Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Česko roku 2016. Poté, co se ukázalo, že vytunelovaný kosmický program nelze kvůli unijní pokutě zrušit, obrací ministr školství a mládeže Šnajdr všechny síly k jeho uskutečnění. Zatímco tajemník Repelent nemilosrdně škrtá školám, které se nacházejí v blízkosti vápencového lomu, z rozpočtu křídy, ministr hledá sponzora letu mezi nejbohatšími Čechy – tedy těmi z nich, kteří aspoň trochu umí česky. Čtveřice kosmonautů zatím podstupuje těžkou zkoušku, testy fyzické způsobilosti pod dozorem německého astronauta dr. Schmidta, autora cvičebního systému "2000 kliků na zahřátí". Ministr Šnajdr s Ruskou federací vyjednává pronájem kosmodromu Bajkonur, což by bylo dost těžké, i kdyby Rusové nepoužívali své klasické vyjednávací metody, do věci se nemotali Američané, Číňané a veřejné mínění. Nakonec už nejde jen o to, zda budou Češi první Slované na Měsíci, ale jestli jim zůstane alespoň Karlštejn... (Česká televize)

(více)

Recenze (54)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl je o poznání lepší a to hlavně díky (no snad se to ani nedá nazvat) „parodování“ uzavírání mezinárodních smluv a dohod – protože věřím, že to tak skutečně chodí „O nás bez nás“ – to už tu bylo několikrát. Ministr a jeho poradce opět perlí – čtyřka rádoby kosmonautů taky – ty postavy se mi začínají i líbit a je obrovská škoda, že Plodková z tohoto projektu „vyfičí“ – dost jsem si jí oblíbil. Za což mají tvůrci první větší škraloup (v mých očích). No uvidíme, jak to půjde dál. Tohle byl ale jasně nadprůměrný díl…70% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhé epizodě už nemám, co bych vytkl.Bavil jsem se královsky hlavně nad direktivami EU,nad chováním obou zahraničních delegací,nad totálně zmateným ministrem a hlavně nad tajemníkem Repelentem,který se dokáže přizpůsobit každé situaci a na jednáních se cítil jako ryba ve vodě.Hláška epizody a možná i seriálu-Dr.Hejl:"Prostě, člověk, kterej získá zdarma razítko a roztrhá ho jen proto, že ho nedostal čestně, to není Čech." ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velké a strašně milé překvapení! Druhá epizoda Kosma jako by přiletěla z úplně jiné planety než ta předchozí. Humor má rázem šťávu, satira přijatelně drzý říz, není to až tak únavně ukecané nebo spíš prokecané a postavy se najednou vyvinuly tak hezky, až je člověku líto, že jedna z nich zřejmě nikam nepoletí (pokud se tedy vůbec někam poletí, že). Když bude seriál takhle vypadat i nadále, první část mu rád odpustím. ()

pan.Kaplan 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle jsem byl velmi rozpačitý. Politická satira se de facto nechovala, dialogy mi přišly hloupé a herci nemastní neslaní. Ale u druhého dílu jsem se bavil královsky. Věřím, že na tento seriál naváže spin-off, kdy v hlavních rolích Myšička s Hánou vytvoří nové české Jistě, pane ministře. Skvělé vtipy, trefné údery a hlavně, je to nadčasové a aktuální. Kéž by takový byl i první díl. ()

Eire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle rusky general si pamatuje nase osvobozeni. Nepripada mi az tak stary. To 2. osvobozeni.... V roku 2016 sa zdalo, ze 3. ovobozeni CR russkou armadou je v nedohlednu a po Kovide a invazi ... uz to az taka legrace neni... Spise HOOODNE cerny humor. 85% cast........ uprava povodneho komentu 8.5.23 den vitezstvi ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Na konci epizody hraje píseň „Oxford Comma“ od skupiny Vampire Weekend a během závěrečných titulků hraje píseň „Blue Moon“ od The Mavericks. (OJan)

Reklama

Reklama