Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První křížová výprava za svobodnou Svatou zem skončila. Vyčerpaní rytíři se vrací do svých domovů v Evropě. Nastává věk legend a záhad. I anglický rytíř Jiří (James Purefoy - Resident Evil) touží odložit svůj meč a žít poklidný život. Cestou domů prochází zemí krále Edgaara. Král mu slíbí kus půdy, když najde jeho ztracenou dceru, krásnou princeznu Lunnu (Piper Perabo - Divoké kočky, Dvanáct do tuctu), pro kterou truchlí celé království (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (131)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pro sedmileté děti proč ne. Pro dospělejší je to klasická americká papundeklová rádoby středověká záležitost. Když to shrnu, z celého filmu mne zaujala jen fešná copánkatá princezna Luna. No a to je asi málo. Swayze si tu střihnul záporáka na starý kolena, proč ne. Radostí kvůli tomu skákat nebudu. Nikdy nebyl mým favoritem. Když se řekne slovo - legenda, Jiří a drak, představuji si něco jiného. Ale to je holt dáno asi tím, že jsem se narodil na starém kontinentu. Američané historické věci v drtivé míře neumí (a to ani pohádky) a jejich posedlost v rámci korektnosti všude obsazovat afroameričany tmavé pleti pak dělá z filmu ještě větší frašku než zamýšleli. Chyběl tam už jen Eskymák a nějaký ten Sioux... Aby to bylo echt korektní. Za mne to jsou jen dva dračí drápy. * * ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný/Akční/Fantasy/Romantický... Proč to mlžení, proč nepoužít to jediné odpovídající slovo: pohádka? Pohádka s nečekaně slušným obsazením a očekávaně průhledným scénářem. Není to však jen předvídatelnost, co "Jiřímu a Drakovi" podráží ne úplně chromé nohy: počítačoví draci jsou docela průser, ale u TV produkce se to přežije. Ovšem film se tolik snaží zalíbit dětským spectatorům, až to dospěláka lačnícího po temné fantasy krká. Hned na začátku je divák uvítán kinder vypravěčem, co zasáhne i do děje (samozřejmě pouze v rámci vnucování se publiku 12-, chlapeček je totiž postava těžce nadbytečná). Ještě před úvodními titulky se máme plácat do stehen mnichovi, prchajícímu před pronásledovateli na skateboardu. Hlavní hrdinové při soubojích "vtipně" hláškují, nepřátele likvidují kůůl efektně a prakticky bez krve, princezna pár chvaty zažene na útěk trojici vzrostlých neandrtálců... Nebudu to rozmazávat, prostě jsem moc stará, aby mě křečovitá snaha o humor přiměla k smíchu, namísto otráveného vzdychání nad infantilní nejapností. Jinak dobrý, měla jsem to vidět před 20-ti lety a možná bych zažila svůj první orgasmus. 60% ()

Reklama

ChrisBa 

všechny recenze uživatele

Pekná oddychovka a rozprávka v zábavnej forme.. Kvalitu hereckého obsadenia nie je potrebné hodnotiť.. dej je síce jednoduchý, ale v ktorej rozprávke nie je? Myslím, že na nedeľnajšie poobede vhodný film.. To, že je na csfd vedený tento film ako akčný či romantický si treba odmyslieť..na to sa tento film nehrá..je to čisto film pre oddych, kde treba vypnúť hlavu a zabaviť sa.. ()

ypres.bass 

všechny recenze uživatele

Taková pohádka na nedělní odpoledne o vzniku legendy o sv.Jiřím. Kamerově je to hodně podobné LOTR, ovšem to nění jediné co je spojuje. Druou věcí je to že je vidět výše rozpočtu (zde poměrně nízká). Hlavním negativem filmu je však očividné vykrádání jiných filmů a příběhů. Dojem však silně pozvedá postava Ryna a předeším Luny v podání přenádherné Piper Perabo. A ten soundtrack taky není od věci. --- na jedno podívání stačí. ()

Kaszos 

všechny recenze uživatele

Je mi veľmi ľúto, že túto legendu tak dosrali. Drak ako z dokumentárneho filmu, ako je vidieť nedali si na ňom veľmi záležať pretože Draco z Dračieho srdca aj keď je to starší film vyzerá oveľa lepšie. A nejde ani tak o tie efekty ale skôr o to, že to bola len hromada jednotvárnych šupín a veľké zelené oko. Tiež mi tam dosť nesedeli niektoré kostými a brnenia, tiež prilby a niektoré meče, ktoré vôbec nepôsobili historicky. Pôvodná legenda odohráva v 4.storočí a Juraj je rímsky vojak, tu je Juraj nejaký križiak alebo čo s veľkým čiernym kamošom - to sa mi vôbec nepáčilo! Ďalej by som upozornil na blbosti ako, princezná dákym konárom dobila štyroch ozbrojených chlapov, prípadne keď sa Juraj hrabe v dračom truse a len tak mimochodom vyhlási, že je desať dní staré. Ani sa mi nechce to ďalej rozoberať pretože okrem Purefoya a jeho princeznej (ide o vzhľad) sa mi tam nič nepáčilo. (40%) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Juraj (James Purefoy) podáva ruku chlapcovi Rinovi, potom ju zvesí dole. Nasleduje záber zozadu, kde má ruku opäť hore. (ČSFD)
  • Jméno Vala Kilmera, který si ve filmu zahrál v jedné scéně, není uvedeno v závěrečných titulcích. (fisus)

Reklama

Reklama