Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger si zopakoval roli terminátora v klasickém akčním snímku zkušeného Waltera Hilla. Nekompromisního kapitána sovětské policie Ivana Danka doprovází na každém kroku jeho legendární účes i ukecaný americký parťák v podání Jamese Belushiho. Poprvé v americkém filmu se diváci přenesou do Chicaga přímo z Rudého náměstí v Moskvě. (NFA)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (349)

Jordan 

všechny recenze uživatele

osemdesiate roky končili, rovnako ako studená vojna a pomaly aj celý sovietsky zväz - a tak si režisér/producent/scenárista Walter Hill, ktorý už v tej dobe nemusel nikomu nič dokazovať, povedal, že to (rovnako ako stúpajúci kredit Arnieho) ešte poriadne vyžmýka a urobil jednu naozaj klasickú i keď čo do akcie miernejši - no o to viac uhláškovanejšiu buddy klasiku s naozaj veľkým finále s americkými autobusmi. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po veleúspěšných 48 Hodinách (a před jejich nezbytným pokračováním) přišel westerny odkojený mistr drsných machistických akčňáků Walter Hill s další buddy movie, která tentokrát dává dohromady sveřepého ruského terminátora Arnolda a cynického chicagského fízla Belushiho. Opět se potvrzuje, že zkušený režisér dokáže zmírnit Arnoldovu topornost na minimum (pro začátek vhodnou rolí, tj. rolí s minimální mimikou a využívající Arnieho akcent) a s Belushim jim to dohromady šlape od vzájemné nesnášenlivosti až po nevyhnutelný respekt a přátelství a to za fajn slovních výměn a hlášek, vtipně komentujících rozdíly mezi komunistickým Ruskem a kapitalistickými USA. Do topky osmdesátkových akčňáren bych to ale nedal, i proto, že to není zas až tak akční a Danko není ikonickou postavou, byť na to měl náběh. Po zajímavost, Rudé horko bylo první západní produkcí, které bylo umožněno natáčet na Rudém náměstí v Moskvě a to údajně proto, že hlavním hrdinou je (kladný) Rus. Stálo to jen šest měsíců vyjednávání a byla povolena jen jedna kamera. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Kdo je Drsný Harry?" Přímočarý klasický akčňák, nic víc, nic méně, v původním znění s titulky ovšem o dost sympatičtější a navíc bez té atmosféry laciného béčka, kterou mu přisuzuje náš dabing a se kterou jsem si ho (bohužel) pamatoval. Ve filmu je řada nezapomenutelných scén (už jen ten moskevský úvod!) a Arnold Schwarzenegger a James Belushi se výborně doplňují. Krvavé dynamické akci v podání Waltera Hilla pak nelze vytknout snad vůbec nic. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Arnold je a bude vždycky borec se suprovejma hláškama. Jeho hlavní doménou jsou role, které zrovna neoplývají Shakesperovskou angličtinou a vždy si rád za sebou zanechá nějakou tu řádku mrtvých. Tady si jej navíc můžeme vychutnat ve skvělém mezinárodním akčňáku poctivého řemeslníka Waltera Hilla. Stále mi v hlavě zní skvělá hudba Jamese Hornera (ano čtete dobře). Známe pravidlo že hudba dělá film zde platí do puntíku. Dodnes v hubě cítím tu pachuť autobusového nádraží kde se odehrává závěrečná scéna. Tento film miluju! Škoda že už by něco podobného dneska nikdo nenatočil. 90% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

To plné hodnocení je hlavně za ten naprosto geniální začátek, jak Arnold vyhodí do sněhu toho tlusťocha v sauně plný nahejch svalovců a ještě při tom stíhá drtit v ruce žhavej šutrák. Dála následuje bitka v baru kde Arnold utrhne chlapovi nohu a vysype z ní kokain OH YES!!!!!!!!! Po příjezdu do Ameriky už to není takovej hardcore, ale film je stále zábavnej hlavně díky slovním přestřelkám mezi Belushim a Arnoldem. "Proč ti furt pípaj ty hodinky?" "To je abych nakrmil papouška." "To rusky znamená honit si ho?" A nebo další perlička: "Všechno v pohodě?" "Jo." "A co tady dělá ta halda sraček?" (při tom Belushi ukazuje na zmasakrovanýho chlápka) "Bydlí tady." No prostě takovýhle filmy už se dneska netočej a já myslim že je to sakra škoda. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (36)

  • Herec Laurence Fishburne (Stobbs) je v titulcích filmu uveden ještě pod jménem Larry, pod nímž vystupoval v počátcích své kariéry. (rakovnik)
  • Režisér Walter Hill usoudil, že je Arnold příliš mohutný, proto zhubnul o 10 liber. Naopak, James Belushi 10 liber přibral. (Džejkop)
  • Při při pohřbu Dankova kolegy Jurije Ogarkova (Oleg Vidov), kterého zastřelil Viktor Rostavili, je na náhrobku uvedeno 1949-1988. Když se ale Ivan Danko (Arnold Schwarzenegger) v Chicagu zapisuje do hotelové knihy, uvádí datum 8/4/87. (Robbi)

Související novinky

Stallone: Méně brutality, víc srandy

Stallone: Méně brutality, víc srandy

08.04.2011

Nebojte, netýká se to dvojky Expendables, která by se měla začít natáčet na sklonku léta. Tento film chce Sly dokončit ještě předtím. V akční krimi Headshot si zahraje nájemného zabijáka z New… (více)

Reklama

Reklama