Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (610)

forsberg 

všechny recenze uživatele

Takový milý film o tom, kterak chudý chlapec skrze hip hop a nějaké to fuck ke štěstí přišel. Nedávno jsem se pokusila aplikovat Eminemův pozdrav ( "mír s tebou bratře" - doprovázeno vytrčeným prostředníčkem) na chlápka co mě předjel autem přes plnou čáru. Kupodivu neměl pochopení i když hip hop asi poslouchal, za jeho slovník by se styděl i Mc Šaman. Jemu i ostatním Osmou míli vřele doporučuji. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

DOBRÝ WILL HUNTING+ROCKY Tento film som si vychutnal. Prispelo k tomu prekvapivo veľa "mojich" faktorov - do Eminemovho hrdinu som sa vedel dobre vcítiť, Kim Basinger je stále krásna (jeden úsmev stačí, aby bola zvodnejšia než v celom 9 a 1/2 týždni), objavili sa tu herci, ktorých mám rád (Mekhi Phifer, Brittany Murphy). Keď k tomu prirátam, že je to dobre vystavaná dráma, musím byť spokojný. Aj keď 8. míľa stojí ná základoch "športových a hudobných" filmoch (Coyote Ugly, Tanec s vášňou...) nesklzáva k rutine a ide si svojou cestou. Najviac ma potešilo, že to nie je "film s Eminemom," ale solídna dráma so super ústrednou skladbou... ()

Reklama

imf 

všechny recenze uživatele

Eminem vypraví, rapuje a především fantasticky odehrává svůj životní příběh a strhává diváka do nuzného Detroitu, daleko za osmou míli, která připomíná demilitarizovanou zónu a kde se bílá barva při rapování příliš nenosí. Story o rapu, životní filozofii a trnité cestě Eminema za jeho současnou slávou, by vás měla chytit za srdce, ať už si o tomhle svérázném zpěvákovi myslíte cokoliv... a to snad mluví za vše... ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Luxusní film v čele s Eminemem, který je nejen vynikající rapper, ale i herec. Eminem zde vypráví část ze svého života, jak to měl těžké, když žil v Detroitu, kde černí neměli rádi bílé. Navíc složitá situace v rodině, holka co ho podvádí, ale i přesto všechno to nevzdal a vybojoval vítězství v rappové soutěži a získal si černé občany na svou stranu. Film je velice dobře zrežírován a hudba ve filmu výborná. Je to jeden z mála filmů u kterého jsem si na konci říkal "Sakra ono to už končí ?!, já chci aby to pokračovalo dál!" ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Neskutečně banální primitivní příběh, jenž by se dal popsat několika málo slovy, není rozhodně ozdobou tohoto snímku. Přesto jde, díky zručné režii zkušeného harcovníka, o celkem koukatelnou záležitost, která se dá brát z několika úhlů. Pro někoho to může být "sebeoslavná óda" na známého rappera, pro jiného autobiografický příběh, nebo chytrý producentský tah zpeněžit toho, co právě "frčí". Pro mně osobně všechny vyjmenované možnosti dohromady, plus zvědavá návštěva kulturně a mentálně vzdáleného prostředí, ve kterém si lze respekt a úctu vybojovat v rapperském souboji, kde bohatá slovní zásoba a umně poskládaná slova nahradí kordy, či proklatě rychlé kolty u pasu :o) Na jedno (ale opravdu jenom jedno) zkouknutí ucházející počin. Resumé: dvě a půl *. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (55)

  • List papíru, na který v autobuse Jimmy (Eminem) píše, je ten samý papír, na který Eminem originálně napsal skladbu „Lose Yourself“. Papír byl nakonec prodán na eBay za 10 000 dolarů. (KucC)

Reklama

Reklama