Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V této velmi černé komedii si počestný americký obchodník Harold Soyinka (David Oyelowo) vyjede na projížďku a po překročení mexické hranice věci naberou nečekaný spád. Když se Harold zaplete s mexickými narkobarony, mezinárodními žoldáky a americkým úřadem pro boj s narkotiky DEA, překročí tenkou hranici mezi slušným občanem a zločincem. A když se snaží zůstat naživu na jednom z nejnebezpečnějších míst na světě, vyvstává otázka: vězí tento obyčejný muž až po uši v problémech nebo má vše plně pod kontrolou? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (16)

Trailer 4

Recenze (75)

Jarv 

všechny recenze uživatele

Tahle "legrace" potápí sama sebe. V první řadě je zajímavé, jaký název nese film v českém znění, jelikož ta ZELENÁ PILULE je snad pouze kvůli jisté originalitě. To však pouze pro zajímavost. Skutečným problémem je casting hlavního hrdiny. Ne, že by byl David Oyelowo mizerný herec, ale mohu s čistým svědomím říci, že je zábavy vzdorný. Hollywood se může chlubit tolika komediálními herci (nebo všeobecně talentovanými herci), ale oni se rozhodnou obsadit někoho, kdo nemá téměř ani základní vlohy pro takovou roli. Buď mi uniká smysl tohoto nápadu, nebo si vážně někdo myslel, že z Oyelowa vytvoří postavu, která po komické stránce utáhne celý film. Dát na jeho místo Copleyho, možná udělají lépe. Nerad jej ještě více shazuji, ale dát na jeho místo vlastně kohokoliv z ostatního obsazení, udělají lépe. Už jen za tento nepochopitelný krok vedle snižuji na 40%. Právě zbylí herci výsledku značně přilepšují. Pokud někdy natočí druhý díl s.....ani nemohu napsat s kým, protože ať si vzpomenu na kohokoliv, zvládl by to lépe. Ze slušnosti nebudu případné pokračování hodnotit. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nezajímavá a nudná rádoby komedie, která svým tempem a scénářem doslova uspává. Vážně, mám dojem, že pokud byste na začátku snímku Gringo usnuli, pravděpodobně o nic nepřijdete, jelikož tento film se téměř okamžitě řadí do dlouhé fronty zcela zbytečných počinů. Škoda. „I know I'm not supposed to touch the mini-bar but I'm going to do it. You know, I don't even care anymore, I'm doing it. I'm having the merlot!!“ ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Komédia, ktorá sa snaží byť vtipná tým, že naservíruje viacero zvratov v únose, ktorý vlastne únos nie je. Unesený sa unesie sám, potom sa ho pokúsia uniesť amatéri, potom profík, potom mafia a nakoniec...no nakoniec je úplne jedno čo bude ďalší zvrat, pretože to nefunguje. Stále som len čakal, kedy príde zábava. Tá 1* je čisto len za Charlize Theron, ktorá stvárnila sexy mrchu/děvku, ktorá chlapov ošuká a odhodí, keď jej už nemajú ako pomôcť na ceste nahor. Keby bol film o nej, tak by ste v podstate dostali Šéfové na zabití 2. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tvářilo se to na absurdní komedii, mělo to super hereckou sestavu a po dobu takřka dvou hodin to ani jednou nepobavilo. Strašná, takřka příšerná, nuda, kterou nezachránila ani Charlize Theron, která si to tady těžce užívá, ale vůbec mi to herecké blbnutí k ní nesedělo. Na rozdíl od Amandy Seyfried, u které mi stačilo jen aby byla v záběru, což je sice dost pro fanouška Amandy, ale málo pro fanouška dobré filmové zábavy. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Film si k mému nemilému překvapení neklade velké ambice, přitom ze scenáristické dvojice minimálně Anthonyho Tambakise řadím k těm ambiciozním, má poměrně nepřehlednou až roztříštěnou kostru vyprávění a černoch v hlavní roli je na zabití. Je škoda, že hlavní roli získal právě špatný David Oyelowo, když je tolik kvalitních černých herců, kteří by černohumornost story a sociální podtext zprostředkovali mnohem zábavnějším a odpovídajícím způsobem. Naštěstí elitní herecké sdružení kolem něj je charakterově pestré, že dokáže z průměrného příběhu získat kvalitní částice, až je z toho postupem času, rozhodně ne hned, obstojná směsice komedie a thrilleru se špetkou akce. Ano, akce tvoří jen minimum, když se ale objeví, je zručně natočená. Projektu produkčně vévodí Charlize Theron, její zákeřná obchodnice plánuje intriky, dává na odiv svoji sexuálnost a dostává se přes ni k jejímu šéfovi, jimž je Joel Edgerton, muž postrádající jakýkoliv mravní kodex. A pak je zde ještě jeho bratr, drsný žoldák, ztvárněný Sharlto Copleym, vyslaný černocha v "úzkých" zlikvidovat, výčet známých hereckých akvizic zakončím párem turistů, který tvoří Amanda Seyfried a Harry Treadawaye. Postav je fakt hodně, v drtivé většině mají nekalé úmysly a vyvstal problém, komu vlastně fandit. Rozhodně jsem ale nijak nesoucítil s hlavní obětí, který se nedokázal stát středobodem vyprávění, kterým měl být, a pranic mně nezáleželo na tom, jestli z nebezpečného Mexika vyvázne živý, nebo ne. Postupně se rozháraná režie bratra hvězdného Edgertona ustálila, až film nabral celistvější tvar a stal se i zábavným. Určitě v sobě měl film zakopaný sociální náboj, který by zdatnější tvůrce uměl zakomponovat s větší naléhavostí. Takhle zde máme černou (a humornou) směs neurčitého tvaru, co zanechá rozpaky. Kontroverzní pel i záměr se kamsi vytratil.I tak se vydařilo vyústění filmu, technicky je to natočené na úrovni a neotřelé manévry tomu nechybí. Takže v podstatě zajímavě zkomponováno. 7/10 ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v Kalifornii, Illinois a v Mexiku. (Varan)
  • V otevírací víkend film vydělal celosvětově 2,7 milionů USD. Jedná se o 27. nejhorší otevírací víkend všech dob. (PaTeXx)
  • Celosvětová premiéra proběhla 8. března 2018 v Izraeli. (Varan)

Reklama

Reklama