Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luděk Říha sice nedostal nakládačku od Rómů, ale „Snědá tíseň“ se stala přes noc fenoménem. Navíc majitel Severky, Eda, má špatnou náladu. Do jeho hospody přicházejí Rómové. Všechno je špatně… (Česká televize)

Recenze (92)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál mi asi trochu zovšednel a aj tie dobré vtipy sa už nejako opakujú. Táto epizôda sa priliš venuje Snědé tísni a na ostatných nezostáva čas, iba na jeden coming out na záver, ten fakt sadol. –––– Víš co Tonda řek?! Že všechny cikány nemůžeme házet do jednoho pytle. –––– Když chceš být bílý otec Kleki Petra, tak musíš... Na medu... ()

roller odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě horší než jsem čekal! Scéna se psem asi nejhorší. No jo, holt nápady došly (byly-li to kdy vlastně nápady) a "srandovní" témata byla vyčerpána. A bude hůř. Bezpochyby. Agitka propagace LGBT a hodných cikánů spěje neochvějně k obrození Luďana v lepšího člověka, který pochopil, že existence 52 variant pohlavní identity je OK. ()

Reklama

Garch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdá se, že opravdu MOST! může být mostem i pro část zatvrzelců k přijetí různosti, které je neohrožují. Mají to Prušinovským a Kolečkem geniálně zabaleno do smršti hlášek, které nejsou vycucané z prstu. A někdy i velkých pravd: "Kuře má dvě stehna, a tohle čtyři"! ;-) ... + mě potěšila drobnost: vydolovávání knedlíků z té hrubě namražené lednice (dobový zvyk za totáče). PS "Bych měl se sebou něco dělat - aspoň koupit ty hole." (tak to je mi povědomý:-). ...PS: Zdeněk Godla zvládl TV rozhovory s Martinem Veselovským a především sebestředným Janem Krausem ohromně lidsky a bravurně. Je prostě Osobnost. ()

Alagaesie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Na palmičku to má Pavel...“ Hospoda řešila babybox – potěš! Eda byl fakt na přesdržku. „Plánujem bejt aktivní,“ je teda hodně obecnej pojem. Barel pobavil. O jaký ‚dělo‘ šlo? Luďan je asi hodně jednoduchej(...) Hustě vyvedený dveře! Hezky si starej Říha koledoval. Zámky! „Si radši pučim tyvole...“ Bílej otec. Správná víra – co je vlastně správný? Tancovačka super. „Lopy je v troubě.“ Bílej el cigáno. Tak v tom případě znám snědýho gadža. Čočkyn opět jel... Luďanovo srovnání koláče s Dášinou plastikou bylo skvělý. Eda už asi nebude chtít Frantu v Severce. Luďan má svědomí? Snědá vole tíseň je fenomén. Že by Eda dovysíral? ()

Mlle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Při této epizodě jsem málem usnula. Humor nucený, scénky už poněkud přehrávané a nepřirozené – jako kdyby to natáčel někdo zhulený a myslel si, jak to bude vtipné. Jen pár povedených vtípků. Orientace na linku s Dášou, kterou v seriálu vnímám jako nejslabší. Ale nevadí, „snědá vole tíseň“ jede dál :) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • V čase 42:02 je vidět v odraze skla Luďkova auta mikrofon zvukaře. (rakovnik)
  • Cca v čase 16:04 připíjejí romové na Luďana (Martin Hofman), na jejich bílého otce, na Klekí-Petru. Klekí-Petra je postava z Mayových románů o Vinnetouovi, kde byl označován jako bílý otec Apačů. (Cenobita)

Reklama

Reklama