Reklama

Reklama

Hořkých sedmnáct

  • USA The Edge of Seventeen (více)
Trailer 2

Nadine (Hailee Steinfeldová) a Krista (Hayley Lu Richardsonová) jsou dvě nerozlučné nejlepší kamarádky, které se snaží protloukat střední školou společně... dokud Nadine nezjistí, že se jí Krista za zády tajně schází s jejím starším bratrem. Dívky si brzy uvědomí, jak tenká je hranice mezi nejlepšími kamarádkami a úhlavními nepřítelkyněmi. Herecké obsazení doplňují Kyra Sedgwicková, která hraje Nadineinu dobrosrdečnou, ale naprosto neschopnou matku, a Woody Harrelson, jenž exceluje v roli pana Brunera, Nadineina učitele Angličtiny a mentora, který se až podezřele dobře vyzná v dívčích neshodách. (Cinemax)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (240)

campix 

všechny recenze uživatele

Další z teen filmu, kde je hlavní hrdinka neskutečná kráva a vlastně si více či méně kazí život hlavně sama. Totální antipatie, nulová příběhová hodnota, malicherné problémy a pro mě ne úplně přesvědčivá Hailee Steinfeld. Nic méně. Hezky natočeno, místy hodně vtipné a spárované se zajímavou hudbou. Já osobně bych nedoporučil, ale pokud jste konzumentem podobných věcí nebo máte zrovna náladu, tak proč ne. Alespoň Woody Harrelson je hodně fajn. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jedna z najhorších vecí čo sa môže mladému človeku stať je to, keď nevie čo sám so sebou... Dievčinka mala ale šťastie, že stretla toho celkom zaujímavého chlapíka. To by ale nebola romantika, keby najskôr okolo toho neboli nejaké tie "tančeky a vytáčky". Bolo to ale veľmi dobre natočené a hlavná postava ma celkom dobre zabávala, hlavne keď dievčinka hľadala problémy tam, kde neboli a pod. Tiež muzika ušla, takže celkom spokojnosť. 70/100 ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Mnou dlouho přehlížená povedená komedie, ve které Hailee Steinfeld exceluje jako na celý svět nasraná teenagerka, které se život zhroutí ve chvíli, kdy její nejlepší kamarádka začne chodit s jejím bratrem, a od té doby je to dobře působící kolotoč vtipných událostí, kdy mimo komediální scénky nechybí ani vážnější a emocionálně dojímavější části. Jako celek to působí dost vyrovnaně, Hailee spolu s výborným Woodym Harrelsonem, jakožto sarkastickým učitelem libujícím si v černém humoru, tady solí jednu hlášku za druhou a komediální stránka tedy funguje slušně, stejně tak jako protikladný drastický příběh Haileeiny rodiny. Žádné hlubší filmové poselství snímek nemá, ale na pobavení je to více než nadprůměrná věc, kterou pozvedávají především herecké výkony, humor a lidsky podaný příběh. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Občas si hovorím, že sledujem žáner, ktorého nie som cieľovou skupinou a tak je jasné, že ma konkrétny film nemôže príliš osloviť. Lenže ono je to možno inak, možno to chce mať cit pre žáner a práve vtedy dokáže autor osloviť diváka akéhokoľvek. Aj náročnejšieho povedzme. Hailee Seinfeld som veril úplne všetko a úplne všetko som veril aj celému jej okoliu. Ak sa sem tam objaví nejaké klišé, tak aj tak som mal pocit, že iba ku prospechu veci. Nadine si myslí, že má problém s okolím, ale možno ho má iba sama so sebou. Kto si so sebou v teen veku nevedel rady, bude mať z toho veľmi príjemného a zhusta nedoceneného filmu radosť. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

"Hlavní postava je strašná kráva. To, co hlavní hrdinka řeší, jsou banální problémy. Nikdo jí nic nedělá a ona má se vším problém." Tady někdo neví (nebo to zapomněl), jak těžké je být sedmnáctiletý teenager. Hormony šílí, už se nepovažuješ za dítě, ale k dospělosti ti ještě něco chybí, rodiče jsou pitomí, spolužáci jakbysmet, hledáš svoje místo ve světě, hledáš sám sebe. Já se moc dobře dokážu ztotožnit s "divnou holkou", která se vypořádává se sebenenávistí; když nemůžeš vystát sám sebe, těžko můžeš mít rád lidi okolo sebe. Na to, že hořkých sedmnáct už mi není nějakou chvíli, jsem s hlavní hrdinkou hluboce cítila. Dlouho jsem neviděla film, který by s takovou lehkostí a zároveň vážnou tváří dokázal nadhodit téma "i puberťáci maj svoje problémy". Z popisku bych trochu pochytila dojem, že se jedná o klasickou americkou high school záležitost, ale vůbec ne. Všechno bylo tak autentické a věrohodné, včetně hlavní hrdinky. A Woody Harrelson byl také příjemným zpestřením. Jednoznačně 5*, protože jsem po dlouhé době při sledování filmu nekoukala do telefonu. Nedokážu si vzpomenout na jediný okamžik, co by mě nebavil. :) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (5)

  • Kostymérka filmu Carla Hetland řekla, že měla být Nadine vykreslena jako outsider, proto se záměrně vyhla stylu geek nebo goth, protože by existovala možnost, že ve škole taková skupina lidí už je a tím pádem by Nadine někam patřila. Rozhodla se proto pro lyžařskou bundu. Na australském eBayi našla pánskou lyžařskou bundu, ze které kostymérský tým ušil repliku. Řekla: „Věděla jsem, že hledám pánskou bundu, kdyby to byla dámská bunda, bylo by to příliš roztomilé a příliš trendy.“ Jeden z osobních favoritů Carly Hetland ve filmu je šedé tričko, na kterém je nápis „University of Tuktoyaktuk“, odkazující na severní oblast v Kanadě. Toto tričko má pro Carlu sentimentální hodnotu. Řekla: „Nosila jsem s sebou toto tričko v kostymérském kufru od 90. let a čekala na správnou postavu, která ho oblékne. (vojacekr)

Reklama

Reklama