Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh fiktivního českého letu na Měsíc začíná ve chvíli, kdy se ukáže, že tento všemi zapomenutý a důkladně vytunelovaný státní projekt je kvůli hrozbě likvidační pokuty od EU nutné bezpodmínečně dotáhnout až po triumfální moment, kdy národ u svých půllitrů bez dechu sleduje přímý přenos z přistání našich zlatých hochů (a jedné dívky) v cílové destinaci. (Česká televize)

(více)

Recenze (61)

semtamfor 

všechny recenze uživatele

Já pořád tvrdil, že nám tady od Český sody chybí nějaká pozitivní, konstruktivní satira. Každýmu jsem říkal, nebojte se toho, zvedněte tu rukavici. No a vida, je to tam. Už to docela pěkně rozjela Kancelář Blaník a Kosmo se v prvním díle tváří taky moc dobře. Včera jsem v týví úplnou náhodou viděl kousek nějakýho pořadu Komici s.r.o. a až jsem divil, jak neskutečně trapný dokážou bejt ty naše stand up hvězdy (teda samo až na Rudu z Ostravy, u toho se divím vždy jen tomu, že ho někdo někam zve). Tohle není trapný. Je to chytrý a vtipný. Těším se na další díly. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tu sme išli no niečoho, o čom sme nemali ani poňatia, ako to bude vyzerať a čo to vlastne vôbec bude. Prvý diel je taká zoznamovačka, častokrát viac trápna, ako vtipná, ale je iné, ak sa nejaký fór podarí a zasmeje sa na tom celé kino v Uherskom Hradišti a je iné, ak na to čumíte doma a občas sa pousmejete. Nápad skvelý, dialógy viac menej dobré, vizuál zatiaľ celkom slabota. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se moc, protože v téhle zmrdo-zemano-babišovské době je ostrá politická satira potřebná jak sůl, ale v prvním díle jsem ji ještě úplně nenašel. Hlavně se mi to teda zatím zdá líp napsaný než zrežírovaný a zahraný, když jsem se vlastně nesmál vtipům zážitkově hned, když byly proneseny, ale až když jsem si v dalším okamžiku racionálně vysvětlil, jak jsou vymyšlené a jak mají fungovat. Tzn. připadala mi vtipná ona idea vtipu, ale ne vtip samotný. Celkově to míří dobrým směrem, baví mě Lubor, nebaví mě posádka, uvidí se, co dál. ()

Castrator odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nic proti satiře, nic proti komedii, nic proti kritice takzvané typicky české povahy či mentality nebo poměrů v ČR, ale nic proti tehdy, kdy má taková satira či komedie úroveň, a hlavně je satirická a vtipná. To o 1. epizodě tohoto seriálu (a obávám se, že to bude platit pro celý seriál) podle mě v žádném případě neplatí. To bylo tak strašně trapné a nevtipné, skoro jako Jetelín (příště si dám majzla, až uvidím v obsazení jméno Hána, ha ha). Novotný jako by si odskočil z Okresního přeboru, Žáček mi lezl těmi svými kecy na nervy po pár minutách, pak už bych mu nejraději dal pěstí. Seriál se asi bude líbit těm, kteří chrochtali blahem u Ztraceni v Mnichově nad kritikou české povahy, těm stačí málo ke štěstí, ale běžný (ten co čumí na televizi od rána do večera nebo po práci) či náročný (někdo jako já) divák nejspíš bude zklamán. No a pokud nebude, tak nebude, tak už to chodí. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Malé české dobýjanie kozmu v malom satirickom seriáli. Niektoré vtipy sú aj vydarené, ale žiadny nie je bombastický, skôr ide o taký trvalý mierny úsmev nad českou povahou a nevyhnutným rozkrádaním od ministra až po bezvýznamné figúrky. Prvý diel skôr slabší a keby som nevedel, že sa to má zlepšiť, asi by som ani nepokračoval. –––– Takže my budeme lhát, abychom nebyli potrestáni za něco, co jsme neudělali. Protože lhát je jistější, než říct pravdu? Pravda sice někdy bolí, ale zároveň je to nejbezpečnější most mezi vaším nitrem a okolním světem. Zkuste to! ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Teplákové soupravy kosmického týmu jsou z Československé lidové armády 80. let 20. století. (sator)
  • V epizodě se posádka koukala na televizní reportáž, která běžela na kanálu ČT 42. V knize „Stopařův průvodce galaxii“ je 42 odpovědí na základní otázku života, vesmíru a vůbec. (steelrock)

Reklama

Reklama