Reklama

Reklama

Kingsglaive: Final Fantasy XV

  • Japonsko Kingsglaive: Final Fantasy XV (více)
Z natáčení  - Aaron Paul, Sean Bean, Lena Headey

Kouzelné království Lucis je domovem posvátného krystalu, na který si již dlouho brousí zuby výbojné impérium Niflheim. Král Regis z Lucisu (Sean Bean) na obranu krystalu vysílá elitní jednotku vojáků Kingsglaive v čele s Nyxem (Aaron Paul). Vojenská přesila impéria je ale obrovská a král Regis je postaven před kruté ultimátum – musí oženit svého syna, prince Noctise, s princeznou Lunafreyou z Tenebrae (Lena Headey), kterou Niflheim zadržuje, a navíc se musí ve pospěch impéria vzdát svých území. Přestože se král podvolí, brzy je zřejmé, že se impérium nezastaví, dokud neuskuteční své ďábelské plány až do konce. Jen vojáci Kingsglaive můžou svět zachránit před imperiální hrůzovládou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Aaron Paul, Sean Bean, Lena Headey

Recenze (121)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Celovečerní film s názvem FF je prakticky pokaždé událostí. I když jde skoro pokaždé o marketingový tah, jak upoutat pozornost k herní sérii, je to vždy i krásná ukázka toho, kam se zase pohnula kvalita CGI animace "made in Japan". Prostě když máte pořádný budget a zkušenosti z tvorby PC her, pak je výsledek skoro vždy minimálně dobře koukatelný. Co byl povětšinou problém obou předchozích filmů a čeho se vždy tak trochu bojím u filmů FF je příběh. Buď je to v podstatě o ničem, jako byla Esence života, nebo je děj tak úzce spojený s hrou, že se v něm nezasvěcený divák, který nezná FF hru, pravděpodobně nevyzná (Advent Children). Tady máme v podstatě úvod k nové hře, která se na nás chystá, film ale díky hlavnímu hrdinovi, kterým není hlavní postava z nadcházející hry, má i docela dost prostoru pro svůj vlastní příběh. No a ten není úplně špatný, jsou tam bitvy, je tam politika a má to i atmosféru. Charaktery ujdou a jsou velmi dobře nadabované (viděl jsem anglickou verzi). Sice jsem u první bitevní sekvence chvíli přemýšlel, jestli se nedívám na nové Starship Troopers, ale finální střet a okolnosti, které k němu vedli se mi líbily. U mě nové FF končí prostě dosti dobře, přeloženo do řeči čísel - 7,7/10 ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jak se přesně na Japonce a jejich vypiplané CGI animáky sluší a patří, je zatím nejnovější Final Fantasy opět pompézním akčním blockbusterem. A nejen to. Uragán gigantických čepelí a monstrózních démonů je tentokrát dokonce až tak dramaturgicky našláplej, že v mých očích hravě překonává naprostou většinu letošního amerického filmového léta. Bylo to šíleně drahý a je to na tom vidět, tady se vařily serverovny. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

To se tak ve Square Enix podívali na sérii Transformers, Warcraft a Hvězdnou Pěchotu, a řekli si že to jsou jen komorní konverzačky, které by bylo pozvednout na konečně pořádně epickou úroveň - a tak i udělali. V jediném filmu, však co na tom že konzistence filmového světa bude připomínat jogurt s projímadlem potom co už společně prošly trávícím traktem, když se v tom filmu smíchá úplně čistý svět současnosti v napodobenině Londýna, fantasy hrdinů a kouzelníků, obřích mechů, vesmírných lodí a armád brouků (a do toho klasicky japonští gigadémoni a chapadlovitá gigamonstra), všechno přitom v silně klišé podobě. Pejsek s kočičkou skotačí nadšením, krom základního pravidla "všechno musí být megacool" tu ale smysl nedává vůbec nic, obzvlášť příběh je prostě jen chaotický bordel který se jen "nějak" snaží uvést další akční scénu. A ty pak tedy vypadají vážně epicky. Technický posun za těch deset let od Advent Children je znát, jak postavy, tak i prostředí jsou zase o krok blíž k fotorealismu, a když jim v akčních scénách sekundují hroutící se města, boje těžké techniky, vybuchující všechno, i Assassins Creed styl osobní akce, tak se na to kouká vážně náramně. No asi jako by si někdo pustil sestřih nejlepších herních CGI videí z Final Fantasy her, a všechno v nich přepálil ještě o sto procent. Otázkou je ale jestli to má pak vůbec smysl brát jako film, když navíc podobně vizuálně úchvatnou a dynamicky natočenou akci nabídl už ten Advent Children, ale ten měl navíc i mnohem konzistentnější svět, fungující příběh, smysluplnější postavy, a hlavně zajímavou atmosféru. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od těch kreslených sraček se na 3D anime dá skvěle koukat a audiovizuálně je to vážně paráda. Z hlediska děje se logicky nic úžasného čekat nedá, ale nenudí to, bitevní sekvence jsou na hranici dokonalosti a celkově je to takový moc příjemný výplach, od kterého člověk dostane přesně to, co čeká - jednoduchou, skvěle vypadající zábavu. 85% ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

V první řadě, tento film nepojednává o Noctisovi a jeho cestě. A v druhé, člověk si jej paradoxně užije víc, když na něj koukne až po dohrání regulérního FFXV. To jsou slova na úvod, která bych chtěl říct. Ze čtení zdejších komentářů jsem se mohl dozvědět, že jde o zbytečný film. Není tomu tak! Film je natočen, aby doplnil dějství hry. Proto jsem taky řekl, že zkouknout jej až po hraní hry od začátku do konce je tím nejlepším řešením, jak si jej nejvíc užít (vše se chápe o mnoho lépe). Je tu víc Insomnie, víc Luny a hlavně víc konfliktu, který vedl ke všemu, k čemu vedl (tedy, k totálnímu obsazení světa Niflheimem). Další věcí, co jsem si zde přečetl, že to prý není dobrý film. Nevím, co oněm jedincům v ději chybělo. Má to tempo, má to zatraceně dobrou akci a hlavně napětí a (očekávané, ale dobré) zvraty. Postavy jsou o trochu horší. Mohlo toho být víc ohledně hlavního hrdiny Nixe, aby si jej člověk víc oblíbil (třeba nějaké ohledy do jeho minulosti, když už se zmiňoval o sestře, kterou nedokázal ochránit). Není to tedy vůbec špatný film, stejně jako není dokonalý, ale fanouškovi FFXV dá vše - od samotného kořenového tématu, po věci známé ze hry, tak samozřejmě úžasný soundtrack a nádherné počítačové zpracování. Jedinou větší výtku mám k českému dabingu, kdy výhradně sleduju filmy s ním a zde to bylo na takové hranici snesitelnosti. Luna třeba zněla strašně staře, ačkoliv sama jako postava rozhodně tak stará není (i když tak může díky zpracování filmu vypadat). Ale jinak? Jakožto člověk, který dohrál hru a chtěl si doplnit info o chybějící střípky jejího příběhu, jsem příjemně překvapen (hlavně poté, co jsem dostával spíše negativní ohlasy). Svého vůbec prvního v životě zakoupeného filmu na Blu-Ray nelituju ani v nejmenším. 90% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu se objevuje Audi TT, i přestože se jedná o zcela fiktivní svět. Hodně dalších konceptů vozidel, které se ve filmu objeví, jsou dle reálné předlohy. Je to poprvé, co ve světě Final Fantasy vidíme stroje ze skutečného světa. (UncleMorty)
  • Film je souběžný s příběhem hry "Final Fantasy XV". Mapuje začátek celého konfliktu mezi královstvím Lucis a imperiem Niflheimem. Hra a film se v příběhu navzájem doplňují. (UncleMorty)
  • I přesto, že je film zasazen ve zcela fiktivním světě, lze v něm najít velké množství log a značek, které existují ve skutečnosti. Na náměstích tedy často vidíme loga firem jako je: Beats, Japan Airlines, Audi, Solid Stone a samotného Square Enix. (UncleMorty)

Reklama

Reklama