Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Speciální průzkumná jednotka s krycím názvem Hvězda přechází frontu, aby přesně určila pozice a sílu nepřítele. Rozkaz je jasný. Přejít pod krycí dělostřeleckou palbou frontu, vyhnout se kontaktu s nepřítelem a zjistit o připravovaném fašistickém útoku co nejvíce. Což je v týlu nepřítele, který připravuje mazaný tah a jehož slídící psi větří pach protivníka, úkolem nad lidské možnosti. Strastiplné drama sovětských průzkumníků tak vrcholí v působivém finále. V životě průzkumníka totiž platí jediné pravidlo – být neviditelný, nebo být zabit. Hvězda je celovečerním filmem, který moderní formou vrací ruskou válečnou kinematografii zpátky do hry. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

retrix

retrix (hodnocení, recenze)

Trochu naivní, jinak klasický válečný film současné ruské kinematografie. Určitě válečného fandu tento film zaujme ale i ničím vyjímečným nepřekvapí.

M.B

M.B (hodnocení, recenze)

Příjemné překvapení od Rusů,je to jiné zpracování válečných filmů než jsme byli zvyklí z dřívějška.4hvězdičky.

Lulla

Lulla (hodnocení, recenze)

Po hodnocení vážených kolegů byl tento film pro mě velkým zklamáním. Podobným fimům jsme v osumdesátých letech řílkali "rambiáda" a přesně na tuhle tradici průměrných sovětských válečných filmů z osmdesátých let navazuje. Schématický děj, nepřesvědčiví herci, špatná kamera a animace při které jsem si nemohl nevzpomenout na Karla Zemana (jeho filmy jsou ale o 40 let starší:))

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

To akicita: Ovšem řitkovská lokalizace hrozná, při rychlejších dialozích zvláště ze začátku nestíhají, pletou se mužský a ženský rod a úroveň překladu vůbec je slabá.

akicita

akicita (hodnocení, recenze)

Myslím, že to je jeden z nejlepších "řitkovských" filmů. Každopádně v současné ruské produkci to hodnotím vysoko, profesionálně udělaný.

demiurg

demiurg (hodnocení, recenze)

Řekl bych moc dobrý film. Váolečný film bez jistého patosu a oslavy hrdinství je vzácnost takže-plný počet.

MadWolf

MadWolf (hodnocení, recenze)

Narozdíl od Hollywoodské produkce film končí realisticky. Ruští filmaři mají u válečných filmů velmi vypracovaný smysl pro detail. Některé zbytečné scény mohl režisér vynechat ale i tak film patří k tomu nejlepšímu z kategorie válečných filmů.

Reklama

Reklama