Reklama

Reklama

Epizody(8)

Osmidílná druhá řada italsko-britského historického seriálu o slavné florentské bankéřské rodině, se nyní věnuje mládí Lorenza de’ Medici (1449–1492) – mimo jiné proslulého mecenáše renesančních umělců, básníka a politika. Po odstavení svého slabého a nemocného otce od moci se stal hlavou medicejské banky a musel čelit nástrahám rodu Pazziů, kteří chtěli své úhlavní nepřátele jednou provždy vyhladit. V roli Lorenza se představí Daniel Sharman známý ze seriálu The Originals nebo Živí mrtví: Počátek konce, a v roli jeho protivníka Jacopa Pazziho poté Sean Bean, který ztvárnil např. postavu Boromira v trilogii Pán prstenů nebo Neda Starka v seriálu Hra o trůny. (Česká televize)

(více)

Recenze (13)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nakonec je to lepší, než Vládci Florencie, ale jen o malou píď a o Seana Beana, který je fenomenální záporák. A taky mně těší účast Bradleyho Jamese, kterého jsem zatím vídával jen v Merlinovi. Opět strhující záležitost jak po stránce dějové, tak herecké i hudební (ta znělka je s každým poslechem úžasnější). A samozřejmě je to díl od dílu lepší. Medicejové jsou fakt lahůdka a nemají nic, co by si zasloužilo byť jen tu sebemenší kritiku. Víc takových seriálů! Třetí řadu co nejdříve! Prostě paráda. Na obou sériích oceňuji, že nejsou hloupé béčko. 85%. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Historicky výrazně mimo, ale pal to čert. Mě osobně potěšil prostor, který dostal Sandro Botticelli, včetně s jarním závěrem. Jinak mohlo to být kratší, místy rychlejší a méně limonády. Medicejská látka by jistě vystačila na syrovější pojetí, ale budiž. Celkově se mi to líbilo více než první várka, na páteční večer v pohodě. ()

Reklama

Mirischka 

všechny recenze uživatele

Po třech dílech zatím baví víc než 1. série. Richard Madden samozřejmě chybí, ale Daniel Sharman a Bradley James jsou víc než uspokojivá náhrada...jak pro oči, tak i po herecké stránce. Od Teen wolfa/Originals a Merlina ušli dlouhou cestu a já jim věřím každou větu. A Sean Bean je úžasný záporák. Navíc seriál hodně šikovně využívá krás Itálie a příběh je napínavý a má spád. Tleskám. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sean Bean v úlohe Pazziho opäť v seriáli ťahá za kratší koniec. Kvalitou séria pripomína predošlú. Ceniť sa dá technická kvalita natočenia prírodných scén alebo dobových mravov, sympatické herci aj postavy , strategické plány a akčné scény. Chýbajú tomu však dve zásadné veci, a to charakterovo vyspelé postavy, ktoré by svojou originalitou pritiahli divákov k obrazovkám a rozmanitosť a komplexnosť ich pováh by si spájali predovšetkým s týmto seriálom a nepredvídateľnosť deja. Postavy boli charakterovo zobrazené lepšie v Da Vinci's Demons, aj ich hereckí predstavitelia boli vybraní vhodnejšie. Celkovo najlepším intrigánskym seriálom s talianskou tematikou šľachtických rodov ostavájú The Borgias oplývajúci výborným dejom, ako aj postavami. Dojem trochu napráva 2. a posledná epizóda, v ktorej vrcholí najväčšia udalosť rodov Medici a Pazzi. ()

Anaytik 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu oceňuji krásné záběry historické Florencie a nádherného Toskánska. Na druhou stranu se mně ale nelíbí černobílé pojetí postav. Lorenzo Medicejský je zobrazen jako úplný anděl, ta role hraničí téměř až s kýčem. A nepřátelští Pazziové jsou černí ďáblové v lidské podobě. Skvělý herec Sean Bean, jakožto ten největší záporák, má jen pár minut na to, aby ukázal svou aspoň trochu lidskou stránku, když pláče nad medailonkem své ženy a vzpomíná na předčasně zemřelé děti. Ano, nelze odpustit Pazziům snahu zákeřně vyvraždit celý konkurenční rod, nutno ale zdůraznit, že středověk byl nesmírně krutý a dosti často se jednalo o to, kdo zavraždí dříve. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (21)

  • Herečka Synnove Carlsen (Clarice) prozradila, že největší legrace během natáčení seriálu byla s hercem Bradleym Jamesem (Giuliano de' Medici). Také o něm řekla, že je známý tím, že se jen velmi nerad v soukromí nechává fotit a natáčet. Byla prý na natáčení výjimka v tom, že o dlouhých přestávkách mezi scénami či po natáčecím dnu o volnu jí bylo několikrát jím dovoleno, že si s ním může udělat selfie nebo si s ním natočit krátké video, což u něj prý nebývá obvyklé. Také poznamenala, že je pojí dodnes přátelství a když mají oba zrovna volno, jezdí ho občas navštěvovat do jeho londýnského domu. (Lynette)
  • Tato epizoda má jako jediná zcela jinou úvodní píseň na rozdíl od všech dalších epizod. (Lynette)
  • Během jarního lockdownu (kvůli koronavirové pandemii) v roce 2020 proběhlo živé vysílání „At home with the Medici“ na YouTube pro fanoušky tohoto seriálu s hlavními hereckými hvězdami z druhé série. Diváci se tak dozvěděli v přímém přenosu některé perličky ze zákulisí, například od herce hlavní role Daniela Sharmana (Lorenzo de' Medici), že přicestoval do Itálie cca o měsíc dříve, než začalo samotné natáčení, aby se začal připravovat na roli kupříkladu tím, že si bude užívat tuto jihoevropskou zemi a stravovat se jako rodilý Ital. Jeho seriálový mladší bratr v podání herce Bradleyho Jamese (Giuliano de' Medici) byl otevřený, co se týkalo jeho milostných scén. Natáčení postelových intimních scén Giuliana a jeho velké lásky Simonetty Vespucci v podání herečky Matildy Anny Ingrid Lutz ve druhé sérii bylo pro něj prý velmi nepříjemné, nicméně první asistent režiséra byl prý velkým pomocníkem při natáčení právě těchto scén. Také poznamenal, že ačkoliv byla představitelka Simonetty ve velmi zranitelném postavení, právě ona jako první dokázala svým přístupem docílit toho, že se všichni nakonec cítili komfortně. (Lynette)

Reklama

Reklama