Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger si zopakoval roli terminátora v klasickém akčním snímku zkušeného Waltera Hilla. Nekompromisního kapitána sovětské policie Ivana Danka doprovází na každém kroku jeho legendární účes i ukecaný americký parťák v podání Jamese Belushiho. Poprvé v americkém filmu se diváci přenesou do Chicaga přímo z Rudého náměstí v Moskvě. (NFA)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (348)

Matty 

všechny recenze uživatele

Jako většinu ostatních, i tuto Arnoldovu akci si spojuji se svým raným dětstvím (díval jsem se vůbec na něco jiného?). Pamatuji si, že to bylo docela drsné, tak nějak "rusky syrové", že se minimálně jedna scéna odehrávala v sauně a že jsem to sledoval s rodiči, kteří překvapivě nic nenamítali. Po letech již pochopitelně efekt nebyl tak silný, ale rád jsem zavzpomínal. 60% Zajímavé komentáře: Pohrobek, choze, Rex Mundi, Wormboy ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vtipná a dynamická sonda do policejních praktik Ruska. Tentokráte jsou právě v Americe ti neschopní a Rusové mají pomoct. Jak nezvyklé role. Tohle bych od Waltera Hilla nečekal. A slibný námět se nerozvijí vůbec špatně. Scénář je samozřejmě celkem jednoduchý a moc se toho ve filmu nestane, ovšem hlášky jsou brilantně vyšperkované a duo dvou tak odlišných policistů má prostě své kouzlo. Navíc Arnold je tady v ruské uniformě, s kupou hlášek a svojí nezaměnitelnou prkenností prostě a jednoduše geniální. Akce je překvapivě zručně natočená a nepostrádá patřičný říz a rychlost. Občas mi tu vadily klasické úlety 80.let (šílené účesy, drsné řeči, nechtěně trapné frajeřinky), ale to se přežít dá. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch několika Arnoldových filmů, který se může pochlubit souvislým dějem, pořádnou zápletkou a vcelku zdařilým manévrovacím prostorem. Tvůrci chytře znásobili humoristickou vložku, když nesázejí pouze na zviditelňování rozdílů mezi civilizacemi, ale též oběma hrdiny. Nástup hlavní postavy na scénu patří mezi zapamatováníhodné momenty. Souboj v ruské sauně, potažmo i následující náhled na sovětskou kulturu se ukazuje jako překvapivě funkční. Ovšem s posunem děje na americké území ztrácí děj na své drsnosti a spíše se naklání ke komediálně laděné kriminálce. Přesto však - nejen kvůli době ve které vznikl - stojí tento snímek za zhlédnutí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Co ten pytel sraček na chodníku?“ – „Bydlí tady.“ Dal jsem si v jeden den dva režijní kousky od Waltera Hilla – pětadvacet let starou klasiku Rudé horko a novinku Bullet to the Head. Právě ta určitě nepotěší tak, jako před lety tohle netradiční béčko. I když zub času je samozřejmě neúprosný. Disciplinovaný žulový sovětský policista a nezkrotný americký detektiv sice nejsou tak výbušnou dvojicí jako třeba Bruce Willis a Damon Wayans, nicméně jejich cesta za nebezpečným drogovým dealerem je plná humoru, na svoji dobu slušné akce a klasického klišé. Arnieho částečné oproštění od image neandrtálce je fajn, jeho reflex při zabití švába nebo komentář k pornu běžícím v pokoji zaplivaného hotelu jsou fajn, jeho vzpomínky na školu v Kyjevě jsou taky fajn. Rád jsem zavzpomínal!! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Arnold Scharzenegger jako rusák docela sedí a občas vypsutí i nějakou tu svojí dobrou hlášku, ale rozhodně to nedosahuje kvalit jeho pozdějších filmů, ale i tak to jde, jenže to co tenhle film mělo táhnou nejvíc se moc nepodařilo a to spojení Belushi Arnold, to prostě moc nefunguje a tak celej film, kterej je na tom postavenej, zapadá ()

Galerie (97)

Zajímavosti (35)

  • Při při pohřbu Dankova kolegy Jurije Ogarkova (Oleg Vidov), kterého zastřelil Viktor Rostavili, je na náhrobku uvedeno 1949-1988. Když se ale Ivan Danko (Arnold Schwarzenegger) v Chicagu zapisuje do hotelové knihy, uvádí datum 8/4/87. (Robbi)
  • Arnold Schwarzenegger se musel kvůli této roli naučit něco rusky, u této role mu byl výhodou jeho přízvuk. [Zdroj: kniha Total Recall: Můj neuvěřitelný životní příběh – Arnold Schwarzenegger, Peter Petre] (asdfasdf)

Související novinky

Stallone: Méně brutality, víc srandy

Stallone: Méně brutality, víc srandy

08.04.2011

Nebojte, netýká se to dvojky Expendables, která by se měla začít natáčet na sklonku léta. Tento film chce Sly dokončit ještě předtím. V akční krimi Headshot si zahraje nájemného zabijáka z New… (více)

Reklama

Reklama