Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Česko roku 2016. Poté, co se ukázalo, že vytunelovaný kosmický program nelze kvůli unijní pokutě zrušit, obrací ministr školství a mládeže Šnajdr všechny síly k jeho uskutečnění. Zatímco tajemník Repelent nemilosrdně škrtá školám, které se nacházejí v blízkosti vápencového lomu, z rozpočtu křídy, ministr hledá sponzora letu mezi nejbohatšími Čechy – tedy těmi z nich, kteří aspoň trochu umí česky. Čtveřice kosmonautů zatím podstupuje těžkou zkoušku, testy fyzické způsobilosti pod dozorem německého astronauta dr. Schmidta, autora cvičebního systému "2000 kliků na zahřátí". Ministr Šnajdr s Ruskou federací vyjednává pronájem kosmodromu Bajkonur, což by bylo dost těžké, i kdyby Rusové nepoužívali své klasické vyjednávací metody, do věci se nemotali Američané, Číňané a veřejné mínění. Nakonec už nejde jen o to, zda budou Češi první Slované na Měsíci, ale jestli jim zůstane alespoň Karlštejn... (Česká televize)

(více)

Recenze (54)

Castrator odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V komentářích k seriálu jsem se dočetl, že seriál má "pomalejší rozjezd" a to pravé ořechové začíná po 1. díle. 2. díl hodnotím jako ještě slabší než 1. díl, kterému jsem udělil odpad. Tak snad ta satira a vtipy vybafnou v plné parádě v následujícícm díle. Nechám se překvapit. (Trapné, hloupé, nevtipné.) ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co se vtipů a ironie týče lepší než první díl, co se politického vyznění týče, opět nevyvážené (rýpanec do USA je jen jeden, zato rýpanců do Ruska a Číny hromada). A stále mám problém s vyzněním celého seriálu. Fyzické testy konečně trochu upomínají na příjemně absurdní humor Comebacku, ale jinak tahle pasáž ční v tomto dílu jako solitér. ()

Reklama

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

40% — Rozhodně lepší než první díl, což je ale škoda a chyba, protože právě první díl by měl diváka navnadit a k seriálu přilepit. Ale co už. Budiž autorům ke cti, že se stejně strefují jak do Rusů, tak do Američanů, případně i do ostatních. Na druhou stranu seriál má ambice stát se chytrou zábavou, ale jaksi nám k ní nedává příležitost. Většina vtipů je polopatistických, využívajících stereotypy až klišé (např. zobrazení Rusů), fór s prodejem Karlštejna není originální, ani jméno Hrabiš pro drůbežářského magnáta nelze za chytrou zábavu považovat. Politická linka mi přijde o něco zábavnější než linka samotných kosmonautů. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tu už sme in, takže obavy mierne opadli. K slovu sa dostáva poriadne politická satira, máme tu Hrabiša, ktorého meno som najskôr zaregistroval ako Rabiš, čiže Rubish a to mi pripadalo ešte vtipnejšie a nie tak prvoplánové. Baldýnsky sa asi bál, že to Čechom nedôjde, veď si z nich predsa robí srandu. Inak po tej športovej stránke niečo ako Rocky a jeho partia chcú ísť do vesmíru. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Některé vtípky byly až moc laciné jako třeba matrjoška Zeman - Putin nebo sledovací talismany, ale něco bylo trefné až to bolí. Karlštejn, ruský generál z druhého osvobození, razítka, brněnské metro ve Vídni nebo totální zabiják Hrabiš a jeho drůbežárna a miss Kurník. Dialogy dvojice Myšička - Hána jsou tak skvělé, že by vydaly na samostatný seriál (spin-off). Tady je vidět jak je důležité míti Baldýnského. 75% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Na konci epizody hraje píseň „Oxford Comma“ od skupiny Vampire Weekend a během závěrečných titulků hraje píseň „Blue Moon“ od The Mavericks. (OJan)

Reklama

Reklama