Reklama

Reklama

Recenze (42)

Psychor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakožto znalec tajemna shledávám námět seriálu American Gods značně poutavým. O to více jsem byl zklamán pokulhávající exekucí. Bryan Fuller by zkrátka potřeboval k ruce někoho o poznání kreativnějšího než Michaela Greena. Od scénáristy slaboduchých komiksovek bohužel nikdo nemůže čekat žádné zázraky. Asi se tak ani nelze divit skutečnosti, že pilotní epizoda odstartovala krajně neoriginálním prologem, který způsobem vyprávění a digitálně krvavým vizuálem doslova kopíruje Snyderův 300. Zásadní problém vidím i ve špatně napsané postavě pana Wednesday. Tento nesympatický tlachal působí velmi otravně a divák si užívá každou minutu, kdy má od něho pokoj. Přesto nad seriálem zatím nelámu svou expertní hůl a s přihlédnutím k ucházející mysteriozní atmosféře dám šanci i následující epizodě. Zatím však slabší tři hvězdy. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parada. American Gods jsem cetl pred par lety a adaptaci jsi vyhlizel s mensi skepsi. ALe dostal jsem hned v prvnim dile pecku. Vizualne vybrousenou pecku (ty zpomalovacky, ty detaily, ta prestylizovanost, ze oci jen prechazi), ktera se velmi rychle rozjede a velmi rychle dokaze bavit i po emocionalni strance. Jen doufam, ze jim to vydrzi celou serii! ()

Reklama

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co činí z téhle epizody přece jen špičkový úvod by se dalo shrnout do tří pěkných skupinek: 1.) ztvárnění vedlejších postav- Low Key Lyesmith, Mad Sweeney, Audrey, Technical Boy-, 2.) (dle očekávání) úchvatný vizuál- krev a déšť především-, a hlavně 3.) Reitzellova hudby od lehkých tónů piana po všechny ty podivné a děsivé skřípoty. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Studená vizuální onanie nad nezfilmovatelnou a po atmosférické stránce snad až meditativní knihou. Román se vyznačuje silnými mikropříběhy s nadmíru poutavými filosofickými pointami, které hrají prim nad bezduchým mlácením vypravěčské slámy a dosebezahleděností. V pilotu je to zatím přesně naopak. Gaiman je architektem barvitého městečka plného spletitých uliček, v němž Fuller se Sladem zatím jen opatrně našlapují ze strachu o poškození vzácných historických budov. ()

Happens 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Silně artový film, těžící ze síly momentů a barvitých dialogů (a la Quentin Tarantino), sestříhaný z dílčích částí, přičemž hlavní linie se posouvá do dalších epizod. Pro někoho zmatečné místy až na styl Davida Lynche, ale stále si přes svou mysterioznost drží zajímavou a pozvolna rozklíčovanou epiku. To chceš. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama