Reklama

Reklama

V nemilosrdném světě politických stratégů je Elizabeth Sloaneová (Jessica Chastain) nejvyhledávanější a nejpůsobivější lobbistkou z celého Washingtonu. Elizabeth, která je proslulá jak svou mazaností, tak i skvělými výsledky, je vždy poháněna touhou zvítězit za každou cenu. Když se však postaví doposud nejsilnějšímu oponentovi své kariéry, zjistí, že vítězství může přijít příliš draho. (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer 5

Recenze (288)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Jediná výtka: to vysvetlovanie. Aj keď iba raz v závere, pôsobí to rušivo. Pochopím to v akčňáku, ale keď už si niekto dobrovoľne pustí film o politike, keď niekto rozumie frázam ako "outsourcing sociálnych interakcií," myslím, že si dokáže domyslieť to, čo je zrejmé. Toľko k negatívam. Scenár by som (i tak) videl na nomináciu, Chastainovú bez debaty tiež. Pri scéne televíznej debaty zimomriavky ako už dlho nie. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Fenomenální herecký výkon Jessicy Chastain, který je ale bohužel zabalen do scénáristicky děravého hávu, jež je navíc trestuhodně roztáhnut na příliš dlouhé stopáži. Nicméně ve chvílích, kdy tyto "dětské nemoci" vymizí, Miss Sloane funguje tak jak má - totiž jako skvělé politické drama, které nám bez skrupulí ukazuje dravý svět lobbingu a vše kolem něj. „Lobbying is about foresight. About anticipating your opponent's moves and devising counter measures.“ ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Historicky první film, v němž byla Džesyka Chaskvrnová nejen od přirození odporná, ale dokonce i hrála. A to překvapivě skvěle. Kariérou posedlá slizká barakunda ji sedla jako drátěný kartáč na rezavou trubku a vystřihla tu zkorodovanou, sýrově bílou, škaredou a arogantní piču natolik věrohodně, až mi místy strachy zalézaly koule do břicha a musel jsem raději myslet na pomalé kroužení prstem v čerstvě vyblitém bramborovém salátu. Jinak se jedná o poměrně svižnou, záživnou a místy i zajímavou pohádku O chytré lobbynkini, která v sobě najde/nenajde zbytky morálních zásad, vyjebe/nevyjebe s fuj, fuj zbrojařskou klikou bezohledných pamrdů a získá/nezíská srdce prince Džigola. Prostě taková sice vizuálně odpudivá a naivní, nicméně příjemná a odsejpající zábava s kulantním finálním výkrutem zejména pro ty, kdož se dokáží bez záchvatů hnědopišského kokotismu povznést nad tvrzení, že je běžný exemplář vlka obecného schopen sežrat na posezení sedmdesátikilovou důchodkyni a její čtvrtmetrákovou vnučku, aniž by je sežvýkal a natrávil. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Miss Sloane má přesně to, co podobné Molly’s Game chybělo - hlubší charakterovou studii hlavní postavy včetně jejího soukromí. A že si Jessiciny herecké výkony hlubší focus postav zaslouží! Lobismus a politika zde možná nebudou bavit každého, mně osobně ale kontroverzní téma zbraní v USA zajímá (jsem za gun control) a tento film je do ní skvělým nahlédnutím. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tak tento film som si poriadne užil. Zaujímavý námet, dobre napísané dialógy a predovšetkým strhujúci výkon Jessicy Chastain mi poskytli neočakávaný divácky zážitok. Vôbec som pritom neriešil, či sa to takto nejako deje v lobistických kruhoch, či vôbec môže existovať lobistka s vlastnosťami geniálneho šachistu, ani o tom ako dlho sa scenárista trápil s jej záverečnou rečou. Bol som rád, že po nejakej dobe vidím film, ktorému môžem s pokojným svedomím dať štyri hviezdičky a zamýšľať sa akurát nad tým, prečo nie päť. O deň neskôr som si film pozrel opakovane. Všimol som si zaujímavý strih, výbornú kameru a hudbu a zvýšeniu hodnotenia už nič nestálo v ceste. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Adresa, kterou Sloane (Jessica Chastain) ke konci filmu nadiktuje novinářům (193.184.216.449), není platná IP(v4) adresa – ta sestává pouze z čísel od nuly do dvě stě padesáti pěti. (kriplozoik)
  • Značka piva, ktorú pije Elizabeth Sloane (Jessica Chastain) počas večere v čínskej reštaurácii, je Tsing Tao. (zajo91)
  • Jessica Chastain (Elizabeth Sloane) strávila v príprave na film mnoho času so skutočnými lobistami z D.C. (zajo91)

Reklama

Reklama