Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1942 a Max Vatan (Brad Pitt) seskakuje padákem do dun marocké pouště s cílem zabít v Casablance německého velvyslance. V městě se setkává s Francouzkou Marianne (Marion Cotillard), která má hrát roli jeho manželky a pomoci mu se splněním jeho mise. Předstírání manželské intimity a zamilovanosti postupně přeroste v opravdovou vášeň, a proto po ukončení operace společně odjedou do Londýna, kde se vezmou, válce navzdory. Jejich rodinné štěstí trvá jen do chvíle, kdy se Max dozví, že i tohle může být jen důmyslná hra, která by ve finále mohla výrazně ovlivnit výsledek Druhé světové války. V tu chvíli začíná jeho zoufalý hon za pravdou a za nadějí, že to, co o jeho ženě tvrdí jeho nadřízení, není pravda. (CinemArt)

(více)

Videa (29)

Trailer 3

Recenze (644)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že se tyhle kostýmové výpravné velkofilmy z období druhé světové války pomalu (v západní kinematografii, v Rusku to samozřejmě neplatí) přestávají natáčet, neboť tohle neustále opakované variování historie, jak ji napsali vítězové, je místem, kde svět je příjemně černobílý, Němci jsou ti zlí a Spojenci ti správní hrdinové. Řečeno reklamním sloganem řetězce Globus Tady je svět ještě v pořádku. Tak to vidí i Robert Zemeckis a servíruje romantiku uprostřed Bitvy o Anglii, stejně jako variaci na slavnou Casablanku. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

We´ll always have Hampstead.. Spojenci nejsou vycizelovaný, válečné pozadí i oči ždímající masterpiece ala Anglický pacient, přesto mě Zemeckis dostal. Pozvolna budovaným napětím kolem hledání pravdy i strohým, pravděpodobným a zasraně emotivním koncem. Snad to bylo i tím dlouhým marockým prologem, ale ještě nikdy jsem si nepřál slyšet Marseillaisu tak jako teď.. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Troj kombo Zemeckis, Brad Pitt a náckové zkrátka zle dopadnout nemůže. Allied ztvárňuje pohled na druhou světovou válku opět z jiného úhlu, což je vždy zajímavé sledovat. Film je sice především romantickou drámou, ale výborně zde funguje chemie mezi Pittem a půvabnou Cotillard, atmosféra je ponurá a správně retro. Akční scény jsou zde sice pouze dvě, ale mají šmrnc, jsou rkové a scéna na oslavě patří k Highlightu filmu. Trochu mě mrzí že film příliš negraduje, tempo je spíše pomalejší, ale nudit jsem se nestihl a to se počítá. Závěr je správně šokující, který i zaokrouhluje na čtyžhvězdí. Plusy: Vynikající režie, excelentní herecké výkony, retro atmosféra, Rko. Mínusy: delší stopáž, málo akce.70% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Emocionálně přece jen trochu chladná story, která se paradoxně hlavne z počátku rozjíždí docela pomalu, ovšem Zemeckis si po zpackaném Muži na laně přece jen napravuje svoji reputaci, jelikož Allied možná nefungují tak dobře jako romantické drama, ale určitě fungují jako špionážní film z druhé světové. Pitt samozřejmě, jak už to posledních 10 let býva, patřičně boží a Marion tradičně už podle očního kontaktu správně nevyzpytatelná. Není to ukázková hitovka, ale je to filmařina od tvůrce, který málokdy dokáže natočit opravdu špatně. Má to všechny klasické řežijní rámce které splňují nejménně standard a do toho naprosto opulentní formu s minimálně třemi "over-the-top" natočenými sekvencemi a krásně stylizované Maroko za hudby Silvestriho. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Angelina Jolie označila tento snímek za nejhorší film všech dob. V tomhle se Angie ale příliš neshodujeme. Ty tři lidský devíze filmu Robert + Brad + Marion šlapou jak hodinky ze švajcu a prakticky nemáš nic k výčitce, například akční scény jsou luxusní, leč škoda že jsou jen dvě. Co je horší je příběh, protože já se cítím mírně podveden, celou dobu se mluví o špionážce z války a pak dostanu sladkou polevu jak prase. OK jsem Čech, takže se okamžitě novému žánrovému režimu přizpůsobím, ale výhrady na plitkost dialogů u píva potichu brblat budu. ()

Galerie (148)

Zajímavosti (30)

  • Natáčelo se od 16. února do 30. května 2016 v Londýně a na Kanárských ostrovech. (Grimaldi)
  • V průběhu milostné scény v autě, jsou hlavní aktéři dokonale čistí a vzduch je ukázkově průzračný, přitom v okolí vozu zuří písečná bouře. Takovýto stav je nesmysl, jelikož během písečné bouře se jemný písek dostane dovnitř vozu například podvozkem. (dom156)
  • Psaní vzkazů adresované Adolfu Hitlerovi na bomby je založeno na skutečných událostech. Jednalo se o vzkazy typu Happy easter Adolf, Easter egg for Hitler, Merry xmas Adolf, Special delivery for Adolf, apod. (honza.kuzel)

Související novinky

Zemeckis a miniaturní druhá světová

Zemeckis a miniaturní druhá světová

20.06.2017

Legendární Robert Zemeckis (Návrat do budoucnosti, Forrest Gump) se po Vánoční koledě konečně vrátil k hraným filmům. Jeho nová dramata Let, Muž na laně a Spojenci se (alespoň v Česku) dočkala velmi… (více)

Reklama

Reklama