Reklama

Reklama

Hořkých sedmnáct

  • USA The Edge of Seventeen (více)
Trailer 1

Nadine (Hailee Steinfeldová) a Krista (Hayley Lu Richardsonová) jsou dvě nerozlučné nejlepší kamarádky, které se snaží protloukat střední školou společně... dokud Nadine nezjistí, že se jí Krista za zády tajně schází s jejím starším bratrem. Dívky si brzy uvědomí, jak tenká je hranice mezi nejlepšími kamarádkami a úhlavními nepřítelkyněmi. Herecké obsazení doplňují Kyra Sedgwicková, která hraje Nadineinu dobrosrdečnou, ale naprosto neschopnou matku, a Woody Harrelson, jenž exceluje v roli pana Brunera, Nadineina učitele Angličtiny a mentora, který se až podezřele dobře vyzná v dívčích neshodách. (Cinemax)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (240)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Ze života teenagerů. 1)  Extrémně protivná Nadine je zobrazená vtipně, takže její postava diváka (alespoň tedy mě) baví. Ovšem nemylme se, film neukazuje běžné trable dospívání. Ta holka je prostě kráva._____ 2)  Nejvíce se mi líbil životem poučený učitel (55letý Woody Harrelson)._____ 3)  Ani rychlený a nevěrohodný konec snímku nepřidá._____ 4)  Z kluků mě zaujali 31letý (!) Kanaďan Hayden Szeto (korejský spolužák Erwin), 24letý Blake Jenner (Kristin starší bratr Darian) a 26letý Kanaďan Alexander Calvert (Nick z Petlandu). ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Film jsem zpočátku ignoroval, ale na doporučení kamaráda jsem jej riskl a jsem v němém úžasu jak perfektní to bylo. Pro mě jeden z nejlepších Coming of age movies of all time. Hailee Steinfeild si zaslouží oscara, poněvadž lépe ztvárnit podrážděného teenejždra, který je ignorován okolím s majícími sklony k sebevraždě už nešlo. Navrch perfektní Wooody Harrelson, trochu vtipu, spousta nostalgie z mládí a silné emoce doprovázející celý film. Hleděl jsem na to do 3 rána jak po 5 red bullech. Jasných 5. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Takéto filmy o dospievaní sú zväčša dosť podobné a často sú zamerané predovšetkým, resp. výlučne, na prebúdzanie sexuálnej aktivity a vzopretiu sa svetu dospelých. Áno, aj tu bola táto téma prítomná, ale malo to oveľa oveľa širší záber a dostal som veru viac ako som od toho očakával. Nadine mi bolo na jednej strane ľúto, no zároveň mi v niektorých momentoch išla dosť na nervy, hoci som ju podvedome aj v mnohom chápal a dospievať bez opory priateľov a ocitnúť sa osamotený v tejto fáze života, to teda dokáže s mladou dušou dosť zamávať. Film bol teda nadpriemerný, aj keď s menšími výhradami v scenári, ale malo to v sebe okrem drámy aj svojský dôvtip, čo bolo zároveň aj ďalším pozitívom. Hailee Steinfeld bola výborná, veľmi sympatická herečka. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Vskutku nasieracia hlavná postava, ktorú chápeme i nechápeme zároveň. Hailee Steinfeld je nepochybne veľkým talentom, to už ale vedeli predsa Coenovci. Woody je správne ZENový no a Hayden Szeto (neuvedený na dtbs) od prvej chvíle jasný favorit. Krásne vybalansové ženským vedením Kelly Fremon Craig. Nedocenené v awards season. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fakt peckózní film o problémech dospívání a o hledání sebe sama. Woody Harrelson do šíleného marastu, který má hlavní hrdinka v hlavě, úžasným způsobem hází vidle. Hailee Steinfeld ztvárňuje hlavní postavu naprosto přesvědčivě, občas jí to i moc sluší. Vlastně všichni obsazení se typově opravdu skvěle hodí do svých rolí. A já se zase jednou parádně pobavila, i když musím říct, že některé momenty byly až dojemné. (80%) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (5)

  • Kostymérka filmu Carla Hetland řekla, že měla být Nadine vykreslena jako outsider, proto se záměrně vyhla stylu geek nebo goth, protože by existovala možnost, že ve škole taková skupina lidí už je a tím pádem by Nadine někam patřila. Rozhodla se proto pro lyžařskou bundu. Na australském eBayi našla pánskou lyžařskou bundu, ze které kostymérský tým ušil repliku. Řekla: „Věděla jsem, že hledám pánskou bundu, kdyby to byla dámská bunda, bylo by to příliš roztomilé a příliš trendy.“ Jeden z osobních favoritů Carly Hetland ve filmu je šedé tričko, na kterém je nápis „University of Tuktoyaktuk“, odkazující na severní oblast v Kanadě. Toto tričko má pro Carlu sentimentální hodnotu. Řekla: „Nosila jsem s sebou toto tričko v kostymérském kufru od 90. let a čekala na správnou postavu, která ho oblékne. (vojacekr)

Reklama

Reklama