Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kola vozu městských služeb zavezou Luďka do Chánova. Netuší, že ho tam čeká setkání se synem Tondou. Luděk Tondu zachrání a Luďka zachrání Franta. Kamarád Franta to myslí dobře, ale lež, kterou vymyslel, Luďkovi pořádně zkomplikuje život. (Česká televize)

Recenze (110)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Von má teď skinhedský období. Tím si musí projít každej chlap. Tajnej agent Jack T., pičo. Kam se na Luďka hrabe Steven Segal a Chuck Norris. Ženská je tramvaj, která tě veze z Mostu do Litvínova. No, budu na to myslet cestou do práce...a možná i z práce, pokud myšlenka dovolí ;) zatím nejvtipnější díl, protože tady trans rodina netvoří hlavní část dílu. A hlavně bacha na gymp. Tam se dějou zvěrstva, která vedou k vejšce ;) ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvod na popelářském voze nebo v areálu gymnázia jsou naprosto skvostné. Luděk neměl na výběr a k městským technickým službám prostě musel. A hned se dostává do problémů, když se ocitne na romském sídlišti Chanov, který představuje spoustu neobyvatelných průsvitných skeletů a hlavně potíže. Potká se totiž s vylepaným synkem, zachrání ho až pořádná lež, která bude mít ještě následky. Snědá tíseň se stává facebookovým fenoménem. Komunita chce další nápady. Frantovy hlášky nebo Edova bizarní romance jsou výtečně uchopené, stejně jako autentická atmosféra daného města, civilnost, do toho výborně napsané a zahrané postavy, romská neherecká komunita. Mezilidské vztahy nebo rasová otázka se tady omílají pod rouškou strachu z vlastní nedokonalosti. A báječně se na to dívá. ()

Reklama

ClapTrap 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V Budějovicích už jsou trochu dál, to je pravda. No díl začal zcela famózně, snědá tíseň mě smíchy málem zabila. Franta je opravdu borec. Nabraný směr, kterým se seriál ubírá je již více než zřejmý, ale už to nepůsobí jen jako holá sranda, a zároveň začíná to mít vážnější podtext. Plná palba je pro tenhle díl jasná. "Já jsem domestikovanej, a tydle tadyty moji bratranci ještě ne." a málem jsem lehl pod stůl. ()

a-ja 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád jsem čekala, kdy se to totálně posere a už je to tu... Hodní a tolerantní cikáni, bílej chodí s cikorkou, cikán od kukavozu píchá tu nejlepší bloncku a mluví jako filozof, mladej kluk nemůže bejt jen automechanik, protože aby všichni byli šťastní, musí mít alespoň gympl (nojo, ten, kdo pracuje rukama, je dneska buran a fuj...), nakonec možná i toho vyděrače Romana napravěj a Eda bude šťastně strkat konečně tvrdýho buřta do transky, no hnus, velebnosti... A taky teda velká škoda, protože do 3. dílu to bylo fajn (rozuměj - agitace byla snesitelná a fóry skvělý)... ()

nonick1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo tuhle "hláškami" maskovanou agitku ještě neprokoukl, toho je mi celkem líto... Do tohohle veřejnoprávního mosteckýho guláše už se namíchalo snad všechno, co jen trochu zavání předsudky a co by se ti zatrolení Češi měli naučit tolerovat: transky... socky... cikáni... buzny... skini... atd., atd. V některých případech to ze seriálu trčí tak, že by se snad slušelo jej označit příslušným logem - něco na způsob "Obsahuje product placement". V jedné Kusturicově skvělé komedii bílej kocour jebe černou kočku - tady je to naopak. Zdá se, že místo Hnědé tísně nakonec (nejen Mostu) zbyde jen tíseň samotná... Pharo vesto. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (7)

  • Když se v Severce dívají na fotbal, lze si všimnout, že se dívají na program ČT 4. Ten však v době vysílání epizody byl už dávno přejmenovaný na ČT Sport. (korinek)
  • Při natáčení seriálu Most! založili tvůrci facebookovou stránku Snědá tíseň, kterou potřebovali kvůli natáčení. Dlouho se na ní nic nedělo, avšak po premiéře této epizody nasbírala během několika desítek minut přes tisíc fanoušků. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)
  • Písnička, která hraje v 7. minutě, je „Raindrops Keep Fallin' On My Head“ od B.J. Thomas. Ve 29. minutě hraje „Bad Romance“ od Lady Gaga. Na konci epizody pak hraje „Obsession“ od Army Of Lovers. (Duoscop)

Reklama

Reklama