Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1942 a Max Vatan (Brad Pitt) seskakuje padákem do dun marocké pouště s cílem zabít v Casablance německého velvyslance. V městě se setkává s Francouzkou Marianne (Marion Cotillard), která má hrát roli jeho manželky a pomoci mu se splněním jeho mise. Předstírání manželské intimity a zamilovanosti postupně přeroste v opravdovou vášeň, a proto po ukončení operace společně odjedou do Londýna, kde se vezmou, válce navzdory. Jejich rodinné štěstí trvá jen do chvíle, kdy se Max dozví, že i tohle může být jen důmyslná hra, která by ve finále mohla výrazně ovlivnit výsledek Druhé světové války. V tu chvíli začíná jeho zoufalý hon za pravdou a za nadějí, že to, co o jeho ženě tvrdí jeho nadřízení, není pravda. (Cinemart)

(více)

Videa (29)

Trailer 7

Recenze (645)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Jak trefně poznamenal můj bratr: "jako když jíš suchou rejži". Někdo jako Zemeckis by neměl mít problém vymáčknout z (jakéhokoli!) filmu daleko více emocí, pravdou ale je, že poslední dobou už mu to režírování nějak nejde... MAROCKÁ část je relativně dobrá, zato LONDÝNSKÁ je tak nijaká, že ji ani zdařilá FRANCOUZSKÁ vsuvka nezachrání. 2,5*. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem filmu nevěřil a pak jsem toho strašně litoval. Obecně jsem o filmu střídavě věděl, střídavě zapomínal a když šel konečně do kin, prosvištěl mi mezi prsty. A přitom je to Zemeckis v nejčirejší podobě. Obrázky krásné Casablancy v první půlce v té druhé vystřídá bombardovaný Londýn a ať se děje cokoliv, vždycky se je na co koukat a co obdivovat. Navíc sympatická dvojka po vzoru What else reklamy pro mě působila naprosto přesvědčivě a ačkoliv to Brad Pitt už deset let hraje na stejnou notu, tak jako člověk s vojenským výcvikem působil naprosto přesvědčivě (Jeho kotoul za překážku a následné zlikvidování granátem nepřátelského vozidla je naprosto top!) a vše korunoval ochotou v nauce šibalské francouzštiny, ostatně jak víme, románské jazyky si oblíbil již v Hanebných Panchartech. Film šlape jako na drátkách, nepoleví na tempu, baví a já byl v úžasu v podstatě celý film. Naprosto skvělé, teď už jen doufat, že Zemeckis zase na dlouhou dobu nezmizí..9/10 ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Když já ty filmy Roberta Zemeckise mám pořád ráda. Pro mě je to stále především výborný vypravěč, který přesně ví, jak chce, aby daná scéna působila na diváka. Spojenci mě vtáhli a nepustili po celou dobu, napětí perfektně funguje. Obě poloviny filmu se od sebe značně liší a jsou jak z jiného žánru. Emočně mě to nedostalo, ale ke konci jsem měla nepříjemně mrazivý pocit. 70% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

“JSI VÁŽNĚ DŮKLADNÁ!“ … „PROTO JSEM STÁLE NA ŽIVU.“ /// Příběh (kterej by se mohl odehrávat v jakýkoliv době) je jako celek celkem fajn. Nudnejch úvodních pětatřicet minut asi bejt nudnejch má, páč slouží k vytvoření (mejch pozdějších) skutečnejch citů k oběma postavám. Od Zemeckise se automaticky vočekává superfilm (stejně jako vod scénáře Stevena Knighta). Tohle je film malej, se stejně velkým (ale slušným) příběhem. 3* nebo 4*? Mrdám na to… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nechápu, proč soused neustále chrápe na střeše. 2.) Na starou mně spustili Modrý kód. 3.) Thx za titule „-OverLord-„. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Allied majú v sebe zvláštne čaro, ktoré ale filmu bráni stať sa nezabudnuteľným. Všetko tu zapadá, skončí istým a aj očakávaným koncom a predsa by ste si želali iný priebeh - možno viac vojenských akcií, väčšie napätie a neisté iskrenie na fronte, zatiaľ čo tvorcovia ho preniesli inde. Akoby na papieri vyzerala látka oveľa príťažlivejšia a po nakrútení prišla o potenciál. Čím sme ďalej, tým je nasadenie väčšie a do deja sa dostávajú aj nečakané akčné či napínavé scény, ktoré vyvolávajú rozmanité pocity - je možné, aby chlapík pod takým tlakom konal také veľké činy alebo je to už filmom prifarbená línia? Nie je tu núdza o napätie či nasadenie, lenže zatiaľ čo prvá polovica je relatívne uveriteľná, druhá tlačí na pílu a zo scenára sa snaží vyžmýkať veľké situácie. ()

Galerie (148)

Zajímavosti (30)

  • Během domácího večírku manželů Vatanových byly roztažené závěsy a otevřené dveře do zahrady. To by bylo v rozporu s válečnými předpisy o zatemnění. (henrycruel)
  • Německo nemělo v roce 1942 v Maroku okupovaném Francií velvyslance. Jejich nejvyšším diplomatem v regionu byl v letech 1941–1944 konzul ve Španělskem okupovaném městě Tanger, vzdáleném přes 300 kilometrů severovýchodně od Casablanky. (henrycruel)
  • Dveře do klenotnictví jsou opatřeny zámkem, který se začal používat až o několik desetiletí později. (henrycruel)

Související novinky

Zemeckis a miniaturní druhá světová

Zemeckis a miniaturní druhá světová

20.06.2017

Legendární Robert Zemeckis (Návrat do budoucnosti, Forrest Gump) se po Vánoční koledě konečně vrátil k hraným filmům. Jeho nová dramata Let, Muž na laně a Spojenci se (alespoň v Česku) dočkala velmi… (více)

Reklama

Reklama