Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vtipný a nonšalantní Samuel (Omar Sy) si užívá bezstarostný život na francouzské Riviéře. Jednoho dne ho však navštíví víkendový flirt Kristin (Clémence Poésy) a oznámí mu, že dítě, které drží v náručí, je jeho. Předá mu holčičku a uteče. Samuel vyráží s malou Glorií do Londýna, kde Kristin marně hledá. Nakonec mu nezbývá nic jiného než si najít práci a ve velkoměstě se usadit. Samuel se okouzlujícím způsobem pouští do výchovy malé Glorie. Během následujících osmi let se ukáže, že je nejen milující, ale i hodně netradiční táta. S humorem se vypořádává s nástrahami každodenního života osamělého Francouze v Londýně. Rodinná idylka se však záhy změní, když se zničehonic před jejich dveřmi objeví Kristin.... (Bohemia MP)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (364)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

"Jasně, že nemá žádný kamarády, když jim dělá tohle." Příjemný film a milé překvapení. Mělo to vtip, švih, utíkalo to a obsazené to bylo celkem dobře, včetně malé Glorie, která působila naprosto přirozeně. Ač si myslím, že by se film obešel bez určitého dějového vývoje, ale jinak si nemůžu stěžovat. Francouzské filmy mi většinou moc nesednou, ale tohle se mi moc líbilo. 4* ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Je málo filmů, za které jsem opravdu rád, že existují. Toto je jeden z nich. Není to kýč, ač se to může mnohým zdát. Je to silně emotivní příběh, nepřehnaný, plný života. Emotivnější pro ty kteří mají děti a ještě více pro ty, kteří mají děti v rozdělených rodinách. A jak řekl dokonalý představitel Samuela Omar Sy, nejsou dokonalí otcové a dokonalé matky. Jde pouze o improvizaci, jak nejlépe to my rodiče umíme. A to je fakt. Užívejte každé chvíle života a nepromarněte ani vteřinu. To je cítit i z tohoto filmu a ke konci se také dozvíme proč ten všechen mylný kýč. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Omar Sy už je pro mě asi nejpřednějším francouzským hercem rodinných komedií s příchutí dramata současnosti. To, v jakých filmech se totiž objevuje, je radost pozorovat. Narážka na Eddie Murphyho, která zazněla ve filmu, je mimochodem dost na místě. Je mu hrozně podobný. A svým pozitivním přístupem k hraní spolu s jeho osobností, nezkazí žádný film…včetně tohoto. I dva jsou rodina má opět krásně natočený, lidský a úsměvný příběh, pro který stojí za to si na něj počkat. Je to trošku cajdák, ale během filmu Vám bude tak krásně příjemně, že Vám to vlastně bude úplně jedno. Svým laskavým humorem totiž dokáže pohladit na duši. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kramerová vs. Kramer pre 21. storočie má svoje opodstatnenie. Voľné vzťahy prinášajú nečakané potomstvo, jeden deň ste v NY, ďalší v Londýne a potom zase vo Francúzsku, pričom "možnosti" sa nájdu všade. Západný štýl života je dnes proste iný. Že žena chodí s afroameričanom, alebo že dieťa vychováva hetero chlap s gayom, je iba prirodzený vývin spoločnosti a osobne s tým nemám žiaden problém, na rozdiel od tej spomínanej zhýčkanosti, na ktorú nakoniec doplatí iba dieťa. Ako dnes hľadať kompromisy? No nie je to ľahké. Ak film pracuje s témou modernej rodiny, tak pracuje aj so zavedenými schémami a klišé. I keď postava homosexuálneho kamaráta má svoje dosť významné opodstatnenie, ktoré som spomínal, tak jeho jednoduchá typizácia nemá potom za cieľ nič iné, iba ako priniesť do drámy humor. Že je to pekný film, ktorý chytí za srdce, to sa hádať s nikým ale nebudem. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tenhle film už vlastně sleduji tři měsíce, dokonce jsem si ho musel rozdělit na tři části. Poprvé jsem s tím sekl těsně před koncem první poloviny, ke které jsem sice měl výhrady a to především k postavě Samuela, jehož charakteru a životu (tz. nedávalo mi smysl, jak si ho vede) jsem nerozuměl, ale i tak to bylo celkem fajn, dobře se mi na to dívalo, pár vtipných scének tam taky bylo, záhada ohledně Kristin byla příjemně osvěžující... a pak přišel zvrat tak strašně imbecilní, že jsem to naštvaně vypnul a v duchu pak ještě několik hodin nadával, jak to Gélin celé podělal. O něco později jsem si řekl, že bych to snad mohl dokoukat jen kvůli tomu, že mě hodně zajímalo, kam Kristin zmizela, jenže odpověď přišla vcelku rychle a taky mě značně vytočila, protože nejen že s žádným zajímavým vysvětlením nepřišla, ale navíc z ní bylo dost patrné, že Gélin ani neměl v plánu s ní jakkoli pracovat a že ta záhada pro něj záhadou nebyla. No a dneska jsem to konečně dokoukal celé a vůbec se to nezlepšilo. Chování Samuela zde bylo ještě víc nepochopitelné, chování Kristin jsem taky nechápal, do toho to celé skutečně dost zvážnělo (ve vyděračském slova smyslu, to nebyly přirozeně a uvěřitelně podané zásahy života, to byl jenom vypočítavý kalkul) a pár osvěžujících humorných scén to moc nezachránilo a hlavně tu je velké množství nahodilých zvratů, které ve vztahu se zbytkem filmu nesouzněly. A to ani nemluvím o konci, který sice má silnou hudbu a silně působící (ačkoli ne přirozeně, ale vyděračsky) monolog Samuela, ale osudy postav nijak neuzavře. Co tedy se všemi bylo POTÉ si prostě divák musí celé vymyslet, přitom mě osobně by to dost zajímalo. Nakolik ty postavy byly nedůvěryhodně napsané (snad s výjimkou té malé holky, i když...), určitou moji pozornost si prostě získaly a takovýhle závěr holt vnímám jako zbabělý. Hlavně ať diváci vypláčou moře slz, koho by zajímal nějaký kvalitní a promyšlený scénář, který dojímá opravdově, že? Když umělé dojímání funguje nejlíp, dojme většinu lidí a nedá takovou práci ho vymyslet? Ale tak musím uznat, že MOŽNÝ SPOILER se Gélin vyhnul aspoň všem umíracím a nemocničním scénám plných srdceryvných loučení a (nedej Bože!) patetického filozofování o tom, jak žít vlastní život KONEC MOŽNÉHO SPOILERU - když už nic jiného. Celkově mi to ale na žádné kladnější ani průměrné hodnocení fakt nevychází, protože ani ta spousta drobných kladů nezachrání to, jak často (a jak hodně) mě to sklamávalo. Jako komedie by to určitě nebylo špatné, ale to by to fakt musela být komedie po celou dobu, ne komedie, která s vtipnými scénami v určitý čas skončí a pak z ní je jen drama o těžkých tématech... 2* ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 4. listopadu 2016 na Filmovém festivalu v Arrasu (Francie). (BMW12)
  • Natáčelo se od 21. září do 10. prosince 2015 v Londýně, Paříži a Nice. (BMW12)

Reklama

Reklama