Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger si zopakoval roli terminátora v klasickém akčním snímku zkušeného Waltera Hilla. Nekompromisního kapitána sovětské policie Ivana Danka doprovází na každém kroku jeho legendární účes i ukecaný americký parťák v podání Jamese Belushiho. Poprvé v americkém filmu se diváci přenesou do Chicaga přímo z Rudého náměstí v Moskvě. (NFA)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (349)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Je to skôr komédia ako krimi, ale inak Arnie a Belushi sú vtipná a sympatická dvojka. Arnie nikdy nevedel hrať ale tento krát mám pocit, že to zahral až príliš terminatorovsky, ale čo už je to rus, takže je to celkom fajn. Ale na druhej strane, James Belushi to s jeho hláškami vyťahoval niekedy aj za Arnolda. Fajn akčňák rád sa k nemu vraciam. 75% - 4* ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

,,vzdávám to, celá ta věc je na mě moc ruská" Belushi to vystihl dobře. Arnie mě zde moc nebavil, Belushi tam furt něco vyřvává, celej film se mezi sebou hlásej (teda spíš Belushi ho hlásí) ale vtipe vylez.. akce tam je, ale málo.. záporáci, rusáci.. pff nuda. Jediný co hodnotím pozitivně, je začátek a ta akce. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejslabších filmů se Schwarzeneggerem, který se do role sovětského kapitána zoufale nehodí, jelikož neudrží ani ten svůj příšerně hraný ruský akcent. Belushi je zase dost nevtipný a ty jeho sexistické narážky jsou spíše otravné. Akce to také moc nemá a příběh moc neohromí. Jediné, čím se může film pyšnit, že se filmaři mohli exkluzivně vydat do samotného srdce Ruska, na neznámější náměstí Moskvy. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Ivan Danko (Arnold Schwarzenegger) je ruský tvrďák co se nebojí uvést polonahý a mlátit padouchy ve sněhu. Nebojí se vzít rozžhavený uhlík do ruky, a nebo lámat nohy na požádání. To je náš ruský tvrďák Ivan. Když mu pláchne ruský gangster do Ameriky, je vládou požádán, aby ho pronásledoval. V USA Ivanovi přidělí Chicagského poldu (James Belushi). Jak tyhle dva spolu vychází je parádní. Chemie mezi touhle dvojkou opravdu dobře funguje. Přehnaně prkený Arnie, co neukáže za celý film úsměv. Jinak ničím jiným Rudé horko nepřekvapí. Úsměvné hlášky, pěkná akce a tím to končí. Rutinní průměrný akčnák, co nemá moc es v rukávě. Jediná esa jsou hlavní herci a semtam úsměvná hláška. (64 %) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrné krimi/drama, nebo akční thriller chcete-li, který mě bavil hlavně na začátku. Arnie coby tvrdý sovětský kapitán a jeho akce v sauně (lázních), to byl opravdu zajímavý start toho filmu. Dokonce i nástup Belushiho byl v rámci přijatelnosti, jenomže jak čas utíkal, začala tomu jaksi docházet šťáva. Jediným zpestřením tak pro mě byla scéna z nemocnice a přítomnost Giny Gershon, která k velké smůle zůstala tentokrát oblečená. Jinak jsem měl však mnohem větší očekávání, takže pro mne jisté zklamání a hlavně obyčejný průměr. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (36)

  • Film bol okrem iného dôsledkom dlhoročnej snahy Waltera Hilla i Arnolda Schwarzeneggera pracovať spoločne. Rešisér usiloval urobiť hlavného hrdinu v štýle Johna Waynea či Clinta Eastwooda, a tak sa usiloval zmierniť rolu Arnieho so slovami: „Mal som dôveru v neho ako herca. Nechcel som ho predstaviť len ako vagón týčiaci sa cez budovu. Arnold má schopnosť komunikácie, ktorá pretína kultúry a krajiny. Oni jednoducho milujú toho chlapa vyhrať. Ale všetci si myslia, že pre jeho svaly. Ale to nie je všetko? Je to jeho tvár, jeho oči. On má tvár, ktorá je návratom k válečníkovi zo stredovekých čias alebo starovekého Grécka". Snahu navodiť hrdinský pátos mala podporiť i hudba Jamesa Hornera. (marlon)
  • Nad podpisem Ivana Danka (Arnold Schwarzenegger) v hotelové návštěvní knize je jméno a podpis Jima Morrisona, zpěváka ze skupiny The Doors. (Džejkop)
  • Snímek byl pro distribuci v kinech zkrácen, byla například vynechána scéna, když Rostaviliho žena Cat Manzetti (Gina Gershon) spolupracuje s policií na pasti nastražené při baseballovém zápase, ale jak se ukáže, Viktor (Ed O'Ross) jí lhal a léčka sklapla naprázdno. Rovněž bitka a přestřelka mezi Dankem (Arnold Schwarzenegger) a členy gangu Cleanheads je sestříhána a proto děj navazuje poněkud krkolomně. Pro vydání na DVD byly všechny vynechané scény doplněny. (Robbi)

Související novinky

Stallone: Méně brutality, víc srandy

Stallone: Méně brutality, víc srandy

08.04.2011

Nebojte, netýká se to dvojky Expendables, která by se měla začít natáčet na sklonku léta. Tento film chce Sly dokončit ještě předtím. V akční krimi Headshot si zahraje nájemného zabijáka z New… (více)

Reklama

Reklama