Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akce, výstřely z pušek! Hrdina s kytarou „El Mariachi“ je zpátky ve městě! Čeká vás závěrečná část westernové trilogie režiséra Roberta Rodrigueze s Antoniem Banderasem, Johnnym Deppem a Salmou Hayek! (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (471)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Načo sa rozpisovať. Veď všetci vieme o čom je snímok "Vtedy v Mexiku". Takže odcitujem len text songu pražskej kapely Tři Sestry, ktorý podľa mňa najlepšie vystihuje atmosféru tohto snímku. "Kolem kaktusy, je horko tak to si na hlavu nasadím sombrero grande. Viva Zapata! Mě hoří za pata - mám v Porto Pueblo rande. Snad má mě ráda a piňacoláda. Na cestu neškodí, když je chlap macho. Do kapsy tortilly a láhev tequilly. Má milá mi přihřeje nachos. Strašlivý vedro a můj mezek Pedro klopýtá okolo malého ranče. A to není celý, taky je skvělý, že tu slyším výt Komanče. Jsem speedy Gonzalez, však radši bych zalez tam, kde je nejbližší kojotí nora. Však nehledě k tomu, že pospíchám domu, mě vyhlíží krásná seňora. Vylétla kulka, z mé hlavy je půlka, než jsem spad, už bylo od krve poncho. Teď nade mnou stojí, už pět neděl svoji, má milá a sousedů Pancho. Mexiko, Mexiko sombrero grande tequilla. Donde esta zapateria, čeká mě milá. *** ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Množstvo hviezd sa nie vždy automaticky rovná dobrý film. Toto je jeden z príkladov absolútne nezáživnej akčnej zlátaniny. Akcie je tu požehnane, to treba uznať, ale aj poriadne prestrelenej. Je to akčňák a tak k nemu treba pristupovať s nadhľadom, ale Rodriguez nedokázal nájsť tú správnu mieru. A sladký Enrigue ??? Tak , to už fakt neviem , čo to bolo za nápad...Vytĺcť prachy, jedine to ma napadá. V záverečnej scéne lietajú vzduchom peniaze a pripadá mi, že so samotným filmom je to podobne. Toto boli naozaj vyhodené peniaze. 40% ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle je perfektní příklad dokonalé souhry mnoha skvělých a charismatických herců, kteří hrají buď dobře, nebo velmi dobře (Depp). Mnoha šílených postav. Výborného scénaře, kde vše souvisí se vším a přitom to dává dohromady jeden velký chaos. A hlavně akce ... Banderas v střílečkových akcích naprosto exceluje, jeho dva parťáci také a triky, dialogy, záběry kamery a totálně ujeté a absurdní situace si říkají o plné hodnocení. Tento film jsem úplně jako by prokoukl až po několika letech po prvním shlédnutí. Je to filmová machrovinka a snad nejlepší Rodriguezův film, podle mě nedoceněný. Opravdová akční paráda. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc jak tři roky, než jsem na to koukl. Teď si myslím, že jsem si to měl odříct ještě dýl. Když jsem poprvé viděl Desperada, nebyla to láska na první pohled, ale postupem času jsem si ho zamiloval. Ovšem toto pokračování jsem si znechutil hned po prvním podívání. Rodriguez mi přijde podobných kvalit, jako Joel Schumacher. Když má peněz dost, natočí břečku. Spousta lidí tady si zoufá, že se kouzlo vytratilo, ale neví, proč tomu tak je. Já to vím. Rodriguez natočil akční poctu Mexiku, vážný dramaticky akční snímek bez kouska humoru nebo nadsázky. Navíc ani ta akčnost nestojí za moc, protože je sakra rychle stříhaná a než vůbec něco pořádnýho začne, tak už jsou všichni obvykle postřílení. Banderas sice párkrát práskne, jenže i on je jen okrajová postava a na víc než pár filozofických žvástů se nezmůže. Co mi ale opravdu pilo krev, je hudba. Chytlavé jižní rytmy se změnily prostě jenom na jižní rytmy. Obyčejně ještě podprůměrně rádiové a navíc dost hlasité. Herci, nedá se říct, že by přehrávali nebo naopak nehráli. Jenže scénář jim toho moc nedovoluje ani nenabízí. I přes politickythrillerový námět vlastně nikdo nemá co hrát. Dá se říct, že jen postavy Johnny Deppa a Rubéna Bladese jsou propracovanější. Jenže, ve filmu o Kytaristovi, kdo o to stojí? Lidé tu taky vytýkají velké množství postav, které rozmělňují děj. Vlastně jich až tak moc není. I v Desperadu bylo hodně postav. Jenže rozdíl tu byl. Hráli je většinou úplně neznámí herci. Člověk prostě od Dafoea nebo Mickey Rourkea nebo Danny Treja nebo Cheeche Marina očekává, že jejich postavy budou něčím víc, než jen zbytečnou vatou, a tak si jich víc všímá. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Rodriguez zapomněl točit dobré filmy. Hollywoodský vzduch mu nesvědčí a asi by se měl přestat cpát těmi hamburgery, protože plný žaludek odkrvuje mozek a měl by se vrátit k lehkému mexickému jídlu, které mu tak svědčilo. Lehkost a přímočarost Desperada se vytratila, místo toho nastoupila nepochopitelná překombinovanost děje a spousta zbytečných postav. Rodriguez NEUMÍ vyprávět příběh. A nebudu vám lhát, když řeknu, že pokud si pustíte trailer, uvidíte v něm drtivou většinu akčních momentů, které ve filmu jsou. A co je hodně překvapivé, ani ty nejsou kdovíjak šikovně nasnímané, snad pouze s vyjímkou útěku Banderase a Salmy, který téměř celý uvidíte - ano - opět v traileru. Á propos Salma - její přítomnost ve filmu by se dala shrnout do zhruba pěti minut celkového času. Uvedení jejího jména v upoutávkách je sice dobrý marketingový tah, ale zároveň tak trochu drzost. A ostatní? Můj oblíbenec Dafoe se tu mihne také jen na chvilku, Banderas je prostě Banderas, tedy nic nového :o), Iglesias nevadí a Depp - toho kdyby nebylo, asi bych už utekl z kina. Jeho "zachovávání stability" je jednou z mála zábavných, i když velmi subtilních, momentů. Celkové resumé - podivné a nudné. Tak za co tu jednu hvězdičku? Za tu krásnou mexickou hudbu. A za naději, že si snad ještě Roberto vzpomene na své invenčí a zábavné začátky. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (21)

  • Snímka vyšla aj pod názvami El Mariachi 3 či Legend of Mexico. (MikaelSVK)
  • Tržby ze severoamerických kin činily milionu 56,4 amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 98,8 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama