Reklama

Reklama

Sing Street

  • Irsko Sing Street (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film se odehrává v Irsku v polovině 80. let, kdy v důsledku nedostatku práce řada Irů opouští zemi a odjíždí hledat štěstí do Anglie nebo Ameriky. Rodiče patnáctiletého Conora (Ferdia Walsh-Peelo) spolu nevychází, hádají se a potřebují ušetřit peníze v napnutém rodinném rozpočtu. Proto se Conor musí přesunout na levnější školu, kde na něj čeká šikana od spolužáků a do oka si nepadne ani s místními učiteli. Zatímco se snad všechno v jeho životě ubírá špatným směrem, potká před školou o rok starší Raphinu (Lucy Boynton), která chce prorazit jako modelka. Aby získal její pozornost, pozve ji na natáčení videoklipu k písni jeho hudební skupiny. Zbývá už jen jediné – založit hudební skupinu a složit nějakou píseň... (Dont)

(více)

Recenze (158)

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Láska, školní trable a dokonalá hudba.. Tohle mě dokonale rozsekalo. Něco jako když stojíte na kolejích, a čekáte, co za vlak přifrčí. Vlak se dostaví, plnou sílou do vás narazí, a vám se to líbí? Tak to je přesně Sing Street. Z mého pohledu - bez jediné chybičky - super film. ()

Bezda22 

všechny recenze uživatele

Příběh, kterej tu mockrát byl a příběh, kterej mě asi nikdy nepřestane bavit. Ze začátku nic moc sympatický obsazení, který si mě během filmu získalo. Hudba naprosto perfektní. Film, kterej se odehrává v době, která by se mě osobně moc líbila, hlavně kvůli muzice, která v tu dobu vznikala. Vlastně mi ve finále na tom filmu nevadilo vůbec nic. I přes to, že není úplně originální, mě jako milovníka hudby plně přesvědčil. Hodně hodně silný 4 hvězdy... 80% ()

Dominik 261 

všechny recenze uživatele

Skvelé! Írske, hudobné, mladé, zábavné. Bavil som sa, super príbeh, super herci, veľmi fajn hudba. Príbeh bol síce v určitých miestach predvídateľný ale celkovému dojmu to neuberá. Kombinácia rodinnej a školskej drámy, školsko-hudobnej komédie a jemnej teen romantiky je super. Soundtrack či už prevzatý alebo originálny je super. Celkovo plných 5*. ()

wege 

všechny recenze uživatele

Strašně feed good film, má to pěkný příběh, neskutečný hudební doprovod. Ideální film na nedělní líné ráno, kdy se vám nic nechce dělat. ()

teba 

všechny recenze uživatele

Kdo řiká, že osumdesátky byly strašný? Vždyť je to paráda! Kdo by to byl řek' do irský katolický školy... :o) ()

Vera2613 

všechny recenze uživatele

Feel good movie, ktorý má parádnych hercov, nejaký ten humor a samozrejme dobrú hudbu. Určite film ku ktorému sa budem vracať. ()

oasismanik 

všechny recenze uživatele

Veľmi roztomilý gýč. Pokiaľ je to rozkošné a sladké, tak to funguje, ale v tých silnejších rovinách ani omylom. Tiež mám celkom problém napríklad s do očí bijúcim faktom, že Lucy Boynton, nech je akokoľvek krásna, nemôže hrať 16 ročnú preboha, wtf. A takých postáv tam bolo viac. Ale inak pohodička, írsky prízvuk a k tomu trochu dobrej, uletenej hudby z 80. rokov. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

No jo hudební filmy... Patrně můj největší žánrový crush, kterému čas od času cíleně podlehnu. Mohlo by se zdát, že podobné boybandy jsou dnes (tedy i v době vzniku filmu) již přežitkem a jejich boom nastal v uplynulých dekádách na přelomu tisíciletí, avšak nelze upřít že třeba Backstreet Boys nebo 'N Sync daly nádech celé jedné generaci a i když by dneska hudební mainstream kroutil hlavou, tak tyhle přeslazený pecky od nalakovaných frajírků trhaly rok co rok žebříčky hitparád. Je tak nakonec logické, že nastupující "generace" potřebovala najít balanc a hudební mainstream vyvážit, a tak je nahradil na scéně rap a třeba po takových One Direction už dneska nikdo ani neštěkne.. Sing Street je takovou připomínkou téhle éry a paradoxně vyhází snímek v době, kdy One Direction oznamují svoji doposud trvající "pauzu". John Carney je takový irský zázrak, který se ve svojí tvůrcovské kariéře soustavně zaměřuje na hudební kousky, z nichž ne všechny jsou takovým hitem napříč světem, ale třeba Once z roku 2007 mělo i díky české účasti právě zde nebývalý ohlas. Tohohle se rodák z Dublinu drží i nadále. Mezi Once (které drží i Oscara) a Sing Street je ale devět let rozdíl a co především obrovská cesta, která z  režiséra takřka béčkového televizního filmu dělá tvůrce, jenž si tímhle kouskem odškrtl tu nejvyšší ligu.. Jedná se o poctivé coming-age drama, kde si parta kluků plní sen se založením kapely, aby si kompenzovali veškeré životní nezdary a nasměřovali své osudy světlejším směrem.. Hlavní hrdina si chce za pomoci představy, že holky letí na muzikanty, právě k jedné takové dušičce dopomoci. Právě pro ni musí dát dohromady jak kapelu, tak i samotný repertoár, když ale neví jestli vůbec umí zpívat... Malinko trvá než se snímek rozběhne, ale jakmile je všechno připraveno nový objev hudební scény kapela Sing Street je na cestě budovat si davy fanynek.. Hlavní hrdina filmu Ferdia Walsh-Peelo, který zde hraje právě zamilovaného Conora nakonec ale není úplně nejsilnější charakter a vedle zaměnitelných dalších členů kapely nejde o postavy, na které budu vzpomínat. Kdo skutečně táhne, je Conorův starší brácha Brendon, který mu v lecčem nahrazuje nefungující rozhádané rodiče a má pro postavu pochopení.. Líbilo se mi to i když ty songy nejsou zrovna můj žánr, ale celou tou svojí atmosférou mě jsem si to užil. Tedy dost zdařilá teen hudební rom-comedy. 75% ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Veľmi sympatický, nenásilný snímok plný živých charakterov, milého humoru a emócií, ktoré všetci poznáme. Okrem mierne prestreleného záveru sa jednalo o do poslednej minúty príjemný zážitok - hudobný i filmový. Osemdesiate roky, Dublin, írsky prízvuk, dospievanie, katolícka škola, neopätovaná láska, bratský vzťah, problémy v rodine a generačná revolta skrz hudbu. Keď to porovnám s americkými hudobnými slátaninami, Sing Street nemá konkurenciu. ()

only_serials 

všechny recenze uživatele

To nejde nemilovat! Měnim seznam oblíbených filmů - nevěři jsem že se ještě někdy natočí film, kterej bych si tam přidal, ale tenhle tam jde a rovnou uplně nahoru. Na některý scény bych mohl koukat pořád. ()

PocahontasM 

všechny recenze uživatele

Kluk si založí kapelu, aby sbalil holku. Jasně, většina kapel takhle začínala a jistě začínat dál budou, ale o to tu nejde. Téma se mi líbí, protože miluji muziku a po Pirátech na vlnách sem se opět zaradovala, že se zase točí kvalitní, zábavné filmy zaměřující se na důležitost hudby. Hudba, jako vyjádření něčeho (lásky, bolesti..) nebo jako vzpoury k něčemu ( systému, škole, rodičům). Za mě velká radost. ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

Hudební film o partě školních outsiderů, kteří si založí kapelu. Milé, vtipné, se spoustou staré dobré osmdesátkové muziky a osmdesátkových outfitů, navíc je to z Irska, není co řešit. A ten amatérský hudební klip byl naprosto dokonalou kopií toho, co v osmdesátkách běželo na MTV a co jsme hltali na videodiskotékách. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Žárný příklad, kdy hudba slouží jako klasický generační vzdor a vzpoura proti určité věci. Kluci nebyli zřejmě patřičně správní studenti, mnoho věcí bylo přes čáru, ale našli svoje uplatnění a důvod, pro co žít. Často zaznělo, že oné Irsko v 80. letech byla velká díra a vidina Anglie, jak nový svět. Písničky od Sing Street se mi moc líbily, byly posluchatelné a příjemné. Dávám 80%, čtyři hvězdy. ()

Leník 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděla tak příjemný a pozitivně nabíjejici film. Hlavní hrdina byl k sežrání, a to jsem úplně jiná generace. ()

Davemix 

všechny recenze uživatele

pro milovníky cure nebo joy division nebo davida bowieho úžasný..., návrat do mládí a trocha romantiky k tomu :.-) 85% ()

r007 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem slédla těsně po La La Landu a úplně mě nadchnul ( na rozdíl od jmenovaného ). Hlavní hrdina mi hned od počátku přirostl k srdci a držela jsem mu palce od chvíle, kdy provedl ten neskutečně odvážný kousek, kterým se seznámil s cizí dívkou. Scénky při zakládání kapely byly mile komické a zamilovanost hlevního hrdiny byla podána s velkou citlivostí. Také charakter jeho bratra byl zajímavý a dokonce i role matky stojí za zmínku. Největší zásluhu má ovšem herecký výkon hlavního hrdiny. Jeho přeměny vzhledu a chvíle utrpení vyjádřené beze slov, pouze výrazem obličeje - to jsou čtyři hvězdy. Jednu musím ubrat za ten kýčovitý hollywoodský konec. ()

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Johnny Depp a Vražda v Orient expresu

Johnny Depp a Vražda v Orient expresu

01.10.2016

Legendární detektivka od Agathy Christie ožila v letech 2001 a 2010 v televizi, její nejslavnější adaptace ale vznikla v roce 1974. Do vraždy v bájném Orient expresu se tehdy zapletli Sean Connery,… (více)

Reklama

Reklama