Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Osud je spojil. Nebezpečné síly se je snaží rozdělit. Geralt a Yennefer dělají, co mohou, aby byla Ciri v bezpečí, zatímco se na kontinentu schyluje k válce. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 6

Recenze (164)

Torgal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nečakané kvalitatívne vzchopenie po slabej druhej sérii, ale stále len na úroveň ľahkého priemeru. Tvorcovia našťastie tentokrát krotili vlastnú fantáziu a pevnejšie sa držali predlohy, no filmárskeho umu stále veľa nepobrali, takže adaptovanie známych scén z predlohy je prinajlepšom toporné. Akcia ako taká nevyzerá zle, ale nudných a mimóznych pasáží tu bolo viac než dosť. Napriek tomu by som cítil nádej, že do budúcna sa to môže zlepšiť, no Cavill už opustil potápajúcu sa loď. Bez neho ako Geralta a aj jeho boja s producentkou seriálu o čo najmenšie znásilnenie predlohy tento projekt nemá žiadnu budúcnosť. 5+/10 ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není divu, že Henry Cavill [pro nějž bylo ztvárnění Geralta snem] radši dává padáka a věsí oba meče na hřebík, protože tvůrci si se Zaklínačskou knižní předlohou [největším pokladem (středo)evropský fantastiky] doslova vytřeli řiť. Pokles scénáristické kvality, production values a dramaturgie celkově [casting vedlejších postav je fakt hrozně nesympatický] v rámci Netflixovské adaptace Geraltových eskapád nespočívá však nutně v amerikanizaci [ačkoliv jde o jeden z nepopiratelných faktorů poklesu kvality celé show, kdy jsou v popředí spíš povrchní aspekty jako efekty a akce než samotný příběh], jako spíš v absolutní rezignaci respektování source material a literárního předobrazu celkově. A mně fakt láme srdce, že jediná plnohodnotná adaptace mojí nejmilovanější knižní série degradovala na céčkovou low-budget frašku kontrolovanou korporátními kravaťáky, pro který věrní fanoušci Zaklínače nic neznamenaj.... strejdo Sapkowski, je mi tě líto. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvych pat uvolnenych epizod tretej serie, bolo mimoriadne slabuckych. Siesta do kompenziu priehrstim akcie, dalsia dava priestor Ciri a jej halucinaciam nuz a v tej zaverecnej sa toho opat zhutni prilis vela, aby opat nevyriesila nic, ale "navnadila" na dalsiu seriu. Celkovy dojem az na dve casti je pre mna velkym sklamanim. A podla hodnoteni nie som sam. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakmile dochází k událostem na Thannedu, které tvoří zlomový moment pro celý zbytek ságy, tak to konečně chytá drajv, který jakž takž drží až do konce. Do té doby příběh, ač k mému překvapení tentokrát se co do kostry vyprávění dost pevně předlohy držící, kulhá na obě nohy. Není to ani náhodou samotnou předlohou, ale neschopností scénáristů poutavě vyprávět a pochopit onu osobitost Sapkowského díla. Seč se herci viditelně fest snaží (parádní chemie hlavního tria), líná režie, nulová dramaturgie a chaotický scénář to absolutně nedává. V této fázi se už má vykreslení světa lehoulince přibližovat Hře o trůny, ale tvůrci nejsou ani schopni pořádně představit postavy, natož je nějak pochopitelně vyprofilovat a rozjet s nimi vysokou politiku tak, aby se divák ve všech těch jménech a skrytých motivacích orientoval (a to mám tu výhodu, že jako znalec předlohy všechny čarodějky celkem s přehledem znám). Akční scény to má parádní, ale zas až tak moc jich není. Z dialogového hlediska je to zábavné bohužel jen tak napůl. Upřímně nevím, co tvůrcům sežralo rozpočet, protože ze světa Zaklínače toho moc vidět není. Digitál vypadá snad ještě o třídu hůře než minule a pocitově celý zážitek sráží do béčkových vod. Je to škoda. Geralt si zasloužil schopnější tvůrce a Henry Cavill to ví. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ak ťa Zaklínač sklamal v druhej sérii, na tretiu sa rovno vykašli. Za zmienku stoja iba piata a šiesta časť, a aj to len v prípade, ak by ťa veľmi zaujímalo, ako sa podarilo showrunnerke Lauren Schmidt napodobniť jednu z najvýraznejších častí z knihy. Za dve slušné epizódy však nemôžem Zaklínačovi udeliť viac než 5/10. Štvrtá séria tak zostáva už len pre skalných fanúšikov seriálu, ktorých neodradí ani smer, ktorým sa tvorcovia vybrali. Smerom od Henryho Cavilla, smerom od kníh, smerom k nadbytočným vedľajším líniám, ktoré sú nesmiernym utrpením. Viac v recenzii. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • Hrad, v ktorom sa Geralt stretne s príšerou, je inšpirovaný hradom Predjama v Slovinsku. (Ingtar2)
  • Třetí řada seriálu se natáčela ve Slovinsku, Chorvatsku a na severu Itálie. (raininface)

Reklama

Reklama