Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr Miller pracuje již řadu let pro imigrační úřad v Londýně. Zaběhaný rytmus jeho života jednoho dne přeruší podivný telefonát z Prahy. V nemocnici leží po autonehodě svobodná matka, která ho v případě nouze uvedla jako opatrovníka svého dítěte. Ema je totiž jeho dcera. Petr je naprosto šokován. Musí jít o nějaký omyl. Nemá děti a ani netouží je mít. Přesto nedokáže nad situací jen tak mávnout rukou. Co když je Ema opravdu jeho dcera a on je její jediná šance, jak se vyhnout dětskému domovu? Chlapovi, který byl do padesáti let zvyklý žít sám a rozhodně si nechce komplikovat život emocemi, převrátí soužití s osmiletou holčičkou život doslova vzhůru nohama. A navíc je mu v patách nesmlouvavá sociální pracovnice, a tak Petr musí učinit zásadní rozhodnutí: Pokud se chce stát právoplatným rodičem, je nutné najít pro Emu matku! Ve stejné chvíli se seznamuje s Marií, která podobně jako Petr žije pro svou práci a téměř ztratila naději na to, že ji potkají obyčejné radosti života. Marie se rozhodne oběma pomoci. Je třeba nemilosrdné úřednici předložit uvěřitelnou historku. Začíná hra na lásku... Ale jak skončí? I zázraky se občas dějí. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (368)

eileen 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se tady ubránit pocitu, že to celé působí jako "křeč". Skvělý námět, obstojný scénář zasazený do předvánočního času do krásné Prahy, v hlavních rolích s Vetchým a Geislerovou, které mám vážně ráda, ale u mě to prostě nějak nefunguje, oba hrají tak nějak divně, přehrávají, nevěřím jim to od začátku až do konce, scéna, kdy Petr Marii žádá v recepci o to, aby si ho "naoko" vzala, je děsně zahraná oběma a marně se snažím přijít na to, proč to tak je a ani v dalších fázích filmu to s nimi není lepší, vůbec není ve filmu poznat, že by se do sebe zamilovali a konec "Miluju tě" a "Taky tě miluju" taky vyznívá divně, všechno je tam takový neosobní, představitelka Emy je občas docela sympatická, ale taky to pro mě není šťastná volba. Takže jediné, co mi tam v tom filmu přišlo přirozené, byla malá rolička Jiřího Dvořáka a vcelku i tatínek Oldřicha Vlacha a Marek Taclík, ale ti tam měli opravdu hodně málo prostoru a jediné místo, kde mi chování Vetchého a Geislerové nepřišlo afektované a nepravdivé, bylo na té chatě u tatínka na horách a to je hodně málo. Zkrátka komentář uživatele Castora mi mluví z duše, naprosto se ztotožňuji!!!! ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Tak kdybych byl hnidopich, tak bych si určitě k tomuto snímku nějaké ty výhrady našel. Jako třeba, že to v některých momentech trošku až okatě připomíná Kolju (včetně přítomnosti nesympatické sociální pracovnice) nebo, že má divně useknutý konec, po němž následuje k titulkům hudba, která se tam podle mě vůbec nehodí. Ale jinak převládají jednoznačně pozitivní dojmy. Myslím, že jestli jsme v Čechách až doposud měli coby tradiční "vánoční" film Pelíšky, které přitom o vánocích ani tak úplně nevypovídají, tak nyní už takový hezky vánoční film se vším všudy máme (včetně trošky toho sentimentu). Především jde ale o film úžasně lidský a plný laskavého a zcela nenásilného humoru. Co dost oceňuji (a co tento film podle mě odlišuje od klasický amerických sentimentálních filmů) je způsob, jakým je zpodobněna postava Emy, resp. kdo byl vybrán pro její ztvárnění. Není to žádná roztomile "sladká holčička z reklamy", spíše na první (ale opravdu jen na první) pohled takové "ošklivé káčátko". Na ten druhý pohled je přitom Ema poměrně sebevědomá, vtipná, komunikativní (dokáže si získat trošku podivínského "dědu") a taky hudebně nadaná holčina. Možná může někdo namítnout, že na to, že ji před nedávnem umřela maminka, je až moc v pohodě, ale ono ji tak trošku v dané situaci ani nic jiného nezbývá. A pak stačí jedna scéna, kdy Ema pláče ze strachu, že umře, a člověk musí uznat, že ani v tomto směru není scénář "děravý". Naopak bych velmi ocenil, že film pokud jde o city nikterak netlačí na pilu a nesnaží se být "dojákem" za každou cenu (snad proto asi i končí způsobem, jakým končí). Herecky samozřejmě film stojí na Vetchém s Geislerovou, kteří jsou oba v některých scénách vysloveně roztomilí (viz scéna, kdy se oba tak dlouho odhodlávají zajít za tím druhým na pokoj, až oba usnou). Ale především je to o tom, že mají co hrát (vzhledem k dobře vystavěnému příběhu ve scénáři). ()

Reklama

dom156 

všechny recenze uživatele

Předně musím uznat, že na české filmy koukám skrz prsty, jelikož to co v poslední době filmaři dávají do kin, je až na výjimky nekoukatelné. Zde tomu však naštěstí není. Navíc film táhne Vetchý. Vůbec dle mého Vetchý patří do mé top trojky nej českých herců. Jen pro zajímavost top trojka (Roden, Trojan, Vetchý), ale to jsem maličko odbočil. Jak by název napovídal, vůbec to není film pro děti spíše bych to zařadil jako malinké drama s klasickou dějovou linku. U zahraničního snímku bych asi dal průměrné hodnocení, ale na český film je to slušný nadprůměr a mírně doporučuji. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Naprostý vrchol české filmové tvorby. Kouzelný příběh jedné trojice, který dokáže vykouzlit úsměv na rtech nebo naopak snadno dojmout k slzám. Lecco sice šustí papírem, některé dialogy vypadají napůl strojeně scénáristicky, napůl improvizovaně, samotná dějová kostra s několika komickými rozhodnutími působí poměrně zvláště, ale co naplat když je to tak skvěle natočené a zkrátka to od začátku až do konce šlape jako švýcarské hodinky a nenudí ani minutu. Ten moment, kdy Ondřej Vetchý poprvé uvidí Emu je nezapomenutelný! A spolu s Aňou Geislerovou nejlepší herecký pár, co jsem za dlouhou dobu viděl...10/10!...[29.11.2016_Cinema City_Plzeň Plaza] ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

EDICE VÁNOČNÍCH FILMŮ, FILM 3/7. Furt přemýšlím, jestli tomu nakonec nedat slabé 3*, protože v rámci svého žánru (kterým jen sentimentální romantické drama, komedie to moc nebyla - naštěstí pro mě) to nějak funguje a je to aspoň nezávadné. Jenže jinak jsou Pohádky pro Emu podivné fantasy ze světa, jehož obyvatelé se chovají naprosto nahodile a ve kterém zima a hlavně Vánoce trvají asi půl roku, protože všude je vánoční výzdoba, všude jsou vánoční trhy, ale odehrávající se děj by v reálném čase vycházel minimálně na dva měsíce, ale spíš by to trvalo ještě dýl. A do toho to trpí typickými neduhy českých romantických komedií (ačkoli tohle romantická komedie není), takže všechny postavy jsou bohaté a všechny si můžou jen tak vzít volno na neomezenou dobu, pořád evidentně mají bezedné konto a z pokoje luxusního hotelu na Václaváku mají normálně druhé bydlení... takže jsem vlastně vyjmenoval těch neduh víc v jednom. No jo, když není luxusní vila, tak musí být aspoň luxusní hotel, že... A aby to působilo co nejvíc vánočně, je tu spousta vatových scén výstupů dětských sborů, chození po trzích na kterých se nic nestane apod. A do toho laciný, ale aspoň lehce příjemný sentimentální dojáček, jak už to tak u těch vánočních filmů většinou bývá. Sice vím, že to je taková pohádka pro dospělé, ale ačkoli nemůžu říct, že bych se u toho bůhvíjak nudil, moc mě nezaujala a mé srdce si prostě nezaujala. Se mnou je to holt těžké, no. Měl jsem ten film v plánu už dýl, ale sousloví "české romantické komedie" mě děsí tolik jako osmileté holky Samara a nebýt několika četných doporučení od příbuzných, asi bych se na to ještě pár let nevrhnul. Tak jsem si to nechal na Vánoce a i když to ode mě vyšší hodnocení asi jen tak nedostane, i tak je to pořád lepší než některé podobné české filmy a vysoká hodnocení pochopit dokážu. Lepší 2* ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se na Plešivci a v Praze. (M.B)
  • Ústřední píseň k filmu složil a nazpíval Michal Hrůza. Píseň nese název „Pro Emu“. Objevila se také na Hrůzově albu Sám se sebou (2017). (ČSFD)

Reklama

Reklama