Walter HillKamera:
Matthew F. LeonettiHudba:
James HornerHrají:
Arnold Schwarzenegger, Jim Belushi, Peter Boyle, Ed O'Ross, Laurence Fishburne, Gina Gershon, Richard Bright, Brent Jennings (více)Obsahy(1)
Arnold Schwarzenegger si zopakoval roli terminátora v klasickém akčním snímku zkušeného Waltera Hilla. Nekompromisního kapitána sovětské policie Ivana Danka doprovází na každém kroku jeho legendární účes i ukecaný americký parťák v podání Jamese Belushiho. Poprvé v americkém filmu se diváci přenesou do Chicaga přímo z Rudého náměstí v Moskvě. (NFA)
Já být v sauna. Já jít na západ. Na západ jiná ideología. Ta je zlá. Má dobrá. Kolega mé maličkost přidělený zlý. Já rozdat několik facka. Kolega mě přidělený není tak zlý. Já řídila autobus. Já dostala hodinky. Kolega mě přidělený není vůbec zlý. On dobrá člověk jako já. Já teď už musela letět domů. Já účastnit se dobráho rjudého filma, to dobrý zápis do má filmografía. Já spokojenost sama být. ()
║Rozpočet $29miliónov║Tržby USA $34,994,648║Tržby Celosvetovo $40,200,000║ Arnold Schwarzenegger z terminatorskym pohľadom hádzajúcim na každú stranu prichádza z Ruska aby pomohol Americkému kolegovi dolapiť Ruského mafiána. A na prekvapenie táto dvojica celkom fajn funguje bez toho aby tento film musel niekoho urážať alebo vykresľovať v zlom svetle. Akcia tu je v znesiteľnej norme, občas prídu na radu aj nejaké odfrky, k deju ladí aj nevšedná hlučná hromová hudba od Jamesa Hornera, takže v celku ide o ďalší podarení akčný film z dielne producentov Andrew Vajna-Mario Kassar. /80%/ ()
Film, který dokázal jedno, že se USA a v té době se SSSR dokázali dohodnout a sjednat něco, co v té době mohlo být nemyslytelné...ještě. Rudé horko je totiž první film točený Američany, který měl tu možnost odehrávat se i na samotném Rudém náměstí v Moskvě a přitom to byla tak jednoduchá dohoda, respektive fakt, že studená nemusí být válka, ve které v té době obě velmoce byli, ale ani film, který je horký díky parádní akční, komediální jízdě, kde se objeví Arný jako Drsnej Harry z východu po boku s hercem, který se s rolemi nemazlí a hraje je tak jak ho to nejvíce baví, doslova praštěně. Rudé horko je povedený akční film, který rozhodně nenudí. Ústřední dvojka se o to dobře postará a tak je o zábavu minimálně postaráno. --- Doufám, že Vás v tý Vaší slavný poldovský škole v Kyjevě naučili všechno o autonehodách a ceně pojistky. - V socialistických zemích nejsou pojistky potřeba. Všechno tam platí stát. - Jo? Tak mi teda řekněte, když je to tam u Vás takovej ráj, jakto že máte stejný malér s heroinem a koikainem jako my? - Číňani to vyřešili. Brzy po revoluci seřadili všechny dealery a drogově závislé a střelili do týla - Ne to tu nejde. To zasraný politici nedovolí. - Ty zastřelte první. ()
Jako většinu ostatních, i tuto Arnoldovu akci si spojuji se svým raným dětstvím (díval jsem se vůbec na něco jiného?). Pamatuji si, že to bylo docela drsné, tak nějak "rusky syrové", že se minimálně jedna scéna odehrávala v sauně a že jsem to sledoval s rodiči, kteří překvapivě nic nenamítali. Po letech již pochopitelně efekt nebyl tak silný, ale rád jsem zavzpomínal. 60% Zajímavé komentáře: Pohrobek, choze, Rex Mundi, Wormboy ()
Byl to jeden z mých prvních setkání se svalnatým Rakušákem a taky je to pro mě první film s honičkou(navíc dobrou a s autobusy).Plus ještě pár výborých přestřelek.A samozřejmě ty vtipy kdy se Rus podívá do kamery a zeptá se "Kdo je? Drsný Harry?" (to si vždycky představuji jak se u toho ti amerikáni v kiě dáví popcornem :-) ).A Otík jako sovětský oficír je nepřehlédnutelný :-)).Takže z 4* nostalgie. ()
- Sovětští policisté ve filmu používají maďarské pistole FEG PA 63 a FEG PMK 380. (JohnSmith)
- Snímek byl pro distribuci v kinech zkrácen, byla například vynechána scéna, když Rostaviliho žena Cat Manzetti (Gina Gershon) spolupracuje s policií na pasti nastražené při baseballovém zápase, ale jak se ukáže, Viktor (Ed O'Ross) jí lhal a léčka sklapla naprázdno. Rovněž bitka a přestřelka mezi Dankem (Arnold Schwarzenegger) a členy gangu Cleanheads je sestříhána a proto děj navazuje poněkud krkolomně. Pro vydání na DVD byly všechny vynechané scény doplněny. (Robbi)
- Prvá polovica scény bitky v saune sa točila v budapeštianskych termálnych kúpeľoch Rudas a druhá v Rakúsku, pretože v Budapešti nemali sneh. (gogo76)