Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá policejní inspektorka Corinne Levasseurová je po konfliktu s prokuraturou přeložena do malého severofrancouzského města. Nejdřív dělá jen papírování v kanceláři, ale pak se dostane k případu, který se nebývale rozroste. Jde o dětskou pornografii, do níž jsou zapleteny i mocenské špičky v kraji. Ani tentokrát nechce inspektorka ustoupit, znovu riskuje svou kariéru a je ochotna svědčit u soudu. Odmítá podlehnout nátlaku, který je na ni vyvíjen. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Křehká inspektorka, co tváří tvář násilí ztuhne, drží s vypětím všech sil okraj koberce, aby se nenadzvedl. Co ale zmůže, když lidé, co mají úplně jinou představu o úklidu, stojí s metlami ze všech jeho stran.. Prostředí provinčního hornického městečka jak z anglických sociálních dramat a v něm civilně pojatá kriminální zápletka prostá jakéhokoliv napětí či akce. Ty žánry se tady navzájem trochu dusí, ale tu pachuť politikaření, nemorální loajality a lhostejnosti, která se nikdy neodvíjí od systému či doby, ale jen od charakteru lidí, to naštěstí nenechá ustoupit.. ()

Maq odpad!

všechny recenze uživatele

Umělecké hodnocení: Scénář a charaktery jsou šablonovité, podřízené angažovanému námětu. Režie nekvalitní, chvílemi amatérská. --- Ideologické hodnocení: V buržoazně-demokratickém zřízení je stát nástrojem vykořisťovatelské třídy k utlačování pracujících. Dělníci, semkněte se na obranu svých práv. Žádáme znárodnění klíčového průmyslu a důslednou ochranu práv nájemníků. Volte Komunisticku stranu Francie. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Nemocní mocní, tak zvrácení, bezmocní chudí, tak ztrápení.“ Beztrestná perverze nedotknutelných vs. jedno příliš něžné kuře. Křehká Miou-Miou nemá svaly ani buldočí houževnatost divizního komisaře Borowitze a tak ranám osudu i fackám nadřízených nastavuje druhou tvář. Suché a nezáživné drama o prohnilosti systému, s echt pesimistickým a bezútěšným závěrem. OKÉNKO ANTONU: [][] Čím jsou francouzské kriminálky tak specifické? ## Správný Francouz policajty pohrdá a při každé příležitosti jim to dává sežrat. ## Kdykoli policie vymezí páskou místo činu, hned se kolem srotí dav, nadávající policajtům do neschopných blbců. ## I několikrát soudně trestaný prznič je u výslechu drzý jak opice a mlátí kriminalisty po hlavách svými právy. ## Policie na oplátku nesnáší občany, snaží se na ně něco ušít a při demonstracích je řeže jak žito. Mlátí samozřejmě jen chudinu a anarchisty. Kolem boháčů chodí po špičkách a servilně se jim klaní. [][] Ha! Takže kolébkou organizované a státními úředníky chráněné sítě pedofilů je severofrancouzské město Lens. Malý kousek, jen co by medvídkem dohodil, od hranic s Dutrouxovou Belgií. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Starý francouzský kriminální filmy mám rád, ale tohle mě moc nenadchlo. Vyšetřování probíhá dost nudně, postrádá to napětí, žádný velký překvapení se taky ve finále nekoná a Miou-Miou s jejím neustále unylým pohledem do toho nějak nepasovala. Myslim si, že tady měl tu hlavní roli hrát prostě chlap. Spíš to na mě působilo jako sociální drama než kriminální film. Ale já mám rád tu atmosféru francouzskýho venkova a starý Renaulty, takže jsem to celkem bez problémů dokoukal. Ale asi mi to bohatě stačilo vidět jednou. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 20.8.1983, réžia českého znenia (ÚPF) = MARIE FRONKOVÁ - Kedysi uvádzané s hviezdičkou, dnes si to ČT dovolí odvysielať trebárs aj popoludní. Nuž časy sa menia, ale svinstvo o ktorom pojednáva tento film bujnie čoraz viac. --- Mladá idealistická inšpektorka bojuje proti veterným mlynom a napriek nepriazni okolia sa nevzdáva. Koľko je takých medzi nami ? A koľko je medzi nami "plukovníkov" ? (9.6.2009) ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama