Reklama

Reklama

The Punisher - Season 2

(série)
Trailer
USA, 2019, 11 h 34 min (Minutáž: 47–58 min)

Tvůrci:

Steve Lightfoot

Předloha:

Gerry Conway (komiks), Ross Andru (komiks)

Hudba:

Tyler Bates
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Snaží se chránit dítě, které je obětí zlověstného spiknutí, a vypořádá se při tom se vším – i se všemi – jen aby Russoa jednou pro vždy vyřadil ze hry. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

SonGokussj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Právě dokoukáno. Just WOW... Ten konec, to propletení, ty zápletky, ty dějové lajny, postavy, herectví, Frank... Holly sh*t... Netušil jsem, že mohou vzít něco, co se mi líbilo a ještě to upgradnout na něco tak epochálního. Jasné, chybky jsou, pár nelogických věcí též, ale celkově to působí prostě naprosto úžasně. Od začátku to do konce jen gradovalo a gradovalo, žádná z dějových linií nebyla nijak slabší, plno zvratů, překvapení, Netflixu se podařil jedinečný kousek. Jedinečný... More Punishing 95 % ()

Baker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvních 8 dílů se vás snaží unudit k smrti. Akce odsunutá na druhou kolej, spousta plytkých a dialogů a opakujících se témat a nudné postavy (občas včetně titulního Punishera). Posledních 5 epizod ale nabere slušnou rychlost, dokonce se objeví zajímavý motiv (SPOILERY) - záporného Jigsawa vlastně vytvoří Punisher a jeho okolí. Tvůrci ale tuhle rovinou dokážou dohrát tak napůl. Ve výsledku je druhý Punisher stejně horší, než nic moc jednička. Spoustu mnohem lepších seriálů jsem vzdal po druhém díle. (Pokud ho opravdu chcete vidět, dejte si první a devátý díl.) ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně úpadek po první sérii, ačkoliv spíš ve druhé polovině, kde vyjde najevo, že i 13 dílů je prostě na utáhnutí peckového a svižného seriálu moc. Ale na druhou stranu, když jsem o tom tak přemýšlel, je Punisher vlastně v tom jaký je (parádně krvavý a brutální) dost unikátní a fanoušci měli zkrátka obrovská očekávání, která se ne vždy povedlo naplnit. Dále bych se opakoval z moudry, které jsem vypsal v první sérii. Jon Bernthal je ztělesněný Frank Castle, ta postava je strašně parádní už ve scénáři, ale navíc parádně zahraná a tentokráte ještě k sobě dostal Frank parťačku s tváří Giorgii Whigham, jež mu zdatně sekunduje. A stále je to nářez, co takhle od seriálu čekáme, hlavně tedy tradičně akce ze záchodků z prvního dílu je naprosto skvostná a plně mě zaháčkovala na mnoho dílů dopředu. Pak tempo mírně polevilo a s tím jsem polevil i já, ale nakonec bych si tu třetí sérku střelil rád (zvlášť když tvůrci slibují Kingpina a Daredevila), škoda, že je to jen zbožné přání. PS : Zklamal mě Billy Russo, tedy ne Ben Barnes herecky, ale čekal jsem pořádného Jigsawa a dostal jsem magora s vymazanou pamětí. 8/10 ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkově pro mě slabší než první řada, ale když se na to podívám zpětně, rozhodně vynikající počin. První díly navnadily na akční řež a je škoda, že dvě prostřední čtvrtiny nenabídly občas pořádný humbuk taky. Na druhou stranu ona nudná prostřední část a vlastně i druhá polovina chystala geniální konec. Nikoliv však činy, ale postavy. Staré postavy dotvořila a nové ukázala z jiných poloh než byly představeny. V tom byla síla posledního dílu. Překvapivě se střílelo a tak vůbec méně než jsem čekal, ale o to víc konec dával smysl a logiku. 90 procent . ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Hey! I'll dance with you!"______________ Je mi jasné, že druhá séria PUNISHERA si asi nezaslúži päťhviezdičkové hodnotenie, ale ja si jednoducho nemôžem pomôcť – Frank Castle je stále ohromný borec, ktorý podľa mňa v superhrdinskom vesmíre zastáva pozíciu toho najprepracovanejšieho antihrdiny (a Jon Bernthal mu v tom dosť pomáha!)... Druhá séria PUNISHERA je v mnohých scénach oveľa akčnejšia ako tá prvá, ale v rámci príbehu to už nie je ono a za prvou sériou to dosť zaostáva... Už v prvej časti som si myslel, že celý príbeh bude mať taký Terminátorský podtón – Frank v úlohe strážcu, ktorý musí ochrániť nič netušiace dieťa (respektíve teenagerku). Ale hneď ďalšia epizóda ma presvedčila o opaku a tým pádom zisťujeme, že po Amy ide celá organizácia (a nie iba pár ľudí). Potom sa k tomu pripája ešte John Pilgrim a neskôr aj neslávne známy Billy Russo, ktorý si síce nepamätá, kvôli čomu vyzerá jeho tvár, tak ako vyzerá, ale aj napriek tomu z neho v niektorých momentoch naozaj ide strach... A vlastne to mi na tejto sérii aj najviac prekážalo (nie, teraz nemám na mysli vystupovanie Billyho Russa) – je tu veľký počet záporákov a preto musí Punisher bojovať na viacerých frontách naraz a už sa nejedná iba o pomstu s jedným hlavným cieľom, kvôli čomu vyprchal aj všetok "vengeance feeling", ktorým krásne oplývala prvá séria... Je tu oveľa menej "punisherovania" ako bolo v predošlej sérii, ale za to, keď už tu je, tak je naozaj surové a nadupanosť s násilím tu opäť ani trochu nechýbajú. Tyler Bates so svojim soundtrackom opäť mimoriadne zapôsobil – a práve vďaka nemu je aj druhá séria PUNISHERA našlapanou, adrenalínovou a hlavne akčnou jazdou, ktorá však dupe na brzdu oveľa častejšie ako séria č.1... Ale najdôležitejšie na tom podľa mňa je aj tak to, že v závere mi už bolo ľúto, že to naozaj končí (aj keď tých častí dokopy nebolo až tak veľa), takže to znamená, že finále a vlastne aj celá séria svoj účel splnili... A preto (aj napriek miestami pomalšiemu tempu) ju nemôže odporučiť menej ako 8 vraždiacich farárov z 10... "Frank is not a criminal. He is not a hero either. He's just... He's Frank." ()

Galerie (29)

Zajímavosti (18)

  • Detektiv Mahoney (Royce Johnson) na začátku epizody zmíní organizaci Iluminati. V komiksech jde o několik vyvolených jedinců, kteří rozhodují o dění po celém světě, mezi které patří např. Iron Man, Mr. Fantastic, Doctor Strange či Black Bolt. (NiWi)
  • Název epizody se propisuje i v její kompozici – jen jedna krátká scéna za celých 45 minut se odehrává za denního světla. (FTP)
  • Představitel Franka Castela (Jon Bernthal) řekl, že si rád své akční scény natáčí sám. Hned první den natáčení si při natáčení prvního souboje zlomil ruku a nikomu o tom neřekl. Když poprosil koordinátora, jestli by mohl v následujícím souboji použít levou ruku, bylo mu to zamítnuto. Následně si tu samou ruku vykloubil. (DarweyD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno