()

Blalle 

všechny recenze uživatele

Až se mi to ani nechce komentovat. První polovina filmu by se nabízela jako velmi podnětné téma ke zpracování. Na čem totiž stojí křesťanská víra? Ani ne tolik na Kristově učení, jako hlavně na svědectví apoštolů, svědků zmrtvýchvstání a realitě prázdného hrobu. Takže skepticky uvažující detektiv by mohl být ideálním průvodcem dnešního diváka. Druhá půle filmu tomuto tématu bohužel láme vaz. Ve filmu dokonce zazní důležitá otázka: "Proč se Ježíš po zmrtvýchvstání nezjevil všem? Zvláště ne pronásledovatelům?" Film vlastně ilustruje odpověď na hlavním hrdinovi: "Protože už by nemohli svobodně uvěřit. Víra je ze slyšení, nikoli z vidění." Vyšetřovatel Krista uvidí a my si opět můžeme říct: "Kdo ví, jak to tenkrát doopravdy bylo..." ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie tomuto filmu nezodpovedá ani zďaleka. Nepoviem, že si to zaslúži extra percentá ale okolo 75 by si to zaslúžilo mať. HERCI: Okrem Malfoya pre mňa úplne neznámy ale svoje role zahrali presvedčivo. AKCIA: Vzhľadom na typ filmu sa okrem jednej super bitky na začiatku dočkáme už iba pár lapačiek, no sú spracované dobre. PRÍBEH: Mne osobne sa veľmi páčil prerod z krutého rímskeho vojaka na Ježišovho následovníka. Bolo to podané priam bravúrne. Film si zaslúži 4* ale kedže vidím aké má hodnotenie dávam rovných 5. ()

yntelygent 

všechny recenze uživatele

Tak dobre to zacalo a potom...program stanice Noe....a uz to islo....nabozenska blabola....vsetko za mna povedal komente verbal....nebudem opakovat co uz raz bolo vystizne povedane. ()

Facerr 

všechny recenze uživatele

Kdybych na tohle šel do kina, budu pěkně naštvanej. Sice je fajn, že film začíná tam, kde podobně laděný snímky končej, ale to co se děje pak je už jenom pořádná zívačka. Jestli se ale budete před pravidelnou nedělní bohoslužbou nudit, určitě si to pusťte:) ()

t.b.kat 

všechny recenze uživatele

Film postrádající napětí, zápletku a dobré herecké výkony. Bohužel, člověk musí srovnávat s tunou filmů podobné tematiky a z toho jednoznačně film Risen vychází jako poražený. Možná se měl režisér nejprve sám sebe zeptat, zda se vůbec takový film vyplatí dnes točit, když jej máme již v tolika předlohách. 2* ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Historicka naborovka do kostela, ktera je natocena jinak, nez jakekoliv jine. Predevsim z pohledu rimanu, kteri zacinali mit strach z toho, koho upalili a jeho ucedniku. Meli strach o moc. Naprostej prumer. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tematikou je mi ten film veľmi blízky, nakoľko som veriaci človek a takýto pohľad na dni po Kristovom zmŕtvychvstaní je pre mňa určite špeciálny a niečím výnimočný. V zásade to malo aj hluché miesta, aj sa na to dalo pozerať. Nemožno tu hovoriť o nejakom napätí, ale na druhej strane ani o strojenom scenári. Film, ktorý človeka vtiahne svojou mysticitou, ale zároveň odpudí svojou ležérnosťou. Pre mňa ale zaujímavý filmový zážitok a silné tri hviezdy. 65 % ()

baclajean 

všechny recenze uživatele

Príbeh z iného pohľadu, než sme boli doteraz zvyknutí. Ozvláštnilo, divácky vôbec neublížilo. Kamera tiež výborná. ()

ProfiDivak 

všechny recenze uživatele

Z pohľadu neveriaceho...trochu namotávka, lebo ide zjavne o príbeh veriacich tvorcov, čo dosť metie a míňa sa účinku. Ináč jednoduchý a pomerne svieži príbeh. ()

Rhod 

všechny recenze uživatele

Jedne vec ma na tomto filme zaujala, a to tá, že konečne sme si mohli pozrieť príbeh, ktorý všetci z nás dobre poznáme, aj z iného uhla pohľadu ako z Ježišovho. Taktiež sa mi páčilo, že išlo viac o historické poňatie ako duchovné, resp. biblické (teda ak si odmyslím ten záver). Nájdeme aj prvky detektívok, kde rímsky tribún, ktorý verí vo viacerých rímskych bohov, dostane za úlohu nájsť telo Ježiša (taktiež sa mi páčilo, že sa film nezahrával s možným fantazírovaním, ako ku tomu zmŕtvychvstaniu mohlo dôjsť, ale bral to tak, že proste ku tomu došlo, dôležité je nájsť to telo). Trochu som bol sklamaný zo záveru, kde si niektoré veci režisér mohol odpustiť (ako napr. vykonanie zázraku uzdravenia človeka a pod.), čo ma privádza k záveru, že bude asi veriaci, a teda pre niekoho to môže vyvolať zmätočný dojem a upustiť tak od zmyslu filmu. Na hereckom obsadení mi nevadilo nič, aj keď Tom Felton pre mňa vždy ostane Dracom Malfoyom, nech bude hrať čokoľvek. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

Netradiční pohled a výýborný JOSEPH .!! Pro mne velmi dobré . Je ovšem dosti pravděpodobné , že hmotně založeni lidé , asi nepochopí smysl tohoto výborného filmu . A je to tak dobře . . . . . ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Příběh ukřižování je známý, ale událostmi následujícími po ukřižování se moc tvůrců nezabývá. Tento film je výjimkou a pojal to z amerického filmového pohledu. Vzniklo tak něco lehčího a pohodlně sledovatelného, vzhledem k tématu možná až moc. Děje tu zase tolik není, film by šel sestříhat na polovičku a nic by se nestalo. Ale i tak to stojí za shlédnutí, i když se nejspíš nenajde jediný důvod, proč se na to podívat podruhé. ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Jsem silnej ateista a měl jsem osypky strachy, než jsem si to pustil. Ale celkem obratem jsem měl opravdu radost. Celej film je z pohledu nevěřícího a neni to nic přemrštěnýho. Samozřejmě se tvůrci museli držet jistý náboženský línie, což na druhou stranu nezkazilo nic, protože se člověk dostal do, snad třetí dějový línie, oproti tý klasický. Nic mi nevadilo a bylo to opravdu zajímavý. Nemůže to konkurovat megalomanským oscarovým hitům a proto jen lepší průměr. Za mě solidní 3* a PŘEKVAPENĚ DOPORUČUJU ()

Merenre 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že film je dost podhodnocený a tak přidám jednu hvězdu, ale objektivně je to na takových pěkných 75 %. Celkem komorní příběh s výborným obsazením a spádem i dobrou hudbou od Baňose, která bohužel se nejvíc projeví až úplně v závěru. Poměrně dost neotřelé je i samotné uchopení jinak milionkrát ohraného tématu. Podle hodnocení sem čekal málo, ale je to nakonec docela pecka. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Kvalitne natočená biblická žánrovka, ktorá pôsobí dostatočne veľkolepo a výpravne a hlavne je vierohodne sústredená na pochopenie viery hlavného hrdinu. J. Fiennes po dlhšej dobe v kvalitnej úlohe. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Docela pohledná historická detektivka s příjemně pomalým rozjezdem a tajnosnubnou atmosférou se v druhé půli zcela nepokrytě rozpustila v náboženské agitaci bez hlubšího smyslu pro gradaci příběhu. Škoda, že trailer, který mne nalákal, byl o něčem úplně jiném. ()

Reklama

Reklama