Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Léta randění, blbnutí na seznamkách a je to pořád stejný. Kretén střídá kreténa," povzdychne si hrdinka filmu a její další rande na inzerát s tváří Lukáše Pavláska se rychle zařadí do jejího oddílu katastrof a kreténů. Podobný seznam příšerných schůzek postupně rozšiřují i další postavy. Sezn@mka je totiž komedie o mužích, ženách a zajímavém fenoménu doby - internetové seznamce. A samozřejmě o tom, co všechno se na takovém rande naslepo může stát. Ale pozor, v rybníku hledajících se může objevit i dravá štika. Jiří Langmajer jako šéf seznamky čelí stížnostem nespokojených dam. Ve jménu firmy a ve jménu příležitosti, která dělá zloděje, musí ukázat, že chlapi nejsou pouze idioti. S šarmem a roztomilostí slavného filmového Kristiána vyráží jako nové rande na schůzky s klientkami. Vyzbrojen informacemi z jejich dotazníků vystupuje jako muž jejich snů. Po několika naplněných schůzkách ovšem beze stopy mizí. On totiž manželku nehledá, on už doma jednu má. A ta má zase kamarádku a ta hledá na seznamce a tu Jiří Langmajer taky svede. Smyčka kolem záletníka se začíná utahovat a ve vzduchu visí společný ženský slib, že pomsta bude sladká . . . (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (275)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Hovado je rodu středního patrně proto, že se jeho zástupci vyskytují v řadách obou pohlaví." Tak nejprve budu nadávat, protože si nemyslím, že každý chlap je ulhaný nadrženec a každá žena naivní slepice. Pak zase pochválím, protože klientkou této Sezn@mky je nejedna kráska, která se rozhodně seznamovat nepotřebuje, ale chlapovi se na to tak nějak lépe kouká. A nakonec se naivně pokusím být objektivní, takže napíšu něco o velké kravině, kterou bych hodil do odpadu, kdyby majitel Kristián občas cynicky nezahláškoval, kdyby si párkrát nezařádil naspeedovaný fotomaniak Standa a kdybych si taky nedávno skvěle neodpočinul v Golf Resortu Cihelny. ()

Adramelech odpad!

všechny recenze uživatele

Slaboduchá amatérská slátanina, naprostý filmařský paskvil, kapitální tvůrčí fiasko. Tohle se vážně promítalo v kinech a diváci za to platili vstupné? Občas mi až bylo líto těch herců, protože někteří se snažili; třeba ten chlápek, co balancoval s cedulí v rukou na kolečkové židli. I v době normalizace se točily lepší filmy, a to se toho tehdy hodně nesmělo. Dnes se smí skoro všechno, ale zase se to neumí. Řekl bych, že režisérka postrádá jak talent, tak soudnost. Pro výkon každé profese je zapotřebí mít určité nadání a příslušné odborné vzdělání. Pokud někdo nemá jedno ani druhé, může jít leda tak dělat ministra, tam to tolik nevadí. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

A další výpotek, který rozšířil stáj českých nanicovatých filmů, na které zapomenete než řeknete Langmajer. Opravdu nestačí do titulních rolí obsadit herecký pár, Jiří Langmajer & Adéla Gondíková, který to spolu táhne i v soukromí, aby film působil autenticky. A ohánět se fenoménem internetových seznamek, na to už je pozdě. Svůj boom už mají za sebou. Vtip má spočívat v tom, že majitel jedné takové internetové seznamky v podstatě zneužívá citlivé informace svých klientek, lže o sobě a balí je pod různými smyšlenými identitami, aby tak dal vyniknout svému egu a pyji. Až mu na jeho zálety přijde jeho manželka, to když jednoho dne sbalí, jak jinak než přes internet, její nejlepší kamarádku. Druhý a daleko zásadnější vtip má fungovat na tom nesmyslu, že ta ho v životě neviděla, ačkoliv to je značně nepravděpodobné. Údajně neexistuje ani společná fotografie manželů. Ale nejenom dva hlavní aktéři filmu se seznamují přes internet. Je zde dalších x osob, které ideálního partnera hledají ve virtuálním světě. Parta kolem hlavní hvězdy filmu Jiřího Langmajera je kupodivu snesitelná, z normálu vybočuje hlavně nevtipně podaný Vondráčkův homosexuální bratr hlavní zoufalky filmu, i když mu samozřejmě nechybí přemíra "růžovoučkých" gest a gay vyjadřování, což už do kolen dnes nikoho nedostane. A osnova dění kolem všech důležitých i zcela nedůležitých postav je nedobře připláclá na celek, až je (relativně) neotřelý nápad s internetovým "donchuanem" poněkud zakrnělý ve vývoji. Dění se nesoustředí jen na Langmajera a jeho podvádění, nahlédneme také do zákulisí jeho seznamky, v němž se kupí stížnosti rozhořčených dam, přičemž nechybí také pohled na to, jak si v seznamování vedou klienti a klientky seznamky, jejichž počínání je jen sledem málo zajímavých scén uměle zakotvených v prostoduchém ději, občas zavadíme i o vnitřní monolog postav. Oldřich Nový, jehož Kristiánem se film volně inspiroval, to měl ve své éře nesrovnatelně odlišné a jeho postava se opírala o dobrý scénář i režii. Debutující režisérka Zita Marinovová se musela spolehnout jen na vlastní scénář a režii, přičemž ani v jednom nijak extra nevyniká. Solidní herecké obsazení a porce scének, fungujících na primitivním základu, to jen stěží může vytáhnout na důstojné vyznění filmu. 4/10 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Česká bída, dnes již standardních rozměrů. Film, který nemá pevný scénář ani jasně daný příběh. Nudný spletenec nesouvisejících scén, které jsou na sebe naskládány, tak jak se to tvůrcům hodí a stejně tak i chovající se postavy, které mění charakter a chování dle potřeby dané scény. Film, který funguje pouze jako product placement, aby se zavděčil všem sponzorům. A že to nedává smysl a trapnost to posouvá na úplně jinou úroveň, to nikoho nezajímá. Langmajer je definitivně ve škatulce herců, které nenávidím a jsem zvědav, jestli ho ještě někdy uvidím v jiné roli, než v jaké je zaškatulkován tak dvacet let. ()

Gore 

všechny recenze uživatele

Film má několik sympatických kladů, a to hlavně vesměs málo okoukané filmové tváře, herci své role zvládli a mnohdy byli i vtipní, nevadil mi ani příliš přehrávající Vondráček, body si zaslouží i bez výrazných chyb zvládnutá režie a hlavně scénář, který byl na jednu stranu inovativní, neměl vyloženě trapné momenty, u kterých bych se musel za tvůrce stydět, dokonce i převlíkání v kabince bylo vkusné a hlavně dost pravdivý (kdysi jsem dělal výzkum na toto téma a osobně znám i dost chlapů, kteří brouzdí po seznamkách a chovají se stejně jako postavy ve filmu (a to nejen jako postava Langmajera), proto mi to zpracování bylo i sympatický). ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Režisérka Zita Marinovová o svojom prvom filme povedala: "Dva roky som mala chrobáka v hlave a premýšľala, o čom to bude. Pôvodná idea bola, že napíšem coververziu Kristiána, pretože ten film milujem. Len som si lámala hlavu tým, kde by dnes pracoval. A zoznamka sa mi zdala najefektívnejšia pre nadväzovanie vzťahov so slečnami. Začala som písať a v podstate riskovala, že tvorím do šuplíka. Poznala som ale človeka z branže, ktorý sa tak nejako prelieva šoubiznisom, zaisťuje investorov a ktorého meno nechcem uvádzať, ale bol to on, kto ma povzbudil k natáčaniu. Sľúbil zaobstarať peniaze." [iDnes.cz] (Raccoon.city)
  • Trailer k filmu musel být smazán a nahrazen ukázkámi z filmu, protože producenti netušili, že i za hudbu v upoutávce se musí platit. (Pierre)
  • Když si Standa (Jaromír Nosek) objednává u číšníka kávu, tak vůbec neřekne, který druh kávy chce a přesto mu je přinesena. (SONY_)

Reklama

Reklama