Reklama

Reklama

Na začátku detektivního příběhu je ve vaně nalezena mrtvola majitele autoopravny Martina Horáka (D. Prachař). Policie tento případ nejprve považuje za sebevraždu. To se však nezdá detektivovi Pavlu Vondrovi (V. Dlouhý), který začne znovu rozplétat nitky tohoto zpočátku jasného případu nehody… Ty ho zavedou až na začátek jiného případu a k ženě, se kterou se už jednou setkal – k překladatelce Evě Jarolímové (P. Jungmanová). Tenkrát vyšetřoval sebevraždu její sestry Jany (Z. Dřízhalová), která skočila z okna a nikdo nevěděl proč… (Česká televize)

(více)

Recenze (74)

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Možná přeháním, ale tenhle snímek jsem si celkem užil. Prvně jsem si přečetl komentáře a velice mě překvapil kolega Siegmund, který zde vypsal pár postřehů z filmu. Upřímně, ničeho takového jsem si nevšiml, i když jsem to viděl. Snažil jsem se během děje pochopit, co se vlastně stalo a co se bude dít dál. Zaskočily mě přeskoky mezi současností a minulostí v situacích, které se odehrály před vraždou movitého Horáka, poté už jsem si na ně zvykl a dá se říct, že bych podobný děj dokázal srovnat s epizodou mých oblíbených Krajních mezí. Právě takto konstruovaný děj donutí diváka koukat se až do konce a přemýšlet, jak příběh dopadne. Naprosto mě ale překvapilo konečné rozuzlení a právě za toto je těch 5 hvězdiček. Žasnul jsem i pár okamžiků po titulcích. Z jediného důvodu. Detektivních filmů, neřku seriálů, je nespočet. A vymyslet další originální děj a zápletku dá už docela zabrat. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Na Němcovou dobrý. 1)  Jednoduchý děj nemate diváka žádnými záhadami nebo odbočkami a směřuje přímočaře k jasnému cíli. Na konci si tvůrci dopřáli jenom malé překvapení._____ 2)  O Vladimíru Dlouhém (detektiv), zde 43letém, platí, že čím byl starší, tím byl přitažlivější._____ 27letý Viktor Limr (detektivův podřízený) byl taky pěkný._____ 30letá Petra Jungmanová (překladatelka Jarolímová) měla příjemný úsměv._____ 42letý David Prachař (majitel autoopravny) byl sexy jako vždy. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Deň, keď sa zastavila zem je mysteriózny sci-fi triler, Deň potom je katastrofický triler a Deň, keď nevyšlo slnko je napriek názvu, evokujúcemu spomenuté žánre kriminálny triler s romantickým nádychom. Má niekoľko výrazných kladov, ktoré bohužial trochu zrážajú niektoré výrazné zápory. Takže vynikajúci výkon hlavnej predstaviteľky verzus dĺžka, ktorá je neúmerne naťahovaná dlhými sekvenciami, ktoré pokračujú aj potom, čo bolo všetko povedané a robia tak z diváka trochu blbca (Eva odchádza od právničky, sadá si na lavičku, chvíľu sa pozerá a výpúšťa z pod šiat balón, pritom dávno vieme, že išlo o pascu). Ďalej nadpriemerný scenár, ktorý je na televízny film vynaliezavo napísaný verzus vlezlá hudba, tá trúbka mi bude dunieť v ušiach ešte nejaký čas. Suma sumárum vydarený televízny film, ktorý mohol byť ako súčasťou kriminálneho seriálu, kde by epizóda trvala znesiteľnejších 60 minút, tak celovečerný kino film s väčším rozpočtom a nejakou podzápletkou navyše. 70%. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Na polistopadový úhor slušný scénář, na kterém se Němcová mohla vyřádit a naznačit, že i dnes lze tvořit, byť ve velmi strohých limitech. Podařilo se jí výchozí poněkud topornou fabulaci oživit a s využitím kvalitních hereckých výkonů (relativně nejvíce prostoru se dostalo znamenité brněnské herečce Petře Jungmanové) vytvořit vcelku zajímavý příběh s určitou pachutí zvrácenosti a zpustlosti na moderní způsob. Ani náznaky intimních vztahů mezi vyšetřovatelem-kriminalistou a hlavní hrdinkou nevyzněly jako křoví do počtu. Poměrně působivý byl i závěr. V pomyslné kategorii dlouhodobého televizního průměru se jedná o zajímavý čin. Bohužel nikoliv o čin mimořádný a ojedinělý. Ale to už není režisérčin problém. Dokázala totiž víc, než se dalo čekat. Na smutné pravdě, že dnes musíme být vděčni leckdy se zaťatými zuby, však - bohužel - ani DEN nemůže změnit nic. ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele

Tato televizní detektivka by se mi určitě tak nelíbila, kdyby v ní nehráli mí oblíbení herci - Vladimír Dlouhý (kterého prostě musím vidět v každém filmu) a skvělá Petra Jungmanová. Překvapily mě postřehy Siegmunda - takových detailů jsem si nevšimla a ani pro mě nejsou až tak podstatné. (Ale při dalším zhlédnutí se na ně zaměřím, takže mu děkuji.) Podmanivé herecké výkony mi nedovolily se soustředit na tyto nejasnosti. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v Praze. Hřbitov se nachází na Vinohradech. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)
  • Petra Jungmannová a Vladimír Dlouhý si počas natáčania padli do oka a neskôr sa stali partnermi. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama