Reklama

Reklama

Past na turisty

  • USA Tourist Trap
Trailer

Obsahy(1)

Když parta mladých na dovolené sjede z dálnice, objeví krásný, zcela opuštěný kraj, kde je pouze prapodivně umístěné muzeum s reálně vypadajícími figurínami. Potkají zde též svérázného, ale sympatického majitele muzea, který se chová laskavě a přátelsky. Nicméně brzy se začnou dít podivné věci - figuríny ožívají, přátelé se ztrácejí, běhá zde šílenec a i ten laskavý chlapík se začíná jevit poněkud záhadně. Proč někdo (něco) zabíjí nevinné turisty a přežije vůbec někdo? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Místy docela strašidelný béčkový horor, který, ačkoli má několik povedených scén, působí, že je dvakrát tak delší, než by bylo vhodné. Vlastně ve mně film zanechal takový pocit, že od určité chvíle jenom přešlapuje na místě a děj se nijak moc nevyvíjí - proto to je celé takové utahané, ale nemůžu říct, že nudné. Když si to tak nějak sesumíruju, vyjde mi pohodový slasher na jedno zkouknutí. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nedajú sa uprieť určité originálne vsuvky (ako "výkladové" modely z Ozety či Makyty, ktoré v závere dávajú zmysel). Taktiež mnohých určite potešil malý twist v podobe odhalenia identity hlavného "zabávača". Lenže všetko ostatné je tak nejak príliš nehororové, bez prvkov, ktorých by sa človek rád dočkal. Tak isto musím povedať, že mi "Tourist Trap" prišiel ďaleko viac ako taký kvalitatívne slabší psycho slasher bez krvi a gore, než hixploitation v pravom slova zmysle, v ktorom došlo k narušeniu vzťahov medzi ľuďmi z mesta a dediny. Budovanie atmosféry ako jeden z mála znakov, ktorý sa snaží fungovať, to celé nepotiahne, a tak len skonštatujem: "za málo peňazí - málo muziky". ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tourist Trap pokračuje v zajeté tradici hororů z konce 70. let, kdy kralovala hlavně odnož exploitation/slasher. Nejednou se mi vybavily kousky typu Halloween či Hooperův Eaten Alive, a to hlavně prostředím odlehlého, bohem zapomenutého místa. Kombinace vraždícího psychopata, nádechu mysteriózna, domu s tajemnými figurínami a hlubokých lesů se tu ukázala jako zdařilá. Působivý úvod a vůbec celá první polovina filmu je lahůdkou pro milovníky silně ponuré atmosféry, ve které malá skupinka hrdinů zjišťuje, do jakých sraček se to dostala. Půlka druhá už vyloží karty na stůl, a i když má ještě co nabídnout, napětí se bohužel vytrácí. Každopádně sranda to je, to bez debat. (70%) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dnes pre niekoho už paródia, ale hnusné voskové plešatce nepôsobia lákavo ani dnes. Teda len pre mňa, medzičasom sa voskoví plešatci stali sex idolmi. Lacné triky vidno zreteľne, no lietajúce hrnce sú na druhej strane tiež nebezpečné, nerez býva tvrdý a málokto ho chce ako bejzbolku. Pre mňa na starú školu celkom fajn. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle byla spíše past na diváky než na turisty. Narazit dnes na kvalitní horor začíná být pomalu obtížnější, než narazit na kvalitní ženu. Zato těch sračkoidních hororů je více než Úkáček nazvaných samaritánem Fialkou v Česku. Tohle byla ovšem obzvlášť ultimátní píčovina. Zde se náš režisér pokoušel děsit otevíráním skříně, lítáním předmětů bez jakéhokoli vysvětlení a padáním figurín. K tomu všemu si zařaďte tisíckrát otřepanou zápletku a o dokonalou nudu je postaráno. Nudná a extrémně neděsivá píčovina. [5 %] ()

Galerie (15)

Zajímavosti (18)

  • Scenár obsahoval aj scény s nahotou, no režisér David Schmoeller sa rozpakoval spomenúť to hlavným predstaviteľkám počas kastingu. Keď sa ich potom počas scény v jazierku na to spýtal, odpoveďou mu bolo jednoznačné NIE. (beso74)
  • Film byl natočen za 24 dnů. (ČSFD)
  • Stephen King tento film chválí ve své knize "Danse Macabre". Zejména vypichuje děsivou úvodní scénu. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama