Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Těhotná Malin (Vera Vitali) nemá kde bydlet potom, co se s ní rozešel její přítel Frank (Sverrir Gudnason). Její poslední naděje spočívá v jejím otci Martinovi (Michael Nyqvist), kterého ale nikdy neviděla. Ukáže se, že je to arogantní a sebestředný herec. Zatímco mu Malin vypráví, kdo je, dostane Martin mrtvici. Když se probudí, tak si nepamatuje, kdo je. A už vůbec ne, že svoji dceru nikdy neviděl. Malin uvidí příležitost k získání otce, kterého nikdy neměla. Učí Martina, jak se má žít život a spolu si vymyslí šťastné dětství. (Severská filmová zima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Podľa popisu k filmu som čakal niečo viac emocionálnejšieho, ale opak bol pravdou. Áno, severské filmy bývajú často chladné, ale tento si priam pýtal nejaké väčšie emócie a rozvoj citovej väzby medzi hlavnými postavami. Namiesto toho, dialógy bez akejkoľvek empatie, akoby sa rozhodovalo o tom či na obed bude šošovicová alebo fazuľová polievka. A pritom tu išlo o to najdôležitejšie - medziľudské vzťahy, vzájomná podpora a pochopenie. Neviem, nejako som dúfal v citovo vyzretejšie dielo. Ale aj tak treba uznať, že to bol zaujímavý film, keď už nie v sfére interného vývoja postáv, tak aspoň príbeh ako taký... ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Já se musím přiznat, že jsem byl spokojen. Herci skvěle vybráni a i zahráli, ale musím vyzdvihnout výkon Michaela Nyqvista, takto jsem ho ještě hrát neviděl. Navíc příběh je asi klasickým odrazem dnešní, bohužel, smutné reality. A to je na tom to špatné. Ačkoliv je na konci naznačeno, že věci mají k lepšímu, tak i tak to není úplně tak, jak by mělo být. Akorát, co s tím? ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dokázal bych si představit, že kdyby tu Michael Nyqvist hrál méně protivnou postavu, tak bych si tenhle film dokonce i oblíbil. Námět k tomu doslova vybízí. Ze začátku hrozný protiva, postupem času suprový taťka, kterého nelze nemít nerad. Přitom Michael na tu roli měl, jen ta představa režiséra byla asi někde jinde. K mému údivu méně zábavná. ()

bllm 

všechny recenze uživatele

Příjemný, odpočinkový film. Téma navázání vztahu dcery s otcem, kterého nikdy nepoznala zase trochu jinak zpracované, tak do tři čtvrtě filmu i docela zajímavě. Pak se to nějak zvrtne a všichni se v tom dost plácají, nikdo nějak neví, co vlastně chce a konec tak spíš vyhnije, přijde mi to spíš jako bezradnost scénáristy než postav samotných. Herecké výkony dobré, pro mě Michael Nyqvist v celkem netypické, spíš komediální roli. Ale hlavně, v tomhle filmu maskéři použili to nejlepší umělé těhotenské břicho, co jsem kdy viděla, musela jsem si to vyhledat, protože jsem si vůbec nebyla jistá, že Vera Vitali nebyla v průběhu natáčení doopravdy těhotná. Žádný severský zázrak, na druhou stranu to nenudilo a chvílema i docela pobavilo. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Jak Tě mám Michaeli ráda, tak tyhle role neber. Mně jsi do ní nějak extra nepasoval a nebo jsem žádný podobný film s Tebou neviděla a mám Tě zafixovaného stále ještě z Millénia Takhle ani ryba ani rak. Ale šlapal jsi na pedál jak se dalo, to uznávám. Koho musím ovšem maximálně vynachválit, byla role Malin v podání Very Vitali, protože ona snad ani to těhotenství nehrála a pak Vera tou rolí skutečně žila a já jí to věřila, myslím, že to je pro diváka to nejpodstatnější. Jinak já přijít do bytu k Martinovi, tak bych zřejmě předčasně porodila. Pohodový, nenáročný snímek, kde to trochu skřípe ve scénáři a kde bych Michaela Nyqvista (a toho mám přitom v oblibě) přeobsadila někým jiným. Ty čtyři hvězdičky jsou na hraně. Vybalancoval to bezvadný soundtrack. ()

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v těchto švédských městech: Stockholm, Trollhättan, Uddevalla a Vänersborg. (Zlatohlávek)

Reklama

Reklama