Reklama

Reklama

Recenze (42)

Hanzman 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých velkých životních snů bylo vidět svou nejoblíbenější knihu ever na stříbrných plátnech. Ale pak jsem si vlastně řekl, že to nejde, protože tak urbanistickou, epickou a mytologickou, dechberoucí, filozoficky snovou "boží" věc prostě filmaři nezvládnou. Už jsem se prostě smířil s tím, že Americké bohy budu mít jen ve své fantazii...Nakonec to přece jen jde... Není to v kině, není to kompletní, je to v bedně a zatím jen pilot. K tomu jsem totální fanoušek ovlivněný předlohou. Nicméně vizuální projev, hudba i podkres, dramatické momenty, herecké výkony, přenos příběhu, který vlastně v první epizodě ani nezačal, je...FASCINUJÍCÍ je to správné slovo.. Po prvním díle bych dal 6/5 a strašně bych chtěl ať to pokračuje ve stejném duchu... A moc by mě zajímalo, co na to řekne člověk, knihou či Gaimanem nepolíbený...Podle mě začátek může dost mást a zanechá v člověku asi kvazilión otázek, ale v knize jsem byl na začátku taky zmatený. Gaiman je ovšem vypravěč na výbornou a i tu největší drobnost vždy s noblesou vysvětlí... Našlápnuto je to skvěle, jen to udržet a vygradovat do toho epického finále...prosím :) PS: Už casting první epizody ukazuje že to snad bude nejkorektnější seriál všech dob. :D ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Studená vizuální onanie nad nezfilmovatelnou a po atmosférické stránce snad až meditativní knihou. Román se vyznačuje silnými mikropříběhy s nadmíru poutavými filosofickými pointami, které hrají prim nad bezduchým mlácením vypravěčské slámy a dosebezahleděností. V pilotu je to zatím přesně naopak. Gaiman je architektem barvitého městečka plného spletitých uliček, v němž Fuller se Sladem zatím jen opatrně našlapují ze strachu o poškození vzácných historických budov. ()

Reklama

Psychor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakožto znalec tajemna shledávám námět seriálu American Gods značně poutavým. O to více jsem byl zklamán pokulhávající exekucí. Bryan Fuller by zkrátka potřeboval k ruce někoho o poznání kreativnějšího než Michaela Greena. Od scénáristy slaboduchých komiksovek bohužel nikdo nemůže čekat žádné zázraky. Asi se tak ani nelze divit skutečnosti, že pilotní epizoda odstartovala krajně neoriginálním prologem, který způsobem vyprávění a digitálně krvavým vizuálem doslova kopíruje Snyderův 300. Zásadní problém vidím i ve špatně napsané postavě pana Wednesday. Tento nesympatický tlachal působí velmi otravně a divák si užívá každou minutu, kdy má od něho pokoj. Přesto nad seriálem zatím nelámu svou expertní hůl a s přihlédnutím k ucházející mysteriozní atmosféře dám šanci i následující epizodě. Zatím však slabší tři hvězdy. ()

Snake.Charmer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím velmi slibné. Slade nám předkládá vytříbené vizuály, na které jsme byli zvyklí z Hannibala, stejně tak skvělou práci odvádí Reitzell se svojí minimalistickou atmosferickou hudbou. Skvěle napsané dialogy, zajímavá zápletka, která diváka vtáhne a navnadí na další díly. A na rozdíl od některých dílů Hannbiala seriál výborně šlape dopředu a neutápí se v zdlouhavých do sebe zahleděných dialozích. Navíc skvěle obsazené, za všechny zmíním alespoň božského Iana McShana. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Jedním slovem WOW! Tohle jsem opravdu nečekal, knížku Američtí bohové absolutně miluju a díky ní jsem si oblíbil Neila Gaimana víc než kteréhokoliv předchozího autora, ani za milion let bych ale nevěřil, že se někomu povede mě seriálovou adaptací téhle knížky skutečně nadchnout. Očekávání byla vysoká a ten hype ze zahraničí nepomáhal, pilot tohle všechno ale zvládnul naplnit. Od krvavého prologu, přes bitches in the airports, až k techno-boyovi, vizuální i scenáristická lahoda, vážná i zábavná, mysteriózní i lidská, všechno co zbožňuju na knížce tady je a já jen tleskám a doufám, že se to v tomhle nastaveném duchu ponese až do konce. Kéž by měly i další stanice takové koule co se týče práce se skvělými předlohami. Fantastická práce. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama