Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Osud je spojil. Nebezpečné síly se je snaží rozdělit. Geralt a Yennefer dělají, co mohou, aby byla Ciri v bezpečí, zatímco se na kontinentu schyluje k válce. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 5

Recenze (164)

Cermicek 

všechny recenze uživatele

Recenze: Witcher 3: Podle mě si to drží svůj standard. Nikam neuhejbá a drží se zajetejch kolejích jedničky a dvojky. Jen jsem čekal, že už ve třetí sérii pomalu začnu poznávat o kom a o čem se mluví a ono nic..🤷‍♂️. Jasný nečet jsem knížku, tak bych měl držet hubu a krok,…ale tak kua co??🤔. Tohle si svoji rádoby náročností pojmů, jmen a názvů hraje na Tolkiena a to při vsi úctě mu nesahá ani po kotníky..Chtělo by to lépe p(r)odat..🤷‍♂️. Jinak slušná tři👍 ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Líbilo se mi víc, než předešlé série. Konečně sleduji příběh, který jsem očekával z knih. Ciri je v posledních epizodách konečně taková, jakou jsem si ji představoval - opuštěná, bloudící, hubená, odhodlaná vytvořit si nový svět. Motání v kruhu, které mi vadilo v druhé sérii, zde není - všichni mají odteď přímou cestu. Děj skončí v logickou chvíli. Vlastně mě nenapadá, co bych mohl výrazněji kritizovat (nadbytečnou bisexualitu, vzhled Milvy - ale to jsou drobnosti). P.S. Epizoda na poušti Korath se mi líbila. ()

Reklama

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, uznávám, že v něčem se třetí série oproti druhé zlepšila a musím uznat, že se i snažili zachránit, co se dá. Jenže něco je už tak moc daleko od předlohy (nebo alespoň smysluplných změn), že záchrana není možná. Přestože se z knih čerpá více, nepřijde mi, že se Krev elfů využívá správně. Kostra je sice (s obměnami) podobná, malé detaily byly zahozeny. Inteligentní dialogy, zajímavě zpracované politikaření, nápadité postavy? Generické B fantasy plné amerikanismu a woke je lepší. Že tam z té hromady vědem je jedna jediná, která na mě působí jako čarodějka z Kontinentu (Tissaia) je nehoráznost. Představitelky Triss a Yen se mi sice do rolí vůbec nehodily, ale alespoň to jsou hezký ženský. Margarita, Keira, Fringilla - no to si z diváka snad už doopravdy dělá někdo prdel, tlustý, v obličeji nehezký, škoda mluvit. Proč z nejvíc straight postavy udělat bi, když doslova v další sérii bude bisexuální ještě hlavnější postava? Bál na Thannedu má k nějaké adaptační kvalitě asi nejblíže, byť hodně pozavírám oči, naopak to co následuje je nepřehledný mišmaš všeho, jen né dobrého zpracování. Nejhorší je, že seriál nabízí dobré scény. Vilgefortz s holí, Potkani například. Jenže v zápětí je to dobré zcela upozaděno naprostou sračkou, která rozesírá charaktery nebo je prostě jen úplně stupidní. Takže za mě je to na podobné úrovni jako řada druhá (kde jsem stále doufal ve zlepšení) a ano, z velké části za to může fakt, že druhá řada rozesrala svět natolik, že jen těžko budeme dostávat kvalitu, ale také se mohlo začít odznova, pořádně. Blood origin udělal jediné dobré a to, že ukázal, že The Witcher by mohl být mnohem horší. Já mu ale jen kvůli tomu neodpustím, že není mnohem lepší - mohl by být, ale není. Holt si budu must počkat na Warhammer, nebo si počtvrté rozečtu Ságu o zaklínači a nebo jí za 10 let kvalitně zadaptuje - to by bylo krásné. Netflixovská verze mě ale nechává "chladným", už jsem rezignoval. PS: Geralt by kurva NIKDY nenechal Ciri fightit na život a na smrt s kýmkoli, zatímco by koukal z povzdálí. NIKDY! Jen tahle série přesně opačnou situaci nabídla 3x. Děkuji pěkně. ()

ElStupido odpad!

všechny recenze uživatele

Máme tu další sezónu americké telenovely o vědmákovi Geraldinovi, cikánské kouzelnici Jenifr a jejich adoptované dcerce Džamile. Nemohl jsem se dočkat! Až je zase uvidím, jak se hledají a zachraňují pořád dokola. Ty dvě scény z knížek, co tam dali... mohl jsem si oči vykoukat! Naštěstí je tam oproti knížkám hodně epické akce, třeba když bbw černoška vyčaruje dort a hodí ho na nilfgárďana, nebo když černokněžník Ábrfortz použije zaklínadlo a změní se z bělocha na afghánce. Tolik zajimavych lidi tam bylo! Osud je spojil! všechny. Ale nebézpečny síly se je snaži rozdělit! Fandové her můžou skákat a nadšením si rvát vlasy, když se tam sem tam mihne postava z her, jen aby záhy trapně chcípla. Aspoň zbyde víc času na intrikaření lóže čarodějek s obličeji krásnými jako chodidlo. Každý ví, že tohle jsou ty scény, které dělají zaklínače zaklínačem. Né nějaký albín, mečem se ohánějící, filozofující o nesmrtelnosti chrousta. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není divu, že Henry Cavill [pro nějž bylo ztvárnění Geralta snem] radši dává padáka a věsí oba meče na hřebík, protože tvůrci si se Zaklínačskou knižní předlohou [největším pokladem (středo)evropský fantastiky] doslova vytřeli řiť. Pokles scénáristické kvality, production values a dramaturgie celkově [casting vedlejších postav je fakt hrozně nesympatický] v rámci Netflixovské adaptace Geraltových eskapád nespočívá však nutně v amerikanizaci [ačkoliv jde o jeden z nepopiratelných faktorů poklesu kvality celé show, kdy jsou v popředí spíš povrchní aspekty jako efekty a akce než samotný příběh], jako spíš v absolutní rezignaci respektování source material a literárního předobrazu celkově. A mně fakt láme srdce, že jediná plnohodnotná adaptace mojí nejmilovanější knižní série degradovala na céčkovou low-budget frašku kontrolovanou korporátními kravaťáky, pro který věrní fanoušci Zaklínače nic neznamenaj.... strejdo Sapkowski, je mi tě líto. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • Bojový choreograf Wolfgang Stegemann se vrátil ke 3. sérii, aby připravil bojovou scénu podobnou z první epizody Začátek konce (2019). Do přípravy druhé série nijak nezasáhl. (Geralt z Rivie)
  • Třetí řada seriálu se natáčela ve Slovinsku, Chorvatsku a na severu Itálie. (raininface)
  • Hrad, v ktorom sa Geralt stretne s príšerou, je inšpirovaný hradom Predjama v Slovinsku. (Ingtar2)

Reklama

Reklama