Reklama

Reklama

Extrémní předsudek

  • Česko Extrémní prostředky (více)
TV spot

Obsahy(1)

Jack Benteen, hrdina tohoto "moderního westernu" je mírumilovným, spravedlivým šerifem. Ale pak se v jeho městě objeví skupina dokonale vycvičených vojáků, kteří oficiálně neexistují. Z jeho nejlepšího přítele se stane úhlavní nepřítel. Žena, kterou miluje, ho zradí. A on musí znovu sáhnout po zbrani... (Guild Home Video)

Videa (1)

TV spot

Recenze (66)

kingik 

všechny recenze uživatele

Western zakomponovaný do moderního prostředí. Tak by se v kostce dal charakterizovat počin veterána Waltera Hilla. Jeho poctivá stará režijní škola dala vzniknout poměrně přehledně natočenému kousku bez zběsilých střihů, ale v poněkud ošuntělém hávu. Do takového prostředí Nick Nolte a spol sice spolehlivě zapadnou, ale jen stěží se vám po skončení jejich texaské mise vybaví nějaké silné momenty. Mé hodnocení: 60% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Další chlapácká, westernově laděná Hillova podívaná (a po Driverovi jeho další souboj dvou mužů na opačné straně zákona), tentokrát se zřetelnými ozvuky Divoké bandy (mexické pohraničí, krvavé přestřelky, závěrečný masakr). Žádná taková klasika se nekoná (i když já nikdy nebyl fanda Bandy), scénář je holt slabší, chybělo mí víc akce a nesedl mi Nolteho sucharský zarputilý ochránce zákona, ale silné obsazení potěší a záporák v podání Powerse Boothea, který má všechno, jenom ne někoho, s kým by si mohl popovídat, byl dobrý. ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Bohužel trochu pozapomenutá hillovina, která je slušně vyseklou poctou Peckinpahovi (především WILD BUNCH) a která by mohla být dokonalou klasikou, ale chtělo by to víc dovařený a nekompromisní scénář. Ale i tak jasné klady vítězí: Nick Nolte s tuhým jižanským akcentem, Powers Boothe a Michael Ironside v záporných rolích, Maria Conchita Alonso a další plejádá "béčkových" 80's tváří. Atmosféra mexického pohraniční, hudba (Jerry Goldsmith), závěrečná řež (mohla být klidně delší). EXTREME PREJUDICE rozhodně stojí za shlédnutí jako trochu nedoceněný klenot starého válečníka Waltera Hilla. 70% ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Ve většině svých filmů se W.Hill obrací k westernovému žánru, zde v moderních kulisách americko- mexického pomezí. Příběh dvou bývalých přátel, texaského rangera (N.Nolte) a drogového barona (P.Boothe, jinak sympatický seriálový Phil Marlowe) režíruje jistou rukou s odkazy na S.Peckinpaha, v hudební složce J.Goldsmith zajímavě mixuje mexický folklór s elektronikou. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Boothe, Forsythe, Přeučil Ironside, bachař Clancy Brown, Maria Conchita „Máš smůlu, Predátore, jsem těhotná“ Martinez a spousta dalších povědomých ksichtů zaručí, že obsazení je v rámci žánru a doby vzniku extrémní. Předsudek, že z toho Walter Hill udělá jen další ostře řezané, tvůrčí vynalézavostí neoplývající neo-westernové béčko, které příkladně naplní obsah Internet Movie Firearms Database, nebyl nakonec předsudkem, ale holým faktem. Nolte si hraje na drsňáckého Rangera, ale na stanici Cordella Walkera by to stačilo jen na zvedání telefonů a vaření kafé.. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Nick Nolte sa pri stvárnení svojej postavy inšpiroval Joaquinom Jacksonom, skutočným texaským rangerom. (m.a.t.o.)
  • Maria Conchita Alonso naozaj naspievala všetky svoje vokály počas barovej scény. (m.a.t.o.)
  • Nick Nolte schudol viac ako 23 kíl, aby sa mohol lepšie vžiť do svojej úlohy. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama