Reklama

Reklama

Lovci myšlenek

  • USA Mindhunters (více)
Trailer

Hrdinové tohoto filmu jsou členové FBI, kteří mají za úkol stát se odborníky na sériové vrahy, tzn. přijít na motiv, pochopit jejich myšlení a na tomto základě, vraha chytit a usvědčit. Tým sedmi mladých lidí je proto poslán na opuštěný ostrov, kde mají pod dozorem arogantního a sobeckého profesionála podstoupit závěrečný test. Jejich úkolem je vyřešit fiktivní případ sériového vraha. Horor nastává v okamžiku, kdy se na scéně objevuje vrah opravdový a postupně likviduje členy skupiny. Na každého z nich používá jiný druh děsivé pasti. Jak přibývá mrtvých a zároveň i stop, začíná být jasné, že vrahem je někdo z týmu a ne neznámá osoba. Podaří se dosud žijícím přátelům včas odhalit, kdo z nich má na svědomí mrtvé kamarády? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (291)

monolog 

všechny recenze uživatele

celkem zajímavá zápletka a na oko natočenej thriller. nic víc, nic míň. spousta nelogičností v ději, jako třeba proč se špičkoví, a v samotným filmu označovaní za nejlepší, soudní psychologové chovají jako pitomý stádo a proč je nenapadne taková zřejmá věc, jakou divák ví už během třetí smrti. vraha jsem sice neodhadl, ale to se není čemu divit, protože tam na něj nijak moc věcí neukazuje. prostě je nakonec odhalen, protože se chce vytáhnout a vykecat. a konec je opravdu hodně přitaženej za vlasy (skoro jako v Mužích v černém, kdy si Vincent D'Onofrio popotahuje hlavu), ale celkově to má spád, celkem zajímavou zápletku (s výhradama na kopance) a docela chutnou a hutnou atmosféru. ()

fallangell 

všechny recenze uživatele

Tomuhle nametu by sluselo spis serialove podani, i ten strih by tomu odpovidal. Ale zbesile zabijeni skupiny agentu FBI, mezi kterymi je jeden vetsi posuk nez ten druhy, kdy vlastne o nic nejde, jelikoz je uplne jedno kdo prezije. Vam k srdci moc nepriroste a kratka stopaz tohoto filmu se tak stava strasne dlouhou. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Na papíře námět vypadal možná dobře, ale na plátně se sype jako domeček z karet. Může za to zejména sebeparodický scénář, který po několika desítkách minut netuší, kudy kam. Celkové dojmy se rozutečou dřív, než se divák stačí rozkoukat.. projdou, neublíží, ale taky nic nezanechají. Výsledek je alespoň svižně natočeným videoklipem, který nabízí řadu zajímavých nápadů s pekelnými úhly kamery a všudypřítomnými vizuálními vychytávkami. Finský dravec z dob Cliffhangera, Dlouhého polibku na dobrou noc nebo druhé Smrtonosné pasti je sice nenávratně pryč, ale minimálně on si obdiv za režii tohohle nedotaženého klaustrofobického spletence zaslouží.. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Solidní thriller o agentech FBI co dělají zkoušku na vyšetřovatelé vražd na jakém si ostrově, kde má sklad i armáda, ale nikdo to tam nehlídá. jneže jak už to bývá, začně tam někdo vraždit. Ale kdo? Jeden z té skupiny to je, ale musí se přijít na to kdo. A tak se podezřívají navzájem což je logické. Nápad je to poměrně obehraný, ale proč né, když je dobře zpracován tak to jde. Vše to směřuje na jednoho z nich, ale jak už to tak je, vyklube se z toho někdo úplně jiný. Od začátku je jasný kdo to není a kdo, že přežije. Poněkud mě přišlo divný, že FBI mezi sebe vezme někoho na vozíku a zvlášt na práci vyšetřovatele vražd, přijde mě to hodně nelogické. A působí to jako rušivý element. Přesto slušná podívaná. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Harlin je čim dál tím více sračkoidní. Akci jako kdyby zapomněl točit (osobní souboje jsou k smíchu), děj neplyne, scénář nulový a ani herci nic moc. Kde je problém ? Bůh ví, ale tento film nelze doporučit snad ani jako odstrašující příklad klaustrofóbního thrilleru, kde je skupina lidí odkázána pouze na své schopnosti a jeden na druhého a aby toho všeho nebylo málo, v jejich vlastních řadách je onen klíčový škůdce. Tohle tu bylo už tisíckrát a tisíckrát to bylo zpracováno lépe. I tolik kritizovaný D-tox má o třídu lepší atmosféru a je mnohem syrovější než tento odporně nudný patok. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (6)

  • Clifton Collins Jr. má svou zbraň Glock, když zjistí, že nemá náboje, vezme si v márnici zásobník od mrtvého kolegy, pak se plazí k výtahu, ale najednou má v ruce Berettu a ve scéně, kdy sedí ve výtahu se střídají záběry na jeho zbraň z profilu, kdy je vidět Glock a na celou postavu zepředu a to je zase v jeho ruce Beretta. (JohnSmith)

Reklama

Reklama